高一英語閱讀理解精選試題與答案

2021-01-07 高考網

高一英語閱讀理解精選試題與答案

高一是高中英語打基礎的一年,要想為高中英語打下堅固的基礎,就要時常做練習做積累。下面是小編為大家整理的高一英語閱讀理解精選試題與答案,希望對大家有所幫助。

高一英語閱讀理解精選試題與答案

Do you love holidays but hate the increase weight that follows? You are not alone.

Holidays are happy days with pleasure and delicious foods. Many people, however, are worried about the weight that comes along with these delicious foods.

With proper planning, though, it is possible to control your weight. The idea is to enjoy the holidays but not to eat too much. You don't have to turn away from the foods that you enjoy. The following suggestions may be of some help to you.

Do not miss meals. Before yon leave home for a feast(宴會),have a small, low-fat snack(小吃). This may help to keep you from getting too excited before delicious foods. Begin with clear soup and fruit or vegetables. A large glass of water before you eat may help you feel full. Use a small plate; a large plate will encourage you to have more than enough.

Better not have high-fat foods. Dishes that look oily or creamy have much fat in them.

Choose lean meat(瘦肉 ).Fill your plate with salad and green vegetables.

If you have a sweet tooth, try mints (薄荷) and fruits. They don’t have fat content as cream and chocolate.

Don’t let exercise take a break during the holidays. A 20-minute walk after a meal can help burn off excess(過多的) calories.

66. Holidays are happy days with pleasure but they may ______

A. bring weight problems B. bring you much trouble in your life

C. make you worried about your foods D. make you hate delicious foods

67. In order to really enjoy your holidays without putting on weight, you'd better__

A. drink much water and have vegetables only B. not eat the food in high fat

C. not accept invitations to feasts D. turn away from delicious foods

68. According to the passage, ___ is a necessary part to stop you from putting on weight.

A. vegetables B. water C. calories of energy D. physical exercise

69. Many people can't help putting on weight after the holidays because they _______ .

A. can't control themselves B. go to too many feasts

C. enjoy delicious foods D. can't help turning away from the foods

70. Excess calories can be found in your body in the form of___ .

A. energy B. fat C. food D. something invisible (看不見)

66—70 ABDAB

高一英語閱讀理解精選試題與答案

We all long for friendship, but how to make a friend? 「The best time to make a friend is before you need one.」 Joy Steven said. The following are some tips for you.

People equal friends

Friends usually begin with strangers. Getting in touch with other people is the first step to make a friend. Friends can’t be made in empty air. Best friends take time to make.

Friends understand friends

Friends understand each other when talking. Many unpleasant personal quarrels can be avoided if you will take the time to understand others』 feelings and points of view.

Friends touch friends

Touching is a warm from of communication between friends. When you see best friends communicating, you will notice them stand close together, touch each other comfortably and listen to each other. Sometimes a friendly touch is more powerful than words.

Friends praise friends

Praise is a powerful tool to make a friend. Honest praise can affect (影響) your friends』 lives. So try to praise your friends, including your general ones.

Friends can loyal (忠誠的) and trustworthy

Trust and loyalty go hand in hand for friends. Friends can share secrets with you, because good friends never break confidence (信心) and are loyal forever.

59. From Joy Steven’s words, we can conclude that ________

A. a friend in need is a friend indeed

B. it is never too late to make a friend

C. it is late to make a friend when you need one

D. everyone needs a friend in his life

60. To make and keep many friends, you need to do the following EXCEPT ___________.

A. get in touch with people

B. understand your friends

C. praise your friends

D. quarrel with your friends

61. The passage mainly tells us ______________.

A. how to communicate with a friend

B. how to develop friendship

C. when to make a friend

D. how to praise a friend

59. 【解析】C 依據第一段Joy Steven的話The best time to make a friend is before you need one判斷答案。

60. 【解析】D 朋友之間的爭吵是不可避免的,但未必是必須的。更為重要的是,D項在文中找不到依據。

61. 【解析】B 雖然A、C、D項在文中都提到了,但屬於枝節信息,而B項是文章談論的主旨。

高一英語閱讀理解精選試題與答案

Living and dealing with kids can be a tough job these days, but living and dealing with parents can be even tougher.

