七~九年級閱讀理解七天打卡 Day7任務型閱讀

2021-02-07 Kelly初中英語工作室

大家好,我是小白老師Kelly,今天開始七至九年級閱讀打卡了,今天是Day7,也是本期系列的最後一天。今天給大家帶來任務型閱讀,考察大家的綜合能力,你準備好迎接挑戰了嗎?每天進步一點點,每天收穫一點點!


七上閱讀理解Day7  

Today more and more students like going shopping on the Internet. Do you have any ideas about it? Here are four girls' ideas.

Sandy, twelve

I like new skirts and jeans. At the weekend I usually go to the shops on the Internet. When I see my favourite things, I can pay for them with my credit card(信用卡).

Kitty, thirteen

I think it is very easy and cheap to buy things on the Internet. I only need to stay at home and choose the things I like. I can get them quickly without going out. It doesn't take too much time.

Wendy, eleven

I'm not good at computers. I never go shopping on the Internet. I don't think it is interesting. When I want something, I ask my parents to buy it for me in the shopping mall.

Shirley, twelve

Shopping on the Internet is not good. I can only see some pictures about the things. I don't believe the notes near the pictures.

1.Why does Kitty like going shopping on the Internet?

________________________________________________________________________

2.Does Wendy go shopping on the Internet?

________________________________________________________________________

3.How can Sandy pay for her things on the Internet?

________________________________________________________________________

4.Who isn't good at computers?

________________________________________________________________________

5.將畫線部分譯成漢語。

________________________________________________________________________


七下閱讀理解Day7

My name is Lily. Now I'll tell you something (1)______ my parents.

My father is Bill Jones. He (2)______ (bear) in London in 1967. He was a medical college when he was nineteen and now he (3)______ (be) a doctor. He is hardworking. He likes fishing at weekends.

My mother’s name is Helen. She was born in New York in 1969. She was kind and beautiful when she was a student. She became a teacher after leaving school. She likes visiting friends. Two days ago she went to Kate’s house. (A) Yesterday she was in Aunt Li’s house. She is good (4)______ talking with others.

1. 在(2), (3)處用所給詞的適當形式填空。

(2)______  (3)______

2. 在(1), (4)處填入適當的介詞。

(1)______  (4)______

3. 把畫線部分(A)處句子翻譯成漢語。

________________________________________________

4. When was Helen born?

________________________________________________

5. Where was Lily’s mother two days ago?

________________________________________________


八上閱讀理解Day7

In America, boys and girls like watching TV. Some children spend six hours a day at school and four to six hours a day in front of the TV sets. Some children even watch TV for eight hours or more on Saturday.

Television is like books and films. A child can learn both good things and bad things from it. (1)Some TV programs help children to understand the news, the people and places in other countries. With TV, children do not have to go to the movies. They can listen to interesting music or watch a game at home. (2)But some programs are bad for children, so parents sometimes should help them to find other interesting and useful things to do.

76. How many hours a day do some children at school?___________________

77. How many hours a day do some children watch TV on Saturday?________

78. 將(1)句譯成漢語___________________________________________.

79. 將(2)句譯成漢語___________________________________________.

80. The parents had better not let their children watch ________on TV.

A. good programs  B. bad programs  C. news  D. weather report


八下閱讀理解Day7

Sailing Round the World

Mr. and Mrs. Spencer both had very busy jobs and didn’t have much time to spend with their young children. They wanted to change this, and because their hobby was boating, they decided to sail round the world together.

It took six years to prepare everything for the trip. First, they bought a new boat. Then, both the husband and wife had to take advanced (高級的) sailing lessons and learn all about the sea and the weather. Mr. Spencer also did several courses (課程) in repairing engines and Mrs. Spencer spent an hour in a restaurant learning to cut up fish.

In October they had one year off from their jobs and sailed away from England with their two children. The next year in August, their long journey ended in Australia.

The boat was not big, but they took a teacher for the children with them. None of them found the trip boring because there were three computers, many CDs, a TV and a DVD player on the boat.

The family loved being at the sea and seeing the stars in the sky. But most of all, Mr. and Mrs. Spencer enjoyed playing with their children while they were still young.

