2020年北京高考適應性測試語法填空+細節題分類精選(01)

2020-12-11 騰訊網

北京市2020年高考適應性測試英語試題

第一節 語法填空(共 10 小題;每小題 1.5 分,共 15 分)

閱讀下列短文,根據短文內容填空。在未給提示詞的空白處僅填寫 1 個適當的單詞,在給出提示詞的空白處用括號內所給詞的正確形式填空。

A

Mrs. Bailey was important in the educational journey that carried me through school and into my profession. Until I joined her class, I hadn’t believed in my ability as a writer. She1(persuade) me to join the poetry society and lit in me a fire for literature. She recognised2(I) potential and showed me that I could write with creativity and enthusiasm. Because of the confidence she inspired in me, I』ve carved out a3(success) profession as a journalist.

B

Some university students carried out a campaign4they celebrated their whole day without cell phones. This move was to improve their relationships with their near and dear ones and to keep them away from the virtual ( 虛 擬 的 ) life.5(study) indicate that a majority of young people used their phones during lessons, over family meals or even at the cinema. The problem of phone addiction ( 成 癮 ) has been observed since a few years ago, with experts and psychologists6(try) to increase awareness about this problem.

C

The tiger shark7(consider) to be one of the most dangerous sharks in the world. Why are tiger sharks so dangerous? First, they like to live8waters where humans usually swim, so the chances of an encounter ( 遭 遇 ) are much greater. Second, tiger sharks are so strong and aggressive that they can9(easy) hit a person. And third, tiger sharks have teeth perfectly10(design) for cutting their food, so it is certain that the damage will be disastrous.

參考答案:

第—節語法填空(共10小題;每小題1.5分,共15分)

1. persuaded 2. my 3. successful

4. where 5. Studies 6. trying

7. is considered/has been considered

8. in 9. easily 10. designed

細節題分類精選(01)

A

My transportation was unexpectedly smooth and I arrived at the meeting half an hour earlier.I kept my eyes on the restaurant door.Several customers entered,but not my friend.At 6:00 pm,she sent me a text message:「Urgent work to finish.Will be 20 minutes late.」

I had left my book in the office,so I spent the time thinking of my experiences of being late in China.On my first visit in 1985,punctuality was deeply rooted in the Chinese hearts.There were no traffic jams then.

As a teacher in Canada,I always insisted on punctuality.I would open the classroom door to a late student for the first time and the second,but not the third.During the six years I worked for CCTV,I had a Chinese friend whom I often saw at lunch time,or after work.We used to meet at the subway station nearby.He was always late by 10-20 minutes.To my question,「You were busy?」 he would surprisingly answer,「No.」 Once I asked him to check the clock in his office,he smiled.

In March 2015,I got permanent residence(居住權) in China.The ceremony was scheduled for 9:00 am at the Public Security Bureau on the Second Ring Road.I told my driver I had to get there by 8:40 am.「No problem,」 he replied.But he thought he had time to drop someone off at the airport before picking me up.I desperately waited for him.Then,to rub salt into my wound,he had to stop at the exit of a gas station.Finally,I entered the room at 9:07 am—the last guest to arrive!

【解題導語】本文主要通過一位在中國生活的外國人對幾件不守時的生活事例的敘述,透露出他的無奈和憤怒。

1.What can we learn from the passage?

A.The author is always late for work or any activities.

B.The author dislikes making friends with unpunctual persons.

C.The author hates being late from the bottom of heart.

D.The author can do something to deal with unpunctuality.

答案:C;解析:推理判斷題。根據文章中敘述的作者總是想儘可能地準時但往往不能如願可推斷,作者從心底不希望遲到,當然也不希望別人遲到。

2.If the author’s student comes late for the third time,.

A.he will let him/her remain outside

B.he will open the door for him/her again

C.he will shout at him/her loudly

D.he will tell him/her to take care next time

答案:A;解析:細節理解題。由題幹中的「late for the third time」可定位至文章第三段第二句「I would open the classroom door to a late student for the first time and the second,but not the third.」由此可知,學生第三次遲到作者將不會允許他/她進入教室。

3.How did the Chinese friend feel when the author asked him to check the clock?