If I have learned anything in my 16 years, it is that communication is very important, both when you disagree and when you get along. With any relationship, you need to let other person know how you are feeling. If you are not able to communicate, you drift apart. When you are mad at your parents, or anyone else, not talking to them doesn’t solve anything.

Communication begins with the concerns (關心) of another. It means that you can’t just come home from school, go up to your room and ignore (不理睬) everyone. Even if you just say 「Hi」, and see how their day was for five minutes, it is better than nothing.

If you looked up the word 「communication」 in a dictionary, it would say 「the exchange of ideas, the conveyance (表達)of information, correspondence (通信), means of communication: a letter or a message」. To maintain (保持) a good relationship, you must keep communication strong. Let people know how you feel, even if it’s just by writing a note.

When dealing with parents, you always have to make them feel good about how they are doing as a parent. If you are trying to make them see something as you see it, tell them that you』ll listen to what they have to say, but ask them politely to listen to you. Yelling or walking away only makes the situation worse.

This is an example: one night, Sophie went to a street party with her friends. She knew she had to be home by midnight after the fireworks, but she didn’t feel she could just ask to go home. That would be rude. After all, they had been nice enough to take her along with them. Needless to say, she was late getting home. Her parents were mad at first, not when Sophie explained why she was late, they weren’t as mad and let the incident go. Communication is the key factor here. If Sophie’s parents had not been willing to listen, Sophie would have been in a lot of trouble.

Communication isn’t a one-way deal: it goes both ways. Just remember: if you get into a situation like Sophie’s, telling the other person how you feel-listening is the key factor to communication.

66. In the writer’s view, dealing with parents is __________ than with children.

A. more difficult B. easier

C. more uninteresting D. more interesting

67. The main idea of the second paragraph is __________.

A. the importance of friendship

B. to make your feeling known to others

C. the importance of communication

D. the disagreement between generations

68. When parents and children are in communication, the key to a happy relationship is that __________.

A. children should always obey their parents

B. they should be equal

C. parents play the leading part

D. both make the opposite know their feelings

69. The example in this passage proves that ___________.

A. Sophie’s parents are willing to listen to her

B. Sophie is very polite to her parents

C. Sophie did well in explaining her being late

D. communication is the solution(解決辦法) to misunderstanding

70. All the following statements are correct except 「_______」.

A. If you don’t agree with others, you』d better let them know

B. It is better to say 「Hi」 to others than say nothing

C. If you are not able to communicate, walk away

D. Communication is a two-way deal

66. 【解析】A 依據文章第一段判斷答案為A。

67. 【解析】C 第二段的主題句為communication is very important。

78. 【解析】B 從第五段的敘述,特別是tell them that you』ll listen to what they have to say, but ask them politely to listen to you可以看出,作者認為與父母親的交流重要的是平等。

69. 【解析】D 文章首先論述了交流的重要性以及交流是消除誤解、解決問題的方法,接著舉例證明自己的觀點。

70. 【解析】C 依據Yelling or walking away only makes the situation worse判斷C項錯誤。

以上是有途網小編整理的《高一英語閱讀理解精選試題與答案》,更多關於高中英語內容,請隨時關注有途網!