1. What was Mr. and Mrs. Spencer’s hobby?

__________________________________________________

2. How long did it take them to prepare for the trip?

__________________________________________________

3. Where did they finish their journey?

__________________________________________________

4. How many people were there traveling together?

__________________________________________________

5. What was the best part of the trip Mr. and Mrs. Spencer enjoyed?

__________________________________________________

九上閱讀理解Day7

Snowy was a little cat.He lived with a little old lady who loved Snowy very much.Sometimes the old lady would sit in her rocking chair,rocking backwards and forwards until she fell asleep or sometimes she would play little tunes(曲子) on her piano.

One sunny day,Snowy jumped up on the window sill(窗臺).Snowy wanted to go out and play with the pretty butterflies,but the window was shut and the old lady had fallen asleep in her rocking chair.

He ran to the door but that was shut,too.He sat down near the old lady’s feet and said,「Miaou?」 That was his way of saying,「May I go out to play,please?」 The old lady didn’t hear him but stayed fast asleep.

He rubbed his soft head against the old lady’s legs.Still the old lady slept.So Snowy sat down and thought hard.Then he had an idea.He would jump up on the piano and play a tune.That might wake her up.So Snowy jumped up onto the piano and was a little scared of the loud,big,deep drum sound he made as he landed.

He took another little step.It wasn’t quite such a loud note(調子).Up and down the notes he walked until he reached the very high notes which sounded like lots of bells.But still the old lady slept.Snowy kept dancing on them and made quite a pretty tune.At last the old lady woke up.

「What are you doing,Snowy?」 She asked but she wasn’t angry.「Miaou,」 said Snowy,running to the closed door.「How clever you are to wake me up by playing the piano!」 said the old lady as she let Snowy out into the sunshine.

1.Where did the old lady often fall asleep?(Within 4 words)

 

2.What did Snowy want to do by jumping onto the window sill?(within 10 words)

                                               

3.What did Snowy jump on the piano to do?(within 10 words)

                                               

4.How did Snowy feel when he landed on the piano? (within 5 words)

                                               

5.What did the old lady do in the end? (within 10 words)

                                                 

九下閱讀理解Day7

Critical thinking (批判性思維) is trying to improve the way you think.People use critical thinking in every area of life to solve problems and evaluate claims (評估主張).

Like every other skill,critical thinking takes practice.When a problem comes our way,we need to think critically to decide how to solve it.When we see an advertisement,for example,we should stop and think.Advertisements are made to make people feel certain that they are true,and then people can buy the products.But is what the advertisement says true? Is it making a claim? Or does it only interest us? Critical thinking is important and stops us from making poor choices.In fact,we are using it if we ask questions naturally about what we see.

Practice makes perfect.While you are growing in critical thinking,you』ll become a wiser and more thoughtful person.There are many ways of doing practice.Here are a few:

★Read about a topic people disagree on.Look at articles or books on all sides of the subject.For each side of the subject,think carefully and evaluate it.

★When you see or hear a claim,ask questions about it.Who is making the claim and why?

★Evaluate your own thinking.Where and why do you think uncritically? How can you improve?

Critical thinking should be part of everything we do.It may help you to succeed at work or school.Make yourself into a habit of critical thinking.Change your thoughts and change your world.

1、2題完成句子;3題簡略回答問題;4題找出並寫下第二段的主題句;5題將文中畫線句子譯成漢語。

1.People use critical thinking to          and evaluate claims. 

2.Critical thinking can stop us from            . 

3.What kind of person will you become as you grow in critical thinking?

                                              

4.                                              

5.                                              

  


Day7答案:

七上41.Because she thinks it is easy and cheap.

42.No, she doesn't.

43.She can pay for things with her credit card.

44.Wendy.

45.我認為在網上買東西又容易又便宜。

七下1. was born ; is

2. about ; at

3. 昨天她在李阿姨家。

4. She was born in 1969.

5. In Kate’s house.

八上76. Six hours.

77. Eight hours or more.

78. 一些電視節目幫助孩子們了解別的國家的人們和地區。

79. 但是一些節目對孩子們是有害的,所以家長有時應該幫助他們找一些有趣和有用的事情做。

80. B

八下1. Boating. / It was boating. / Their hobby was boating. / Mr. and Mrs. Spencer’s hobby was boating.

2. 6 years. / Six years. / It took (them) 6 years (to prepare everything for the trip).

3. Australia. / In Australia. / They finished (their journey) in Australia. / Their journey finished in Australia.

4. Five / 5 (people). / There were five / 5 (people traveling together).

5. They enjoyed spending time with their children. / Spending time with their children. / The best part of the trip (Mr. and Mrs. Spencer enjoyed) was spending time with their children. / It was that they enjoyed spending time with their children (while they were still young).