A.Excited.B.Embarrassed.

C.Satisfied.D.Shocked.

答案:B;解析:細節理解題。根據題幹中的「asked him to check the clock」可定位至文章第三段的「To my question,『You were busy?』 he would surprisingly answer,『No.』 Once I asked him to check the clock in his office,he smiled.」由其中的surprisingly和smiled可知,當中國的朋友聽到作者要他核對時間的時候會感到尷尬。excited激動的;embarrassed尷尬的;satisfied滿意的;shocked震驚的。

4.Why didn’t the author arrive at the ceremony on time?

A.Because the gas was running out.

B.Because his driver met a guest at the airport.

C.Because there was a big traffic jam on the road.

D.Because the driver estimated the time wrongly.

答案:D;解析:推理判斷題。根據最後一段中的「But he thought he had time to drop someone off at the airport before picking me up.I desperately waited for him.Then,to rub salt into my wound,he had to stop at the exit of a gas station.Finally,I entered the room at 9:07 am—the last guest to arrive!」可知,雖然作者希望早到,也提前通知了司機,但是司機對行程時間估算不準確導致了作者的遲到。

B

The Winter Olympic Games are a major international sporting event that occurs once every four years.Unlike the Summer Olympics,the Winter Olympics feature sports practiced on snow and ice.The first Winter Olympics,the 1924 Winter Olympics,was held in Chamonix,France.The Games were held every four years from 1924 until 1936,after which they were interrupted by World WarⅡ.The Olympics resumed in 1948 and was again held every four years.Until 1992,the Winter and Summer Olympic Games were held in the same year.

The Winter Games have evolved since its beginning.Sports and disciplines have been added and some of them,such as short track speed skating,freestyle skiing,have earned a permanent spot on the Olympic program.Others have been discontinued and later reintroduced.Still others,such as speed skiing,bandy and skijoring,were demonstration sports but never incorporated(合併) as Olympic sports.The rise of television as a global medium for communicationenhancedthe impression of the Games.It created an income stream,via the sale of broadcast rights and advertising.This allowed outside interests,such as television companies and corporate sponsors.

Beijing has become the first city to host both Summer and Winter Olympic Games after beating Kazakhstan’s Almaty to hold the 2022 Winter Olympics.With a fully­prepared final presentation by an all­star team,Beijing has successfully convinced the committee members that the 2008 Olympics host city is a more favored candidate for the Winter Games.Beijing was the safe choice because it had already proved it could stage the Games and said it would take winter sports into the backyard of the world’s most populated country.

試題分析:本文向我們介紹了冬奧會的發展,且告訴我們北京擊敗哈薩克斯坦的阿拉木圖,獲得2022年冬奧會舉辦權,成為奧運歷史上第一個既舉辦過夏季奧運會,又舉辦冬奧會的城市。

5.Why were the Winter Olympic Games not held for 12 years?

A.Because of the economic crisis.

B.Because of culture difference.

C.Because of the Second World War.

D.Because of countries』 lack of interest.

答案:C;解析 細節理解題。根據第一段中的「The Games were held every four years from 1924 until 1936,after which they were interrupted by World WarⅡ.」可知,冬奧會12年未舉行是因為二戰的爆發。【推理題The Games were held every four years from 1924 until 1936, after which they were interrupted by World War II.根據第一段第四句可知冬奧會12年未舉行是因為二戰的爆發。】

6.Which of the following is a sports event of the Winter Games?

A.Speed skiing. B.Freestyle skiing.

C.Bandy. D.Skijoring.