相關焦點

  • 2017高中英語閱讀理解精選訓練題
    2017高中英語閱讀理解精選訓練題為了幫助學生對高中英語閱讀理解這一部分能有所提升,下面是小編整理的2017高中英語閱讀理解精選訓練題,希望對大家有所幫助。
  • 初中英語閱讀理解試題(有答案和解析) 高級
    【點評】考查閱讀理解。考查對篇章的把握與細節的識別能力,答題時注意緊扣問題中的關鍵詞,在文章中尋找答案。12.閱讀理解 Mr. and Mrs. Smith have two children, Kevin and Jenny.
  • 考博英語閱讀理解如何複習?
    閱讀理解是考博英語的必考題型之一,考博英語閱讀理解可以細分為態度題、主旨題、指代題、詞彙題、例證題等題型,想要攻克考博英語閱讀,少不了平日的點滴積累。閱讀能力不是通過集訓可以提高的,但是應試技巧卻可以在短期得到大幅度的提升。希賽網考博英語頻道為大家分享考博英語閱讀理解複習方法,希望能夠幫助到大家。
  • 2017年考研英語一閱讀理解述評及參考答案
    教師解析專區|考研真題答案專區|考研歷年真題     2017年全國碩士生招生統一考試已經結束。筆者根據今年的英語試題,得出閱讀部分的兩點結論:一是整體難度的持平,很多題目的選項從原文即可獲得,或者稍加總結。
  • 人教五年級英語上冊期末模擬卷及答案,得95+的閱讀理解不失分
    人教版五年級英語上冊的學習難度不是很大,最重要的語法知識是第五、六單元出現的There be句型。要學好這個句型,要求學生能熟練地在陳述句與一般疑問句之間變換,並能對疑問句做出正確的肯定或否定回答。今天分享的這份試卷整體難度不大,但考查很全面;閱讀理解比較難,如果學生詞彙量大或做題方法靈活的話,也很容易得滿分。聽力部分家長不用糾結,一般都很簡單,只要把Let's talk掌握熟練就可以了;文後附有答案,家長朋友可以參考;如果想下載列印試卷,可以採用「圖片另存為」的方式。
  • LOL玩家曬妹妹英語期末閱讀試題,背景是IG奪冠,男考生暗自竊喜
    LOL玩家曬妹妹英語期末閱讀試題,背景是IG奪冠,男考生暗自竊喜!最近,有一個LOL網友在網上曬出了他妹妹的英語期末考試試題,其中的閱讀題成為亮點,因為但凡有點英文底子的網友都能看出,閱讀理解部分,明顯是在講來自LPL賽區的IG戰隊,成功奪得S8總決賽冠軍的事跡,而看到下面的題目,所有男生都笑了,因為這些題,他們不看文章,都能直接選答案了,女生:MMP,不公平!
  • 清華「學神」告訴你:英語閱讀理解答題技巧與方法
    高中英語閱讀理解的答題方法和技巧一、 拿到題以後首先把問題就看一遍,帶著問題讀文章。即先看試題,再讀文章。閱讀題幹,首先要掌握問題的類型,分清是客觀信息題還是主觀判斷題。客觀信息題可以從文章中直接找到答案;而主觀判斷題考查的是對文章的感情基調,作者未加陳述的觀點以及貫穿全文的中心主旨的理解等,這類題必須經過對作者的態度、意圖以及對整篇文章進行深一層的推理等。其次,了解試題題幹以及各個選項所包含的信息,然後有針對性地對文章進行掃讀,對有關信息進行快速定位,再將相關信息進行整合、甄別、分析、對比,有根有據地排除幹擾項,選出正確答案。
  • 中考英語閱讀理解100篇:中考英語閱讀理解真題及答案(5)
    英語閱讀理解在英語考試中得分比例很大,新東方小編整理了中考英語閱讀理解100篇以及答案,供大家參考。   閱讀下面短文,從題中所給的 A、B、C、D 四個選項中選出最佳選項。   參考答案:61. A 62. B 63. D 64. C 65. D
  • 「考研」英語閱讀理解你還錯的多嗎
    考研英語閱讀理解可謂是重點部分了,它佔據的分值最大,也是相對比較難的一項,考研英語這座萬丈高樓不可能一日建成,也需要從基礎做起,穩紮穩打拿高分。考研英語的試題卷,閱讀的篇幅佔了試題冊的一半多。閱讀在考研英語總分100分當中佔了40分,即將近一半的分數,鑑於此,同學們可以根據閱讀的得分大概推測出自己英語單科的分數,江湖也有傳言稱:得閱讀者得天下。閱讀縱然分值高,難度大,但我們可以通過揣摩命題人的出題思維及意圖並結合學術性議論文的文章結構以及歷年的試題考查情況來總結出一些非常實用的解題技巧進而提高做題的準確率。
