(掃描上方二維碼,參加免費領書活動 包郵)
七選五相較於一般的閱讀理解,難度無疑又增大了一些。七選五除了考查考生基本詞彙量、語法知識和閱讀能力外,重點考查其對文章整體結構的把握和釐清。練習經典題型,有助於大家了解七選五考什麼、怎麼考,同時潛移默化訓練答題技巧。英語水平的提高,需要從點滴積累做起,每日一練,日日精進。和小希老師一起學習英語、每天進步吧!
根據短文內容,從短文後的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多餘選項。
Your phone is running low on power while you are waiting to fly out of an airport.Then you discover a public USB charging area close by. __1__ Then you take a deep breath and sit back, happy to get the power for free.What could go wrong? Plenty.In addition to providing an electrical current, phone charging cords can send and receive data. That free USB charging hub at an airport, hotel or any other public place may not only charge your phone. __2__ The USB charging hub could be connecting to your phone and copying your contact list, email and text messages, voice mail, photographs and videos. It can also copy passwords, banking information and any other information stored on your phone.If you want to charge your phone while traveling, you have other choices that do not increase your risks.Connect your phone only to electrical outlets so data transfer is not possible. __3__ It is better to use a distant wall outlet than a nearby USB charging hub.Carry an extra, fullycharged battery. Having one means you can charge your phone without having to worry about carrying a special cord or finding a power outlet. __4__If you must use a public USB charging center, be sure to turn off your phone completely.__5__ But it will reduce the chances of it happening, depending on what phone you have.A.Remember to fully charge your phone before you leave home or work.B.It also could be transferring information to and from the device.C.The public USB charging hub may even download programs to your phone.D.This may or may not prevent data transfer.E.You can charge your phone with the extra battery wherever you are.F.An available outlet may not be as near as a USB charging hub, but the few extra steps may keep your information safe.G.You quickly reach for a charge cord and connect your phone to the charging hub.本文是一篇說明文,主要介紹了在飛機場候機時,給處於低電狀態的手機安全充電的方法。1.G 上文說你會發現附近有一個公共的USB充電區域,空處下文提到你深吸一口氣,舒服地坐好,為免費充電而高興。所以空處應表示你把手機連接到充電口進行充電,故選G項「你很快拿到一根充電線,並把你的手機連接到充電中心」。2.B 上文說機場、酒店或其他公共場所的免費USB充電中心,不僅可以給你的手機充電,再結合空後一句可知,空處應表示USB充電中心的其他作用。B項提到它還可以把信息傳入或輸出設備,前後語義銜接,故選B。且B項中的also與空前一句中的not only相呼應。3.F 根據空處所在段的內容可知,本段推薦使用距離稍遠的牆上的電源插座,而不用鄰近的USB充電中心,這樣可以保證手機信息的安全。F項說一個可用的牆上的電源插座可能不像USB充電中心那麼近,但是多走幾步可以保證你的信息安全,前後邏輯關係緊密,故選F。4.E 本段的主旨是攜帶一個額外的,充滿電的電池,而E項說無論你在哪裡,你都可以用這個額外的電池給手機充電,為具體描述,故選E。5.D 上文提到如果必須使用USB充電中心充電,確保將手機徹底關機。下文說但這將減少發生這種情況的機會。故D項「這可能會阻止數據傳輸,也可能不會」符合語境。D項中的This指代關機這個行為,故選D。
100%免費領取
1000本衡中狀元原始筆記優中選優
《衡中狀元手寫筆記》
掃描下方二維碼 包郵到家