答案:B;解析 細節理解題。根據第二段中的「Sports and disciplines have been added and some of them,such as short track speed skating,freestyle skiing,have earned a permanent spot on the Olympic program.Others have been discontinued and later reintroduced.Still others,such as speed skiing,bandy and skijoring,were demonstration sports but never incorporated(合併) as Olympic sports.」。【細節理解題根據第二段Sports and disciplines have been added and some of them, such as short track speed skating, freestyle skiing, have earned a permanent spot on the Olympic program. Others have been discontinued and later reintroduced. Still others, such as speed skiing, bandy and skijoring, were demonstration sports but never incorporated(合併)as Olympic sports.】

7.What does the underlined word 「enhanced」 in Paragraph 2 mean?

A.Improved.B.Reduced.

C.Paused.D.Balanced.

答案:A;解析:詞義猜測題。根據第二段本單詞所在的句子「The rise of television as a global medium for communication enhanced the impression of the Games.(作為一種全球信息交流媒介,電視機的興起加深了觀眾對該賽事的印象。)」enhance在此處作「提高,改善」之意。【推理題根據第二段本單詞所在的句子The rise of television as a global medium for communication enhanced the impression of the Games.作為一種全球信息交流媒介,電視機的興起加深了觀眾對該賽事的印象。Enhance在此處作提高,改善之意】

8.Beijing won the right to host the 2022 Winter Olympic Games mainly due to.

A.its rich experienceB.its large population

C.its safetyD.its ability to stage the Games

答案:D;解析:推理判斷題。根據最後一段內容可知,北京之所以成功獲得2022年冬奧會的舉辦權是因為北京已具備舉辦的能力。【推理題:根據文章最後一段內容可知,北京之所以成功獲得2022年冬奧會的舉辦權是因為北京已具備舉辦的能力】

C

「I honestly have no idea how that cat got up there.It’s a hundred­foot­metal pole.There’s no way he climbed that thing,」 Jim said to the worried woman.It wasn’t even her cat,but she was passing by and saw it,immediately calling the fire station to come to save it.Jim saw a lot of strange things as a fireman,often sad or upsetting things,but this was new.

「I suppose we could get the blanket and see if we can convince the poor cat to jump down.But he doesn’t really look too scared...」 Jim said to the woman.

「Dave,get over here!」 Jim called over his shoulder to the fire truck driver.Dave walked over and looked where Jim was pointing.

「How』d he get up there?」

Jim shrugged,similarly puzzled.「Do you suppose we could get the blanket and convincehimto jump?」

Dave shrugged in response.「I don’t see why not.」

Jim looked up at the black mass on the top of the flagpole,the American flag waving proudly beneath him.It was definitely a cat,and he regarded the people gathered below as if they were his subjects(臣民) and he their king,his yellow eyes scanning his surroundings with apparent disinterest.

When the blanket was spread out below the cat,Jim and Dave began striking the flagpole.The cat looked down,and then gazed into the sky as if it were looking for something.Jim and Dave followed his gaze.Suddenly,out of the clear sky,appeared a dark figure.The figure swooped(俯衝) low toward the flagpole.It was an eagle! As it got closer,the cat leaped down the pole swiftly onto the ground,and then disappeared into the bushes.

Jim,Dave,and the woman were left with their mouths open.They all agreed it was the best way to get it down.

9.Why did the woman call the fire station?

A.Because the pole was on fire.

B.Because her cat was missing.

C.Because she felt it was strange.

D.Because she wanted to save the cat.

答案:D;解析 細節理解題。根據第一段中的「It wasn’t even her cat,but she was passing by and saw it,immediately calling the fire station to come to save it.」可知,這位女士想救旗杆頂上的貓。【本題考查救護一隻貓咪的話題,事實細節題。根據文章第一段:「It wasn’t even her cat,but she was passing by and saw it.immediately calling the fire—station to come to save it.」它都不是老婦人的貓,她只是路過看到了這隻貓,就立刻給消防站打電話希望能救它,可知選項D因為她想救這是貓是正確的,所以選擇D選項正確。考查方向:本題考查保護動物的知識點。】

10.What does the underlined word 「him」 refer to?

A.The cat.B.Jim.

C.The king.D.Dave.