九上1.In her rocking chair. 

2.To go out and play with the pretty butterflies.

3.To play a tune and wake up the old lady.

4.A little scared.

5.She let Snowy out into the sunshine.

九下1.solve problems

2.making poor choices

3.A wiser and more thoughtful person.

4.Like every other skill,critical thinking takes practice.

5.它可能會幫助你在工作或學習(校)中取得成功。





相關焦點

  • 七-九年級6篇閱讀理解七天打卡-Day4
    七~九年級閱讀理解七天打卡 Day4
  • 七-九年級6篇閱讀理解七天打卡-Day3
    七~九年級閱讀理解七天打卡 Day3
  • 七~九年級6篇閱讀理解七天打卡-Day1
    大家好,我是小白老師Kelly,今天開始七至九年級閱讀打卡了,今天是
  • 專題五:中考英語閱讀理解-任務型閱讀
    中考閱讀理解題主要有四種考察形式:1、選擇型閱讀
  • 【英語】《閱讀理解—任務型閱讀》
    任務型閱讀練習一.閱讀下面短文,按要求完成所給的任務。Miss Wang is a shop assistant and works in a bookshop in the middleof the city. The shop is very big and not far from her home.
  • 七年級上冊英語:閱讀理解和完形填空訓練題匯總,很好的複習素材
    七年級上冊英語:閱讀理解和完形填空訓練題匯總,很好的複習素材。俗話說,好的開始是成功的一半。七年級的學習真的很重要,七年級英語,是整個初中英語的起始階段,七年級學不好,八年級的兩極分化,就很容易被分化下去了。
  • 【每日一題】中考英語真題演練:閱讀理解(任務型閱讀二)
    【源泉分析】英語閱讀理解——任務型閱讀2017 D篇。2016D篇。2015D篇。2014D篇。2013D篇。【源泉寶典】近5年河南中招考試任務型閱讀以說明文為主,記敘文為輔。任務型閱讀的解題技巧:一,任務型閱讀的語篇材料通常結構清晰、層次分明,而且有比較明顯的線索。二,以記敘文為例,通常以事件的發展過程為順序,根據事件的發展,以及上下文之間的聯繫,可以確定挖空處所缺的句子。三,說明文要根據介紹的順序以及上下文語境來填題。
  • 初中英語任務型閱讀解題方法
    初中英語任務型閱讀解題方法   一. 考點分析   任務型閱讀是「閱讀理解」的另一種形式,綜合考查學生歸納概括能力和語篇結構理解能力。其內容涉及廣泛,要求學生在閱讀理解的基礎上,完成一項任務或解決一個問題。
  • 九年級英語複習專題訓練:閱讀理解,吃透了一分不扣!
    閱讀理解是英語的重要的得分點,通常來講,一張英語試卷幾乎一般的頁面都被閱讀理解題佔滿了,每次都要考五六篇文章,分值也非常高,要是自己的閱讀理解水平不行的話 ,英語基本就很難考高分了,畢竟,憑著基礎的那點分數,怎麼也達不到合格的標準。
  • 搶走中考英語任務型閱讀的全部分!!!
    任務型閱讀是根據任務型教學設計而成的,它是介於任務理解與書面表達之間的一種題型。要求學生在閱讀文章後,能對文章中的細節進行把握,是一種讀寫結合的題型。這種題型既考查學生的閱讀理解能力,也考查學生的分析問題、解決問題的能力,還考查學生運用英語語言將有關內容用文字形式正確表達出來的能力。在做任務型閱讀時需要注意以下幾個方面:任務型閱讀一般提供一段或幾段閱讀材料,在材料後設置五個任務,做題時應先閱讀所給的任務,確定任務是什麼,再帶著任務去閱讀材料,這樣就能做到心中有數,有針對性地閱讀,並能提高閱讀效率。
  • 中考英語「任務型閱讀」解題思路
