2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十二)

2020-12-17 中考網

  中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十二),希望對同學們有所幫助,僅供參考。

  Light travels at a speed which is about a million times faster than the speed of sound. You can get some idea of this difference by watching the start of a race. If you stand some distance away from the starter, you can see smoke from his gun before the sound reaches your ears.

  This great speed of light produces some strange facts. Sunlight takes about 8 minutes to reach us. If you look at the light of the moon tonight, remember that the light rays left the moon 1.3 seconds before they reached you. The nearest star is so far away that the light that you can see from it tonight started to travel towards you four years ago at a speed of nearly 2 million km. per minute. In some cases, the light from one of tonight’s stars had started on its journey to you before you were born.

  Thus, if we want to be honest, we can’t say, 「The stars are shining tonight.」 We have to say instead, 「The stars look pretty. They were shining four years ago, but their light has only just reached the earth.」

  1. Light speed is ______ sound speed

  A. as fast as B. a million times slower than

  C. about millions of times faster than D. about a million times faster than

  2. If you stand 200 metres away from a man who is firing a gun to start a race, you will find out that ______.

  A. you can hear the sound before you see the smoke B. the sound does not travel as fast as light

  C. the sound will reach you before the man fires D. sound travels about a million times faster than light

  3. Sunlight obviously (明顯地) ______ than the light of the moon

  A. has to travel a greater distance B. moves less quickly

  C. travels much more quickly D. is less powerful(有力的)

  4. The scientific way of saying "The stars are shining tonight" should be ______.

  A. the stars have been shining all the time B. the stars seen tonight will shine four years later

  C. the stars were shining long ago but seen tonight D. the starlight seen today could be seen four years ago

  答案:

  1. D 事實細節題。由第1段第1句可知。

  2. B 推理判斷題。由第1段最後一句推出。

  3. A 推理判斷題。由第2段的第2句(太陽光到達地球需要8分鐘) 和第3句(月光到達地球僅需1.3秒) 可推出(太陽光走過的距離明顯遠於月光)。

  4. C 推理判斷題。由最後一段的最後一句They were shining four years ago, but their light has only just reached the earth可推出。

  相關推薦:

  2020中考英語複習之閱讀理解題及答案匯總

 

關注中考網微信公眾號 

每日推送中考知識點,應試技巧

助你迎接2020年中考!

   歡迎使用手機、平板等行動裝置訪問中考網,2020中考一路陪伴同行!>>點擊查看

相關焦點

  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十三)
    Prepare for an exam   答案:   1. B 細節題。在Peter的計劃中找group meeting可找到星期一下午3點。   2. D 推斷題。根據他的計劃表中星期二他要參加籃球賽,星期天又籃球隊聚會可以推斷出。   3. A 推斷題。
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十九)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十九),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   答案:   1.He felt sorry.   2.Tom.   3.His face.   4.Eating.   5.In the forest.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(二十二)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(二十二),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Mrs. Jones is a teacher. Her house isn't far from her school, and she always walks there in the morning.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十七)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十七),希望對同學們有所幫助,僅供參考。them liked football games.( )   3)Alf really didn't know where he put his ticket.( )   4)Bob bought a ticket.( )   5)Alf didn't buy the ticket,he had an old one.( )   答案
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十六)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十六),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   An artist was coming home by train one day. He hadn’t much money but was very kind.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十五)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十五),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   The Weather   In winter the weather in England is often very cold.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十八)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十八),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   The clock struck(敲)eight,but I was still on the bed.I could hear it was blowing strongly.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(七十)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(七十),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   In Japan there are many holidays and other great days.We can tell only a few here.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十四)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十四),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   A. sit beside a guest B. sit at the front seat C. sit at the back seat D. drive the car   答案:   1. C 事實細節題。由第1句中women always walk ahead of men可知。   2. C 事實細節題。
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(三十二)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(三十二),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Nearly all American students in colleges and universities pay for their education. There are many expenses.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(十)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(十),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Sydney is a young city. Its history goes back just over 200 years. But inAustralia, it is the oldest city.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(四十七)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(四十七),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Most people want to work, but it has become more difficult in today’s world to find work for everyone.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十二)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十二),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   There would be a history exam and Phillip looked more and more worried.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十八)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十八),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Tom Broke a Plate or a Gold Watch?   It was Sunday and Tom was staying at home.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(三十八)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(三十八),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   John Brown, an office worker, lives in Washington, He inherited(繼承) $ 1,000, 000 when he was 23.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   I will never forget the lesson which Mr Li gave us. One day Mr Li was speaking to us in our school meeting room.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十一)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(五十一),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   We are already familiar with computers—computers work for us at home, in offices and in factories.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十三)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(六十三),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Notes:[1]porter /`pt/n.搬運工 [2]necessary/`nesIsrI/adj.必要的 [3]knowledge/`nlId/n.知識   根據短文內容,選擇正確答案。   1.Which of the following is true?
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(十三)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(十三),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   It’s hard to make friends if you stay at home alone all the time.
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(二十一)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(二十一),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   Iceland lies in the North Atlantic Ocean..