答案:A;解析 代詞指代題。此句是上文「I suppose we could get the blanket and see if we can convince the poor cat to jump down.」的復現,故him指代的是the cat。【本題考查救護一隻貓咪的話題,事實細節題。根據文章第七段:「Jim looked up at the black mass on the top of the flagpole,the American nag waving proudly beneathhim.」Jim抬頭往上看著旗杆頂端那黑乎乎的一團,當然是指的那隻貓了,美國軍旗在它下面驕傲地飄揚著。可知選項A.cat是符合題意的,所以選擇A選項正確。】

11.Who saved the cat?

A.An eagle. B.The firemen.

C.The cat itself. D.The people around.

答案:C;解析 細節理解題。根據倒數第二段最後一句「...the cat leaped down the pole swiftly onto the ground,and then disappeared into the bushes.」可知,是貓自己從旗杆頂上跳了下來。【本題考查救護一隻貓咪的話題,推斷判斷題。根據文章第八段:「The figure swooped(俯衝)low toward the flagpole.It was an eagle! As it got closer,the cat leaped down the pole swiftly onto the ground,and then got lost in the bushes. 」那個黑色的影子朝著旗杆俯衝過來,是一隻鷹!當它靠近的時候,貓從旗杆上敏捷地跳到了地上,然後消失在灌木叢中,可知選項A. The eagle是要來抓貓的,只有選項C.the cat itself貓咪自己救了自己是符合題意的,所以選擇C選項正確。】

12.What did the firemen plan to do at first?

A.To strike the pole.

B.To spread the blanket.

C.To shout at the cat.

D.To shrug helplessly.

答案:B。本題考查救護一隻貓咪的話題,事實細節題。根據文章第二段:「I suppose we could get the blanket and see if we can convince the poor cat to jump down」我想我們可以把救生毯打開......可知選項B.to spread the blanket鋪開救生毯是符合題意的,所以選擇B選項正確。

D

Assistant ProfessorMusical Theatre Dance

Wichita State University seeks a full­time,9­month assistant professor,beginning in August.Applicants are required to have a degree in dance area,teaching experience at a professional or college level,ability to direct and teach stage movement.The salary depends on qualifications and experience.

For complete information visithttp://finearts.wichita.edu.

Full Professor in Theatre and Dance

The Department of Theatre & Dance at the University of California at San Diego (http://www.theatre.uscd.edu) is seeking an experienced theatre artist in lighting design.Applicants must work for us for at least one year.Significant professional experience is required.This position is expected to teach at both graduate and undergraduate levels.

A review of applications will start on June 1st.Application deadline:September 1st.

Technical Director in Performing and Fine Arts

DeSales University’s Performing and Fine Arts Department seeks a highly skilled,professional technical director.The position is a 10­month staff position with the possibility of summer employment with the Pennsylvania Shakespeare Festival.Professional experience is required;MFA is preferred.

Please email materials tojohn.bell@desales.edu.Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filled.

Assistant Director—Media Resources Center

Maryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division.

Qualifications for the position include a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history,library experience,excellent interpersonal and communication skills and familiarity with photoshop and scanning.

A review of applications will begin immediately; job announcements will remain open until the position is filled.Applicants are required to work for us at least 11 months.You can send emails tojobs@mica.edu.The salary differs depending on your experience.Please include your desired salary in your application letter.

文章大意:本文是廣告類文體,屬於招聘廣告。涉及職業、要求、薪水以及聯繫方式。

12.If an applicant has 9.5­month free time,he or she can pay close attention to the ad of.

A.Assistant Professor,Musical Theatre Dance

B.Full Professor in Theatre and Dance

C.Technical Director in Performing and Fine Arts

D.Assistant Director—Media Resources Center

答案:A;解析 細節理解題。根據文章內容,第一則廣告需要的工作時間是9個月;第二個廣告需要工作至少一年;第三個廣告需要工作10個月;第四個廣告需要工作至少11個月。所以如果你只有9個多月的假期,只能關注第一則廣告。

13.If you have excellent interpersonal and communication skills,you can apply to.

