最新託福經典閱讀練習詳解:Lascaux Cave Paintings

2020-12-11 新東方網

  從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「Lascaux Cave Paintings」的文章。

  In Southwest France in the 1940’s, playing children discovered Lascaux Grotto, a series of narrow cave chambers that contain huge prehistoric paintings of animals. Many of these beasts are as large as 16 feet (almost 5 meters). Some follow each other in solemn parades, but others swirl about, sideways and upside down. The animals are bulls, wild horses, reindeer, bison, and mammoths outlined with charcoal and painted mostly in reds, yellow, and browns.Scientific analysis reveals that the colors were derived from ocher and other iron oxides ground into a fine powder. Methods of applying color varied: some colors were brushed or smeared on rock surfaces and others were blown or sprayed. It is possible that tubes made from animal bones were used for spraying because hollow bones, some stained with pigment, have been found nearby.

  One of the most puzzling aspects of the paintings is their location. Other rock paintings— for example, those of Bushmen in South Africa—are either located near cave entrances or completely in the open. Cave paintings in France and Spain, however, are in recesses and caverns far removed from original cave entrances. This means that artists were forced to work in cramped spaces and without sources of natural light. It also implies that whoever made them did not want them to be easily found. Since cave dwellers normally lived close to entrances, there must have been some reason why so many generations of Lascaux cave dwellers hid their art.

  Scholars offer three related but different opinions about the mysterious origin and significance of these paintings. One opinion is that the paintings were a record of seasonal migrations made by herds. Because some paintings were made directly over others, obliterating them, it is probable that a painting’s value ended with the migration it pictured. Unfortunately, this explanation fails to explain the hidden locations, unless the migrations were celebrated with secret ceremonies.

  Another opinion is that the paintings were directly related to hunting and were an essential part of a special preparation ceremony. This opinion holds that the pictures and whatever ceremony they accompanied were an ancient method of psychologically motivating hunters. It is conceivable that before going hunting the hunters would draw or study pictures of animals and imagine a successful hunt. Considerable support exists for this opinion because several animals in the pictures are wounded by arrows and spears. This opinion also attempts to solve the overpainting by explaining that an animal’s picture had no further use after the hunt.

  A third opinion takes psychological motivation much further into the realm of tribal ceremonies and mystery: the belief that certain animals assumed mythical significance as ancient ancestors or protectors of a given tribe or clan. Two types of images substantiate this theory: the strange, indecipherable geometric shapes that appear near some animals, and the few drawings of men. Wherever men appear they are crudely drawn and their bodies are elongated and rigid. Some men are in a prone position and some have bird or animal heads.

  Advocates for this opinion point to reports from people who have experienced a trance state, a highly suggestive state of low consciousness between waking and sleeping. Uniformly, these people experienced weightlessness and the sensation that their bodies were being stretched lengthwise. Advocates also point to people who believe that the forces of nature are inhabited by spirits, particularly shamans* who believe that an animal’s spirit and energy is transferred to them while in a trance. One Lascaux narrative picture, which shows a man with a birdlike head and a wounded animal, would seem to lend credence to this third opinion, but there is still much that remains unexplained. For example, where is the proof that the man in the picture is a shaman? He could as easily be a hunter wearing a headmask. Many tribal hunters, including some Native Americans, camouflaged themselves by wearing animal heads and hides.

  Perhaps so much time has passed that there will never be satisfactory answers to the cave images, but their mystique only adds to their importance. Certainly a great art exists, and by its existence reveals that ancient human beings were not without intelligence, skill, and sensitivity.

  Shamans: holy people who act as healers and diviners

  Paragraph 1 In Southwest France in the 1940’s, playing children discovered Lascaux Grotto, a series of narrow cave chambers that contain huge prehistoric paintings of animals. Many of these beasts are as large as 16 feet (almost 5 meters). Some follow each other in solemn parades, but others swirl about, sideways and upside down. The animals are bulls, wild horses, reindeer, bison, and mammoths outlined with charcoal and painted mostly in reds, yellow, and browns. Scientific analysis reveals that the colors were derived from ocher and other iron oxides ground into a fine powder. Methods of applying color varied: some colors were brushed or smeared on rock surfaces and others were blown or sprayed. It is possible that tubes made from animal bones were used for spraying because hollow bones, some stained with pigment, have been found nearby.

  1. The word others in the passage refers to

  ○Chambers

  ○Paintings

  ○Beasts

  ○Parades

  2. The word Methods in the passage is closest in meaning to

  ○Ways

  ○Shades

  ○Stages

  ○Rules

  3. What are the bones found in the Lascaux caves believed to indicate?

  ○Wild animals sometimes lived in the cave chambers.

  ○Artists painted pictures on both walls and bones.

  ○Artists ground them into a fine powder to make paint.

