適合高一英語的閱讀理解題型總結

2020-12-12 高考網

適合高一英語的閱讀理解題型總結

高一是高中英語打基礎的一年,要想為高中英語打下堅固的基礎,就要時常做練習做積累。下面是小編為大家整理的適合高一英語的閱讀理解題型總結,希望對大家有所幫助。

適合高一英語的閱讀理解題型一

Mr. Chen living next door to us has a habit of drinking. The best present to him, of course, is wine. Now his eldest son brought a bottle of Mao Tai. He was glad and stared at it for some time. Then wrote "105" on the corner of the trademark with a pencil, meaning he had already drunk 105 bottles of the famous wine.

Two days later, a stranger came. He offered to pay ten yuan for the empty Mao Tai bottle. Mr. Chen was pleased and sold it. Several weeks later, his second son brought him another bottle of Mao Tai. While examining and enjoying it, he was suddenly terrified, for he found "105"- the very mark on it.

120w

1. The story is mainly about _______.

A. two sons of Mr. Chen's B. wine, the best present

C. the secret of "105' D. an empty bottle worth 5 yuan

2. The story tells us that the stranger was a man who _______.

A. took back empties B. made false famous wine

C. promotedthe sale of Mao Tai D. knew how to meet people's needs

3. Mr. Chen sold his empty Mao Tai bottle because _______.

A. he had already numbered it "105" B. he knew his second son would bring him another

C. the price offered was high enough D. he hoped the bottle could be used again

4. When examining and enjoying the wine given by his second son, Mr. Chen was terrified because he found _______.

A. the wine was mixed with water B. he should have marked it "106"

C. the wine had exceededthe time limit D. his second son had been cheated

5. According to the story, who do you think learned a lesson?

A. The stranger. B. Mr. Chen. C. No one. D. Mr. Chen's eldest son.

詞彙擴展

① empty adj. 空的 ② promote vt. 促進

③ exceed vt. 超出 ④ cheat vt. 欺騙

適合高一英語的閱讀理解題型總二

A man was looking for things of old times. One day he came to a village and found a blue bowl which looked very old. The bowl was on the ground and a cat was drinking milk from it. A farmer, the owner of the cat, was lying beside the bowl. In order not to draw the farmer's attention to the value of the bowl, the man said to him in a soft voice, "What a nice cat you have! Won't you sell it to me?"

"How much would you give me for it? " the farmer opened his eyes and asked.

"Twenty dollars. Would it be enough?"

A few minutes later, the farmer agreed. After he paid the farmer, the man said, "My cat will certainly feel thirsty. May I take the bowl so that the cat can have milk? "

But the farmer said, "I'm sorry I can't give it to you. Thanks to the bowl, I have already sold twenty cats." 164w

1. The man liked________.

A. keeping old things

B. travelling from village to village

C. meeting farmers

D. buying cats

2. Why did the man want to buy the cat ? Because_______.

A. it was very lovely

B. the cat cost more money than the bowl

C. he thought he could easily get the bowl if he bought the cat

D. he hadn't enough money to buy both the cat and the bowl

3. After he bought the cat, the man asked for the bowl, because he thought_______.

A. the bowl should go with the cat

B. the bowl had a beautiful colour

C. the farmer didn't know the value of the bowl

D. the cat could not live without the bowl

4. The farmer kept the bowl so that he could _______.

A. let another cat use it

B. sell more cats

C. sell more bowls

D. use the bowl himself

5. From the story we can see the farmer _______.

A. had only one bowl B. was very poor

C. didn't like cats D. was clever

適合高一英語的閱讀理解題型總三

A young passengerwas looking everywhere for his ticket because the conductor was coming to punchthe ticket. He was looking for it in all the pockets of his coats and trousers. What surprised the other passengers most was that they found he had the ticket in his mouth. The conductor quickly pulled the ticket out of his mouth, punched it and gave it back to him. When the conductor moved on, all the other passengers couldn't help laughing. One of them said to him at last, "I'm sure you felt foolish just now, sitting there looking everywhere for your ticket when it was right in your mouth all the time."

"Foolish?" answered the passenger, "I was chewingthe date off."

124w

1. From the story we know that the young passenger_______.

A. really lost his ticket B. was looking for a lost ticket

C. didn't buy a ticket for the trip D. didn't remember where he had put his ticket

2. The other passengers were surprised because________.

A. the passenger lost his ticket

B. the passenger was chewing his ticket

C. they saw the ticket was just in the passenger's mouth

D. the conductor moved away without questioning the passenger

3. It is clear that the conductor ________.

A. knew the young man lost his ticket

B. didn't know the young man lost his ticket

C. knew why the young man was looking for the ticket

D. didn't know why the young man put his ticket in his mouth

4. Which of the following is true about the conductor?

A. He thought the man was too busy.

B. He knew the man would get off at the next station.

C. He thought the man was forgetful.

D. He knew why the man failed to find his ticket.

5. The best title for this story is________.

A. Ticket Without Date B. Eating Ticket

C. A Clever Conductor D. A Foolish Passenger

詞彙擴展

① passenger n. 旅客 ② punch vt. 剪

③ chew v. 嚼

適合高一英語的閱讀理解題型總四

There was once a storekeeper whose shop was often visited by an old man who never paid his bill. The storekeeper never asked the old man for his debts, and after half a year, the old man came in, took an orange skin, and painted a craneon the wall. Whenever the guests of the store sang, the crane would begin to dance, and for this reason the storekeeper grew rich. After ten years the old man returned, summonedhis crane from the wall and flew off into the sky on its back. The storekeeper built a tower which has been called the Yellow Crane Tower.