    臨近中考,今天和大家分享,中考英語任務型閱讀中的各類題型及解題思路。希望對學生們正確解答任務型閱讀題,能有所幫助。任務型閱讀是一種主觀性試題,題型多樣,內容廣泛,命題靈活,需要學生們在閱讀並理解短文的基礎上,通過判斷、歸納、總結,推理等多種方法來完成各種任務。主要考查學生理解短文,收集信息,解決問題或者完成任務的能力。
  • 中考英語:四步解答「任務型閱讀」
    近幾年的全國中考英語試題中的「閱讀理解」題的命題形式呈多樣化趨勢,尤其是任務型閱讀這一新題型的加入使得「閱讀理解」題的難度有所增加,本市從去年正式把任務型閱讀引入到中考試卷中。  一、任務型閱讀的形式  1.判斷正誤型  這類題型考查學生的分析、理解、應用、歸納和判斷能力,根據文章內容對所給題幹判斷正誤。這類題型的題幹與原文差別很小,如不細心或理解稍有偏頗就會判斷錯誤。  2.回答問題型  此類題型是對文章的理解能力和對語言的組織能力的考查。
  • 初一初二高一高二英語閱讀理解提分攻略——奇速英語時文閱讀
    無論是全國卷的4篇15個四選一試題+一篇七選五,還是天津的任務型閱讀,還有進入新高考的讀後續寫(概要寫作),閱讀理解試題都是重中之重。不管你喜不喜歡,它都挖好了各種坑讓你跳。不管你願不願意,你都只能勇往直前地去接受這一考驗。考生們不要以為混過高考升入大學,英語學科就可以棄你而去,或你就可以與她分手。
  • 初中英語任務型閱讀解題技巧
    初中英語任務型閱讀是「閱讀理解」的另一種形式,綜合考查學生歸納概括能力和語篇結構理解能力。想要做好任務型閱讀,可以從以下幾個方面入手:確認題型。可以先看空格處,明確任務,出題方向,再去有針對性地進行閱讀。
  • 2018中考英語試題分類解析(十):閱讀理解任務型閱讀
    中考真題是最佳的中考備考資料,對於九年級同學來說,新課即將學完。
  • 中考英語:4步解答「任務型閱讀」
    新華中學侯玲  近幾年的全國中考英語試題中的「閱讀理解」題的命題形式呈多樣化趨勢,尤其是任務型閱讀這一新題型的加入使得「閱讀理解」題的難度有所增加,本市從去年正式把任務型閱讀引入到中考試卷中。  一、任務型閱讀的形式  1.判斷正誤型  這類題型考查學生的分析、理解、應用、歸納和判斷能力,根據文章內容對所給題幹判斷正誤。這類題型的題幹與原文差別很小,如不細心或理解稍有偏頗就會判斷錯誤。  2.回答問題型  此類題型是對文章的理解能力和對語言的組織能力的考查。
  • 七年級英語:課外閱讀理解+完形填空練習,替孩子存下,備戰期末
    七年級英語:課外閱讀理解+完形填空練習,替孩子存下,備戰期末!孩子在上初中後會發現,初中英語課上的內容和小學學的有很大的不同。英語中的課外閱讀理解和完形填空都是難點,如果英語基礎不好的話,掌握起來難度都比較大。很多同學在剛上初中的時候,由於科目增多,一下轉變不過來,又由於在小學階段的學習,沒有養成一個良好的學習習慣,也沒有掌握一個高效地學習方法,到了七年級,日常的學習就開始變得吃力起來。
  • 2020中考英語:任務型閱讀理解專項練習題!包含答案
    完型、單選、閱讀樣樣都需要掌握語法內容。而閱讀理解這個題型,題量是最大的。一方面考查了考生的信息輸入能力,另一方面又考查考生根據所獲得的信息進行信息輸出的能力。這些題的答案有些在原文中找到,有些可將原文中某些片語地進行加工整合,用一、兩個詞進行替換。
  • 初中英語「任務型閱讀」題型分析及答題技巧
    在近幾年的各地中考閱讀試題中,出現一種新型題——任務型閱讀。這是閱讀理解題中難度比較大的一種題型。它要求同學們在閱讀文章之後能對文章裡的一些細節做到準確把握,是一種讀寫結合的題型。那麼,任務型閱讀都有哪些類型呢?在這裡給大家具體分析一下,並分享給同學們關於這類題型的答題方法。一、常考的題型任務型閱讀在中考英語試卷中,不同地區考查類型不同,但常考的主要有四種類型。
  • 高考英語任務型閱讀題的特點及解題策略
    一、任務型閱讀的題型特點及考查目的隨著新課改的進一步深入,從2009開始高考英語試卷推出了任務型閱讀題型。這種題型旨在考查學生的綜合語言運用能力,即捕捉信息的能力、組織信息的能力和綜合概括信息的能力。該題型分為兩個部分:文章閱讀和表格填空。