  ○Artists developed special techniques for painting the walls.

  Paragraph 2: One of the most puzzling aspects of the paintings is their location. Other rock paintings—for example, those of Bushmen in South Africa—are either located near cave entrances or completely in the open. Cave paintings in France and Spain, however, are in recesses and caverns far removed from original cave entrances. This means that artists were forced to work in cramped spaces and without sources of natural light. It also implies that whoever made them did not want them to be easily found. Since cave dwellers normally lived close to entrances, there must have been some reason why so many generations of Lascaux cave dwellers hid their art.

  4. Why does the author mention Bushmen in South Africa in paragraph 2?

  ○To suggest that ancient artists from all over the world painted animals on rocks

  ○To contrast the location of their rock paintings to those found at Lascaux

  ○To support the claim that early artists worked in cramped spaces

  ○To give an example of other artists who painted in hidden locations

  5. What can be inferred from paragraph 2 about cave painters in France and Spain?

  ○They also painted rocks outside caves.

  ○They did not live close to the cave entrances.

  ○They developed their own sources of light to use while painting.

  ○Their painting practices did not last for many years.

  Paragraph 3: Scholars offer three related but different opinions about the mysterious origin and significance of these paintings. One opinion is that the paintings were a record of seasonal migrations made by herds. Because some paintings were made directly over others, obliterating them, it is probable that a painting’s value ended with the migration it pictured.Unfortunately, this explanation fails to explain the hidden locations, unless the migrations were celebrated with secret ceremonies .

  6. Why does the author mention secret ceremonies?

  ○To present a common opinion held by many scholars

  ○To suggest a similarity between two opinions held by scholars

  ○To suggest a possible explanation for a weakness in an opinion expressed in the passage

  ○To give evidence that contradicts a major opinion expressed in the passage

  Paragraph 4 Another opinion is that the paintings were directly related to hunting and were an essential part of a special preparation ceremony. This opinion holds that the pictures and whatever ceremony they accompanied were an ancient method of psychologically motivating hunters. It is conceivable that before going hunting the hunters would draw or study pictures of animals and imagine a successful hunt. Considerable support exists for this opinion because several animals in the pictures are wounded by arrows and spears. This opinion also attempts to solve the overpainting by explaining that an animal’s picture had no further use after the hunt.

  7. The word accompanied in the passage is closest in meaning to

  ○Represented

  ○Developed into

  ○Were associated with

  ○Came after

  8. According to paragraph 4, why do some scholars believe that the paintings were related to hunting?

  ○Because some tools used for painting were also used for hunting

  ○Because cave inhabitants were known to prefer animal food rather than plant food

  ○Because some of the animals are shown wounded by weapons

  ○Because many hunters were also typically painters

  Paragraph 5 A third opinion takes psychological motivation much further into the realm of tribal ceremonies and mystery: the belief that certain animals assumed mythical significance as ancient ancestors or protectors of a given tribe or clan. Two types of images substantiate this theory: the strange, indecipherable geometric shapes that appear near some animals, and the few drawings of men. Wherever men appear they are crudely drawn and their bodies are elongated and rigid. Some men are in a prone position and some have bird or animal heads. Advocates for this opinion point to reports from people who have experienced a trance state, a highly suggestive state of low consciousness between waking and sleeping.

  Uniformly, these people experienced weightlessness and the sensation that their bodies were being stretched lengthwise. Advocates also point to people who believe that the forces of nature are inhabited by spirits, particularly shamans* who believe that an animal’s spirit and energy is transferred to them while in a trance. One Lascaux narrative picture, which shows a man with a birdlike head and a wounded animal, would seem to lend credence to this third opinion, but there is still much that remains unexplained. For example, where is the proof that the man in the picture is a shaman? He could as easily be a hunter wearing a headmask.Many tribal hunters, including some Native Americans, camouflaged themselves by wearing animal heads and hides.

  9. According to paragraph 5, why do some scholars refer to a trance state to help understand the cave paintings?

  ○To explain the state of consciousness the artists were in when they painted their pictures

  ○To demonstrate the mythical significance of the strange geometric shapes

  ○To indicate that trance states were often associated with activities that took place inside caves

  ○To give a possible reason for the strange appearance of the men painted on the cave walls

  10. According to paragraph 5, if the man pictured with the birdlike head is not a shaman, he may have worn the headmask

  ○to look like an animal while a hunt took place

  ○to frighten off other hunters competing for food

  ○to prove that he is not a shaman

  ○to resist forces of nature thought to be present in animals

  Paragraph 6 Perhaps so much time has passed that there will never be satisfactory answers to the cave images, but their mystique only adds to their importance. Certainly a great art exists, and by its existence reveals that ancient human beings were not without intelligence, skill, and sensitivity.