A.Wichita State University

B.the University of California

C.DeSales University

D.Maryland Institute College of Art

答案:D;解析 細節理解題。根據倒數第二段「Qualifications for the position include a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history,library experience,excellent interpersonal and communication skills and familiarity with photoshop and scanning.」可知,如果你人際關係好,交流能力強,可以應徵Assistant Director—Media Resources Center。

14.According to the advertisements,we can learn that.

A.all the jobs mentioned in the text require experience

B.all the jobs mentioned above promise a good salary

C.all the reviews of applications will begin immediately

D.all the job announcements will remain open until the positions are filled

答案:A;解析:細節理解題。根據本文的四則廣告可知,四個招聘廣告中都提到需要經驗。

高考英語寫作 之 建議信

【寫作試題】1

假定你是李華,你的紐西蘭朋友Terry將去中國朋友家做客,發郵件向你詢問有關習俗。請你回覆郵件,內容包括:

1. 到達時間;

2. 合適的禮物;

3. 餐桌禮儀。

注意:

1. 詞數100左右;

2. 可以適當增加細節,以使行文連貫。

【參考範文】

Dear Terry,

How are you doing? Learning that you are about to pay a visit to a Chinese friend and confused about the Chinese customs, I am writing to put forward some advice.

Firstly, I would 1ike to suggest that you arrive 5 to 10 minutes earlier, which is common in Chinese traditional culture. Secondly, if I were you I would bring some appropriate gifts with me, such as souvenirs from my own country. Besides, table manners are also what you should pay attention to. For example, you are not supposed to stick your chopsticks into your food. Instead, laying them on your dish is a smart choice.

If you have any other problems, please don’t hesitate to contact me.

【寫作試題】2

假設你是晨光中學的機器人興趣小組組長李津,你的美國朋友Chris就讀於天津某國際學校,他曾在機器人技能競賽中獲獎。你打算邀請他加入你的團隊,參加即將與7月底在天津舉行的世界青少年機器人技能競賽。請根據以下提示代表興趣小組給他寫一封電子郵件。

(1)比賽的時間、地點;

(2)邀請他的原因;

(3)訓練計劃將發送其郵箱,請他提出建議。

注意:

(1)詞數不少於100;

(2)可適當加入細節,使內容充實、行文連貫;

(3)開頭和結尾已給出,不計入總詞數。

參考詞彙:

世界青少年機器人技能競賽 the World Adolescent Robotics Competition

【參考範文】

Dear Chris,

I have good news to tell you. The World Adolescent Robotics Competition will be held in Tianjin at the end of July. Hearing that you once took part in a Robotics Skills Competition and won an award, I, on behalf of the Robotics Hobby Group, intend to invite you to join our team in the coming competition. I am sure that your involvement will not only help us in winning the award but also enhance the friendship between our two schools.

With this email I also send you our training plan, about which I wish to get your advice because you are more experienced than us. We sincerely hope that we can participate in the competition as team partners.

I' m looking forward to your reply.

Yours,

Li Jin

【寫作試題】3

假設你是李華,你的英國筆友 Tony即將完成學業,上周他來信就是否到中國工作詢問你的意見。請根據以下提示回一封電子郵件,內容包括:

(1)建議他來中國就業;

(2)闡述你的理由(就業機會多,專業受歡迎,不同的文化體驗等);

(3)承諾可以提供幫助。

注意:詞數100左右,可以適當增加細節,以使行文連貫。

【參考範文】

Dear Tony,

I’m very glad to have received the letter you sent me last week. I have been thinking about the question you asked me. From my point of view, you can choose to come toChinaafter finishing your studies.

For one reason,China’s development over the past 30 years has offered quantities of job opportunities for the young. What’s more, what you are studying is badly needed inChinanowadays. For another reason,Chinais a country with so different cultures and traditions from the west that many foreigners enjoy living and working here. I’m sure you will adapt to the environment quickly, and I will do what I can to help you.