108w

1. I'm sure the story took place in _______.

A. Hangzhou B. Wuhan C. Guilin D. Beijing

2. The old man never paid his bill _______.

A. because of his poverty B. because of his bad memory

C. because he wanted to question the storekeeper's friendship

D. because he wanted to test what kind of man the keeper was

3. _______, the storekeeper never asked the old man for his debts.

A. Being afraid of him B. Being busy with his own job

C. Having pity on him D. Having enough money

4. _______, the storekeeper had grown rich.

A. With more shoppers coming to the store B. With the yellow crane singing and dancing

C. Because the absence of the old man D. Because the old man's paying back the money

5. Why did the storekeeper build the tower?

A. To remember the unusual event. B. To develop his business.

C. To show off his riches. D. To warn others not to eat free.

詞彙擴展

① crane n. 鶴 ② summon v. 召喚

以上是有途網小編整理的《適合高一英語的閱讀理解題型總結》,更多關於高中英語內容,請隨時關注有途網!

相關焦點

  • 高中英語閱讀理解專項題型總結
    高中英語閱讀理解專項題型總結為了幫助學生對高中英語閱讀理解這一部分能有所提升,下面是小編整理的高中英語閱讀理解專項題型總結,希望對大家有所幫助。高中英語閱讀理解專項題型總結Most people usually traveled by ship and train which are driven by steam engine. It played an important part in many kinds of vehicles several scores of years ago.
  • 做英語閱讀理解的技巧和方法總結
    做英語閱讀理解的技巧和方法總結很多高中生在做高中英語題的時候不知道怎麼解答閱讀理解這一題型,做英語閱讀理解有哪些技巧和方法呢?下面有途網小編為大家介紹一下!
  • 初一初二高一高二英語閱讀理解提分攻略——奇速英語時文閱讀
    本網11月17日訊 中高考英語閱讀理解試題是整套試卷中分數比重最大的一道題,所以現在的中高考英語學科是得閱讀者得天下或者是得閱讀者得高分。不論你是讀小學、初中或高中各年級;不論你想讀記敘文、應用文、議論文、說明文;不論你想讀哪種題型;不用擔心難易程度;超100個英語閱讀熱點話題;每天實時更新熱點文章;超8000篇原創閱讀文章個性化選擇。這款英語閱讀軟體針對掌握中高考英語閱讀命題思路,題材選材同源外報外刊。
  • 一份高中英語:聽力+閱讀理解+填空+作文各題型考試答題技巧大全
    一個英語應試的學習方法,希望能幫到那些別的科目都很優秀但是英語瘸腿和很迫切需要短期提高英語成績的小夥伴,三個月英語成績翻倍。這個方法是我高中時候總結出來的,當時我還是英語70上下徘徊。所以制定了一個學習計劃:1、每天精做一個閱讀理解,限時做三個閱讀。做到什麼程度叫精做?先讀一遍,看看能不能讀懂,畫出所有的不認識的單詞和句子。
  • 高中英語閱讀理解訓練題型
    高中英語閱讀理解訓練題型高中英語裡閱讀理解是個難點,由於很多學生的詞彙量和閱讀能力有限,無法理解文章的內容。下面是小編為大家整理的高中英語閱讀理解訓練題型,希望對大家有所幫助。
  • 2020考研英語閱讀理解新題型考核難點
    自2005年起考研英語中新增加了閱讀理解B即新題型。堪稱是考研英語中獨有的考察形式,共有五道題目,每小題2分,所佔分值10分。中公考研小編分享「2020考研英語閱讀理解新題型考核難點」文章,希望能給2020考研考生提供幫助~總體來看,新題型的核心考點在於:考察考生的快速閱讀能力,以及對連貫性、一致性等語段特徵以及文章結構和寫作思路的理解和掌握能力  首先,這一新題型的增設,加大了閱讀量,因為傳統閱讀理解中的文章長度一般為400字左右,而新題型中雖然只有一篇文章,但是總字數要求達到了500-600