  11. According to paragraph 6, why might the puzzling questions about the paintings never be answered?

  ○Keeping the paintings a mystery will increase their importance.

  ○The artists hid their tools with great intelligence and skill.

  ○Too many years have gone by since the images were painted.

  ○Answering the questions is not very important to scholars.

  Paragraph 2: One of the most puzzling aspects of the paintings is their location. Other rock paintings—for example, those of Bushmen in South Africa—are either located near cave entrances or completely in the open. █Cave paintings in France and Spain, however, are in recesses and caverns far removed from original cave entrances. █This means that artists were forced to work in cramped spaces and without sources of natural light. █It also implies that whoever made them did not want them to be easily found. █Since cave dwellers normally lived close to entrances, there must have been some reason why so many generations of Lascaux cave dwellers hid their art.

  12. Look at the four squares █that indicate where the following sentence could be added to the passage.

  This made it easy for the artists to paint and display them for the rest of the cave dwellers.

  Where would the sentence best fit?

  Click on a square █to add the sentence to the passage.

  13. Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points.

  Scholars have wondered about the meaning of the subjects, location, and overpainting of Lascaux cave images.

  Answer Choices

  ○The paintings may have recorded information about animal migrations, and may only have been useful for one migration at a time.

  ○The human figures represented in the paintings appear to be less carefully shaped than those of animals.

  ○It is possible that the animals in the paintings were of mythical significance to the tribe, and the paintings reflected an important spiritual practice.

  ○Unlike painters of the recently discovered paintings, other Lascaux cave painters usually painted on rocks near cave entrances or in open spaces outside the caves.

  ○Some scholars believe that the paintings motivated hunters by allowing them to picture a successful hunt.

  ○Scientific analysis suggests that paintings were sprayed onto the rock walls with tubes made from animal bones.Drag your answer choices to the spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it. To review the passage, click on View Text.

  參考答案:

  1. ○ 3

  2. ○ 1

  3. ○ 4

  4. ○2

  5. ○3

  6. ○ 3

  7. ○ 3

  8. ○ 3

  9. ○4

  10. ○1

  11. ○ 3

  12. ○1

  13. ○1 3 5

  以上就是這篇文章的原文和參考答案及解析,下面一篇小編會把參考譯文附上。

(責任編輯:申月月)