Looking forward to your coming.

Yours,

Li Hua

劉凱老師介紹:

劉凱,男,蒙古族,黑龍江省齊齊哈爾人。本科為哈爾濱師範大學英語系,碩士為北京理工大學。美國亞利桑那大學訪問學者,澳大利亞新蘭威爾斯大學ESL研修。2018年加州理工學院語言學雙學位獲得者。

北京市優秀青年教師,北京市級重點高中示範校骨幹教師,多年高中一線執教經驗,高三年級把關教師,多次參與東城區模擬試題命題工作,教學理念先進,教學成果突出,多篇教學論文獲市區級獎項。

教育部課題研究員,參與國家十二五課題計劃,並作出突出貢獻,參與初中、高中各年級區級試題的命制,多次承擔區級和市級研究課任務。

北京市科技英語優秀指導教師,所帶學生在各級英語口語、作文競賽中多次獲獎;劉凱老師將紮實的英語基本功和嚴謹的學術思想作為教學的基礎,課堂上善於寓教於樂,信息量大,內容豐富,使學生在和諧的課堂氣氛下欣賞英語、享受英語、掌握英語、運用英語。

曾多次參加高考閱卷工作,參與人民教育出版社、北京教育出版社、外研社等各類高考教學用書的編寫工作,有豐富的備考經驗,國際核心期刊發表多篇論文。

2009-2012年期間,多次受邀在北京廣播電臺主持英語高考大綱解析及英語新課程改革節目,學術功底深厚,兼具偶像派與實力派特點,教風親切灑脫,詼諧幽默,思維開闊,屢有奇思妙想,善於引導學生學以致用,對高考動向把握極其準確,深受學生和家長歡迎。尤其擅長英語語法和單詞記憶法。

海外生活學習十年,社科人文類學科偏愛者;10年雅思教齡,多家知名機構教師培訓師;

指導上萬考生快速衝刺雅思寫作、閱讀,平均分數7.5分;獨創「段落清空」、極簡化「針對檢索式」閱讀法等眾多高效技法;

每年雅思考試均在10次以上;均分8+;真題回憶準確度97%以上;貼近西式思路和語言指導學生寫作;善於幫助學生突破學術寫作思維瓶頸。

講授科目有長難句、翻譯、四六級考試、閱讀和寫作;在2014、2015、2016、2017四年考研中,接受其培訓的所有考生中有近萬名考生取得高分。

資深考研培訓講師;

英語四六級考試天團高級講師;

雅思閱讀、雅思寫作培訓主講名師;

六級考試閱卷組成員;