  • 高中英語詞彙詞根+聯想記憶法:高一版(俞敏洪老師經典力作)
    《8天提升完形填空 高中版 初階》   圖書簡介:針對高一或相當於高一水平的學生,從歷年高考題和模擬題精選出以8天為一個階段,通過分步進階練習,帶領學生逐步識記、理解、掌握文章關鍵詞彙,理清文章脈絡結構,掌握解題思路與技巧,並通過完成任務和回答問題攻克完形填空題型,最終實現英語綜合能力的提升。
  • 2021中國工商銀行社會招聘英語模擬卷:閱讀理解(四)答案
    2021中國工商銀行社會招聘英語模擬卷:閱讀理解(四)答案 2020-12-11 14:19:11| 來源:廣東中公教育
  • 中考英語試題的題型改革
    英語在中考、高考分值具體多少還有待商量,可能會下調,但是不可能降得太多。英語成績降分勢必不利於英語水平的提高。相反,隨著國際化步伐的加快,各行各業亟需英語水平較高的複合型人才,這就要求英語測試在試題結構、題型、題量、試題長度設置、難易比例上都有科學的設計。這就包括每道題的長度,如韓寶成老師所說,閱讀題沒有長度,閱讀文本的內容太少,反而像小短文,在選擇題上動腦筋來為難學生,就稱不上是「閱讀」了。
  • 高中英語閱讀理解高頻考點—詞義猜測(公開課+PPT講解+練習)
    高考閱讀理解體裁豐富,命題靈活。要做好高考閱讀理解,需要熟悉各題型的命題規律,對症解題。通過詳細分析歷年高考英語試卷,我們可將閱讀理解歸納為以下幾種題型:主旨大意題,細節理解題,推理判斷題(含寫作意圖、目的等),詞義猜測題。
  • 2020上教版新高一英語教材如何用
    整個3年的高中知識結構是循序漸進的學習過程,比如在高一階段注重學生的表層理為主,高二注重學生的深層理解為主,高三注重學生的創造性理解為主。這與學生的年齡階段認知符合。 互為一體:英語的聽說讀寫一是互為一體,而且教材的承載的發音、詞義、句子、語篇等都是相互一體的。但是出現很多亂象。
  • 高中英語閱讀理解高頻考點—推理判斷題(公開課+PPT講解+練習)
    高考閱讀理解體裁豐富,命題靈活。要做好高考閱讀理解,需要熟悉各題型的命題規律,對症解題。通過詳細分析歷年高考英語試卷,我們可將閱讀理解歸納為以下幾種題型:主旨大意題,細節理解題,推理判斷題(含寫作意圖、目的等),詞義猜測題。
  • 2020年12月英語四級試卷仔細閱讀真題答案
    新東方網>英語>英語學習>英語寫作>四六級作文>正文2020年12月英語四級試卷仔細閱讀真題答案 2020-12-12 11:21 來源:新東方網 作者:
  • 2010年12月四級閱讀理解模擬試題及答案詳解(6)
    2010年12月四級閱讀理解模擬試題及答案詳解(6)  Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned
  • 2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(七十)
    中考網整理了關於2020中考英語複習之閱讀理解題及答案(七十),希望對同學們有所幫助,僅供參考。   In Japan there are many holidays and other great days.We can tell only a few here.
  • 百強名校:廈門外國語學校2019年高一數學上學期期中試題+解析
    繼續昨天的月考卷子,今天來一份去年的高一數學上學期的期中考試卷,並附有精品解析部分。試題部分:第1-5頁是數學試題部分(5P);答案部分:第1-22頁是精品解析部分(22P);保存方法:長按圖片保存,然後列印圖片!都已經裁剪成A4尺寸。
  • 哈工附名師解析中考試題|英語:試題貼近生活 著重考查語言綜合運用...
    英語:試題貼近生活 著重考查語言綜合運用能力 今年英語試題體現了「注重基礎、能力立意、穩中求變」的命題原則。難度比例適當,坡度適宜。科學設置了題型結構,使本次考試能夠準確地反映學生的實際水平。試題考核的知識點覆蓋面廣,考查學生用所學知識解決問題的能力。