相關焦點

  • 託福閱讀備考之代詞的應用
    在託福閱讀中,指代題雖然題量不大,但是除了指代題之外,事實信息題、句子插入題以及推斷題的很多考點就是清楚地知道代詞的指代。如果我們準確領悟代詞的指代,很多題目都可以迎刃而解。   下面將從指代題、事實信息題和推斷題入手,逐一分析代詞指代的重要性。
  • 新託福TOEFL考試真題模擬試題練習
    精選新託福兩套真題,考生既可以體驗真實考試,也可以測試自己的水平。每道真題均提供名師詳細解析。第二部分為章節練習。遵循新託福的考試標準,按照最新真題題型的章目編排,共分為五章:閱讀、聽力(對話和講座)、口語(Independent Task 1、Independent Task 2、Integrated Task 3等)、綜合寫作和獨立寫作。第三部分為模擬試題。
  • 最新託福經典閱讀練習詳解:Electricity from Wind
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「Electricity from Wind」的文章。
  • 最新託福經典閱讀練習詳解:Geology and Landscape
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「GEOLOGY AND LANDSCAPE」的文章。
  • 新託福閱讀之指代題分析
    現行的新託福考試依然重視對閱讀能力的考查,並且託福考試不僅有單獨的新託福閱讀理解測試,還從各類型題全方位的考查考生的閱讀理解能力。下面給大家推薦一篇關於指代題的解析過程:  一、問題形式  被考的文章中有一個詞或詞組被加亮,這個詞通常是一個代詞或名詞。
  • 進行託福閱讀訓練的高分方法
    二、託福閱讀取得高分需掌握的能力詳析想在託福閱讀中取得好的成績,多閱讀背景知識文章,可以了解背景知識,可藉此機會熟悉學科常用詞彙。  想要取得託福閱讀的高分總的來講需要這三種能力:信息定位能力、速讀理解能力、研讀整理能力。
  • 2020新託福歷年真題庫
    新託福題庫包括真題精選、章節練習和模擬試題三部分。具體如下:第一部分為真題精選。精選新託福兩套真題,考生既可以體驗真實考試,也可以測試自己的水平。每道真題均提供名師詳細解析。第二部分為章節練習。遵循新託福的考試標準,按照最新真題題型的章目編排,共分為五章:閱讀、聽力(對話和講座)、口語(Independent Task 1、Independent Task 2、Integrated Task 3等)、綜合寫作和獨立寫作。第三部分為模擬試題。由新託福考試輔導名師根據改革後的託福考試的命題規律及熱門考點進行考前預測,其試題數量、試題難度完全仿真最新真題。
  • 新託福真題題庫免費下載
    >2020年新託福題庫【歷年真題+章節題庫+模擬試題】課程目錄第一部分 真題精選及詳解[聽力音頻] 新託福考試真題精選及詳解(一) 新託福考試真題精選及詳解(二)第二部分 章節題庫[聽力音頻] 第1章 閱 讀  ◆生命科學類
  • 2020新託福歷年真題庫免費下載
    新託福題庫包括真題精選、章節練習和模擬試題三部分。具體如下:第一部分為真題精選。精選新託福兩套真題,考生既可以體驗真實考試,也可以測試自己的水平。每道真題均提供名師詳細解析。第二部分為章節練習。遵循新託福的考試標準,按照最新真題題型的章目編排,共分為五章:閱讀、聽力(對話和講座)、口語(Independent Task 1、Independent Task 2、Integrated Task 3等)、綜合寫作和獨立寫作。第三部分為模擬試題。由新託福考試輔導名師根據改革後的託福考試的命題規律及熱門考點進行考前預測,其試題數量、試題難度完全仿真最新真題。
  • 託福報名流程詳解
    報名流程詳解第一步:註冊用戶,創建個人檔案首次使用教育部考試中心託福報名網站:http://toefl.etest.edu.cn或http://toefl.etest.net.cn,須先註冊成為用戶,填寫、提交所需要的資料後,教育部考試中心報名系統分配給您的一個NEEA用戶(NEEA user ID) 號碼。
  • 最新託福考試經典閱讀解析:AGGRESSION
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「AGGRESSION」的文章。
  • 最新託福考試經典閱讀練習及詳細解析:The origins of cetaceans
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「THE ORIGINS OF CETACEANS」的文章。
  • 託福考試經典閱讀練習及詳細解析:Swimming Machines
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「SWIMMING MACHINES」的文章。
  • 最新託福考試經典閱讀練習及詳細解析:Desert Formation
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「DESERT FORMATION」的文章。
  • 新託福考試詳解-閱讀篇
    近年來由於面對雅思(IELTS)等考試的有力挑戰,託福考試主辦方ETS為阻頹勢,在經典形式的PBT(Paper-based test)、CBT(Computer-based test)之後,又推出了新形式的iBT(Internet-based test),即所謂新託福。本文,託福專家將就新託福考試(TOEFL iBT)閱讀部分的總體內容向還不大熟悉這一新考試形式的考生群體進行介紹。
  • 考試必備:盤點託福聽力中生詞的解決方法
    首先考生對自己的新託福(微博)聽力詞彙量應該有個基本的了解。考生可以翻看一下TPO練習的問題部分,如果連審題都有困難,那麼建議先別急著考試,好好從最基礎的詞彙開始背誦。如果問題理解都非常順利,那麼可以做幾道題目感受一下聽的部分。
  • 廣州申友留學解析:託福最新變動閱讀&聽力當場出分
    美國教育考試服務中心(ETS)2月13日宣布將於本周末起,在全球同步推出託福考試的即刻出分功能。考生在完成考試離開考位前,即可在考試電腦上立即查看閱讀和聽力部分的非正式成績單,並可在考試結束後約6天內通過線上帳號查看完整的正式成績單。中國考生將在託福考試恢復後體驗到該功能。
  • 最新託福考試經典閱讀練習及詳細解析:Early Cinema
    從今天起,小編給大家整理了一些新託福考試經典閱讀練習題。要知道閱讀一直就是英語考試中的重中之重,所以一定要勤加練習。今天給大家分享一篇名為「EARLY CINEMA」的文章。
  • 託福閱讀從18到28,我只背了黃金閱讀70句!
    #話說託福閱讀作為純選擇題並沒有想像的那麼難漲分快,30也很好拿!可有些童鞋再怎麼考也依然不過20分這到底是為什麼呢?朗播託福閱讀名師帶隊60分鐘閱讀備考精講2天句子分析+文章閱讀特訓100個經典長難句解讀助你秒殺託福閱讀
  • 託福考試閱讀滿分準則:守時很重要
    9-11月都是自己在複習,然後11月參加考試,一戰得到103分,口語22,、寫作24、聽力27、閱讀30。   託福閱讀經驗:   由於本人只有閱讀考得較好,著重講一下閱讀的學習經驗。而外國人的思維相對比較簡單,只要能夠看懂文章大意,對選項中的一些陷阱(比如一些俚語,字面意思和實際意思不同)能夠分辨,基本能選對正確答案,所以練習閱讀的時候最主要的目標是要理解文章大意,仔細思考便能摸清出題人的思路;第三,閱讀速度也很重要。