深諳命題規律和解題套路,對英語的學習規律和方法見解獨特。

帶給學生的不只是考分的提高,更多的是對英語領悟和感知的突破。純正的英音、獨到的見解、睿智的思維和輕鬆幽默的語言,為其贏得了廣大學生的認同和喜愛。

相關焦點

  • 英語篇—2020北京高考適應性測試銘師堂解析
    2020年北京市高考適應性測試正在緊張進行中,受疫情影響,本次考試,考生只能在家進行答卷,北京銘師堂學校除了對考生進行線上視頻監考外,並第一時間組織教師團隊對每一科試卷進行分析
  • 2020年北京高考適應性測試英語學科解析
    《高考說明》沒有了,怎麼應對新高考?——2020北京高考適應性測試英語學科權威解析  英語測試難度保持穩定,考生細節把握能力分高下  今日下午,2020年高考適應性英語測試結束。作為從上學期期末考試到現在唯一一次正式統考,本次測試釋放了哪些新高考信息,以及對新高考英語備考有什麼指導性作用?
  • 2020北京新高考適應性測試數學試題解析:5個變化需認真應對
    《考試說明》沒有了,怎麼應對新高考——2020北京高考適應性測試考題全科解析之數學學科  高考數學不再分文理,5個變化考生需認真應對  解讀專家:精華學校鼎級班高中數學組教研組長郭麗梅  今年高考不再分文理,數學學科的難度將會發生哪些變化?
  • 2020年適應性考試英語學科分析+最新高考方向
    2020適應性考試:英語學科分析+最新高考方向2020 年北京市高考適應性測試英語試卷整體評析一、試卷評論(一)總評2020年3月4日下午15點,北京市高考適應性測試如期而至,對於這份試卷的總體印象就是:試題考查比較全面,涵蓋高考英語的重點內容,語篇布局合理、難易得當;有基礎題、有中檔題,有部分創新題目以及和實際生活緊密聯繫的題目。
  • 2020北京高考適應性測試考題語文學科解析
    形式換難度——敲定高考考察題型,部分試題難度下降解讀專家:北京高考語文研究與輔導專家、精華學校高考語文主講老師、學科帶頭人 王丹寧今天上午舉行的2020年北京市高考適應性測試語文考試到底釋放了哪些新高考語文學科命題新趨勢?
  • 試題庫 | 2020年北京高考適應性測試生物學科試題答案
    北京2020年將首次實施新高考,由原來的文理分科變成「3+3選考」模式,此次模擬測是一次重要的演練。  繼上海、浙江實行新高考後,北京、天津、山東、海南四省份也將與2020年執行新高考。前期,山東已經進行了全省模擬考。疫情期間,北京的高考適應性測試改為居家統考。但考試試題受到考生和家長的極大關注。山東等省份的考生完全可以在家自行進行測試診斷,再次感受下新高考的題型和難度。
  • 北京:英語模擬考難度不高 把握細節分高下
    中國網北京3月5日訊(記者 徐虹 劉佳)昨日下午,2020年北京高考適應性英語測試結束。作為新高考的「風向標「,本次測試釋放了哪些重要信息?對新高考英語備考有什麼指導性作用?學而思高考研究中心劉晅、郭德光,精華學校鼎級班英語教研組長劉穎、作業幫直播課高三年級備課組長袁慧第一時間對本次英語測試進行解析。
  • 試題庫 | 2020年北京高考適應性測試化學學科試題答案
    北京2020年將首次實施新高考,由原來的文理分科變成「3+3選考」模式,此次模擬測是一次重要的演練。  繼上海、浙江實行新高考後,北京、天津、山東、海南四省份也將與2020年執行新高考。前期,山東已經進行了全省模擬考。疫情期間,北京的高考適應性測試改為居家統考。但考試試題受到考生和家長的極大關注。山東等省份的考生完全可以在家自行進行測試診斷,再次感受下新高考的題型和難度。
  • 新高考英語測試要學生寫「學農」
    剛剛,2020年高考適應性英語測試結束。小作文題關注「學農」,而英語大作文則關注「學生講壇」。測試卷的小作文題目要求考生寫參加「學農」活動的感受,並把參加活動的信息與參加活動之後的感受表達出來。勞動入題,已並非首次。
  • 北京首次適應性考試結束,透露2020高考命題方向!
    3月3日~6日,北京市舉行了2020新高考首次適應性考試。 對今年高考的高三生來說,「適應性」考試不是一件陌生的事情。 為幫助考生提前試水新高考試卷結構,第二批進入新高考的省份(北京、天津、山東、海南)接連舉行了新高考適應性考試。
  • 2020北京高考適應性測試地理考題解析:情景考查拉開區分度