  • 英語四級閱讀,四種題型,一篇總結,過關經驗分享
    英語四級,是所有大學生都必須面對的全國大型英語考試,甚至成了畢業後找工作的敲門磚,而且學習英語的主要目的是閱讀和口語。同時,英語四級中的閱讀題,佔到總分值的三分之一。所以,英語閱讀必須引起所有英語四級考生的重視。今天,我就英語四級中的閱讀題的學習方法和答題技巧總結如下。
  • PET閱讀理解P5題型講解
    小學階段孩子考得最多的就是KET(入門級)/PET(初級),能考過FCE的孩子英語綜合實力已是非常優秀了。  PET考試內容閱讀理解45分鐘32題6個部分寫作45分鐘①郵件回復(100字)②論文或故事二選一(100字)2個部分聽力30分鐘25題4個部分口語
  • 高一英語閱讀理解專項訓練與答案
    高一英語閱讀理解專項訓練與答案高一是高中英語打基礎的一年,要想為高中英語打下堅固的基礎,就要時常做練習做積累。下面是小編為大家整理的高一英語閱讀理解專項訓練,希望對大家有所幫助。
  • 高考英語高分攻略之閱讀理解 4類題型攻略+7大解題技巧
    很多同學高中英語成績不好,一大部分原因就是閱讀理解部分拿不到分,因為在高考英語試卷中,聽力佔30分,閱讀理解佔40分,語言知識運用佔45分,寫作佔35分。其實閱讀理解和語言知識運用可以算為一種題型,那麼高考英語150分滿分,閱讀理解就佔了85分,試卷的一半分數啊!地位不可小覷!
  • 高一英語閱讀理解精選試題與答案
    高一英語閱讀理解精選試題與答案高一是高中英語打基礎的一年,要想為高中英語打下堅固的基礎,就要時常做練習做積累。下面是小編為大家整理的高一英語閱讀理解精選試題與答案,希望對大家有所幫助。
  • 考研英語閱讀理解六大題型,學會了這些解題方法,英語隨便拿高分
    考研英語閱讀理解中有六大題型,分別是細節題、例證題、推理題、中心主旨題、態度題。下面介紹一下每個題型怎麼分辨以及對應的解題方法。細節題在考研閱讀理解中,細節題的數量是最多的,細節題是針對大綱第二條要求設置的一種題型:理解文中的具體信息。
  • 初一英語老師:閱讀理解+完形填空,重點題型訓練,提分必備!
    近年來,中考英語閱讀材料新穎,題材豐富,且具有區域性特點,喜歡考查當地的經濟文化特徵。在閱讀理解的題目設置中,不僅考查學生注重細節的能力,還要考查學生的推斷能力,以及根據語篇猜測詞義等綜合語言運用能力。
  • 2018考研英語閱讀:有關新題型的十大疑問
    新題型,即閱讀理解B節,主要考查考生對諸如連貫性、一致性等語段特徵以及文章結構的理解。所謂語段,又稱為句群(sentencegroup/cluster),即語意上相互聯繫且圍繞一個語意中心組織起來的句子的組合。因此,新題型要求考生在閱讀時注重段意的把握、對文章整體結構及邏輯關係的理解。   Q2:新題型都有哪些題型?
  • 語文閱讀理解之字詞篇大總結——九種題型,總結全面,方法獨到!
    對於很多學生來說,語文閱讀理解是一大難關,為此我專門寫了《語文閱讀理解真的那麼難嗎?此文告訴你如何通過自學解決閱讀理解》這篇文章。今天主要對語文閱讀理解中的字詞進行全面總結。語文閱讀理解中有關字詞的基礎題如何破解?除了平時多積累,也是有一定方法的。我總結出九大題型,依據題型一一破解!1.看拼音寫字或詞語,看字或詞語寫拼音。
  • 語文閱讀理解之句子篇大總結——六大題型,全面總結,方法易學
    對於很多學生來說,語文閱讀理解是一大難關,為此我專門寫了《語文閱讀理解真的那麼難嗎?此文告訴你如何通過自學解決閱讀理解》這篇文章。今天主要對語文閱讀理解中的句子進行全面總結。語文閱讀理解中有關句子的基礎題如何破解?除了平時多積累,也是有一定方法的。我總結出六大題型,依據題型一一破解!
  • 考研英語複習,新題型怎麼做?超詳細乾貨總結!
    (1)英語一大綱:閱讀理解B節(新題型)主要考查考生對諸如連貫性、一致性等語段特徵以及文章結構的理解。本節有3種備選題型。每次從這3種備選題型中選擇一種進行考查:A.在一篇總長度為500~600的文章中有5段空白,文章後有6~7段文字。
  • 新課標英語:八年級閱讀理解精選20篇!難度適中,適合考前練習
    新課標英語:八年級閱讀理解精選20篇!難度適中,適合考前練習閱讀理解是中考英語當中必定會考的一類題型,題材內容非常多,考察的知識點也非常全面,像課本當中所出現的單詞、短語、語法等,基本上在閱讀理解題當中都會有出現。
  • 中考英語閱讀理解解題技巧:三種常見題型解題方法
    新東方網>英語>英語學習>英語閱讀>閱讀輔導>正文中考英語閱讀理解解題技巧:三種常見題型解題方法 2015-04-13 15:58 來源:英語網 作者:
  • 英語時文閱讀哪個版本好?奇速英語時文閱讀理解質量高天天更新
    像語法、翻譯、答題技巧等主要就是通過課上習得的,所以一定要專心,課後要學會總結、歸納、理解記憶、做題實戰運用。市面上英語閱讀軟體版本多種多樣,同學們或家長們怎麼選擇一款適合的英語閱讀軟體,主要看三大要素!要素一:文章類型是否多樣。