    《考試說明》沒有了,怎麼應對新高考——2020北京高考適應性測試考題全科解析之地理學科  情景考查拉開區分度「地理實踐力」亮相新考點  解析專家:精華學校教育考試研究院地理教研組長張習志  2020年高考適應性測試對今年高考來說,是一個重要的風向標
  • 2020北京高中適應性考試英語學科試題評析
    WE ARE ONE 我們是最棒噠 01 試卷總體評價 we are one
  • 高考文言文知識點精講精練(82)|2020年高考文言閱讀題實詞填空(新高考全國卷(山東省))(第1087期)
    《高考古詩閱讀題解題指導20講》全書共96頁,64865字。分類詳析了高考古詩閱讀題中常考的19種古詩閱讀題,每個古詩閱讀題都分別從必備知識、題型分類、解題技巧和解題示範等四個方面舉例分析,對高考古詩題型進行了全析式的解析和梳理,並且講練結合,每個題型講座後面都配有1—2道典型的鞏固訓練題(含答案),做到精講精練,精準實用。
  • 北京新高考適應性測試時間 2020北京高三模擬考各科安排表
    近日,市教委發布《關於我市調整2020年高考適應性測試時間和方式的通知》,就有關高考適應性測試的問題給出權威解答,一起來看↓↓北京市2020年高考適應性測試什麼時間進行?  本次測試全市統一命題,統一考試時間,於3月3日-6日進行。
  • 2020高考英語備考策略與解題技巧——語法填空
    #最近從後臺留言中,小編發現很多考生都在問語法填空的問題:能不能推相關內容?今天,我們就來說一說英語的語法填空,幫助考生備考。語法填空是英語考試中的一種題型。一般是挖空一篇文章,然後根據提示詞或上下文完成填空。主要考得是語法知識點。語法填空一般10題,每題1分,總共10分,以記敘文為主,兼有議論文、說明文,大概200多字。文章內容一般有:生活經歷、成功故事、文化習俗、科普小品等。
  • 2019年北京卷高考考試說明發布 英語單項填空變為語篇填空
    2019年高考北京卷《考試說明》發布。北京教育考試院表示,與去年相比,新版《考試說明》在保持整體穩定的基礎上有微調。其中,英語學科單項填空題調整為語篇填空題,還有部分學科微調了「考試範圍與要求」內容。資料圖 甘南攝據了解,此前英語科目的單項填空,每題在有情景的句子或對話中留出空白,要求考生從每題所給的四個選項中選出最佳選項;改為語篇填空之後,則要求考生閱讀短文,根據短文內容填空,在未給提示詞的空白處僅填寫一個適當的單詞,在給出提示詞的空白處用括號內所給詞的正確形式填空。
  • 2020年高考英語語法填空快速突破!一線教師總結(轉發收藏)
    2020年高考英語語法填空快速突破2020年高考的腳步近了,高三的同學都在緊張地複習中,沒有因為高考延遲了一個月而鬆懈對待。很多同學一天刷幾套題是常態。英語這科目,題目要刷,但是盲目刷題,搞題海戰術並非上策。如果,有幸看到這篇文章的同學,一定要好好看完!這是一個教了高中英語多年的老師總結出來的語法填空解題方法!文章比較長,耐心看完一定能夠幫助你高考英語提高語法填空這題的分數!看看你能不能看完,哈哈!
  • 2014年高考新題型語法填空高分技巧
    語篇型語法填空是全國新課標卷2014年新增題型。這一題型的出現改變了以往用單項填空來考查語法的形式,代之以在短文或者在以具體生活情境為內容的對話中考[微博]查語法的靈活運用,難度顯然要高於原來的單項填空。
  • 2020年陝西高職分類考試招生職業適應性(技能)測試實行校際聯考
    要點2:考生須已參加高考報名和「三校生」單獨考試招生參加高職分類考試招生的考生,必須已參加2020年陝西省普通高校招生考試(高考統考)報名或陝西省普通高校職業教育單獨招生考試(「三校生」單獨考試招生)報名。
  • 備戰2020高考——最新北京適應性考試試卷(附專家高考方向評析)
    、精華學校高考語文主講老師、學科帶頭人 王丹寧今天上午舉行的2020年北京市高考適應性測試語文考試到底釋放了哪些新高考語文學科命題新趨勢?北京高考語文研究與輔導專家、精華學校高考語文主講老師、學科帶頭人王丹寧第一時間進行解讀分析。他認為,該套試卷總體感覺沒有預料中的那麼難,不少題目明顯延續了之前高考的考法,相比2019-2020年學年上學期海澱期末試卷,試題整體風格比較平和。