2020年10月自考英語二試卷及答案【完整版】

2021-02-19 00015自考英語二

自考備考資料

1.2021年4月00015自考英語二全程輔導。(120元)【推薦】

2.2021年3月公共英語三級全套資料(120元一份)

3.00015自考英語二歷年真題更新到2020年10月

4.00015自考英語純課文朗讀,包括單詞、課本掃描件PDF

5.近代史和馬克思必過資料輔導(50元一份)

如有需要,可加QQ諮詢,購買獲取

 

   2020年10月高等教育自學考試全國統一命題考試
英語( 二 ) 試卷

(課程代碼00015)

本試卷共 8頁。滿分l00分,考試時間l50分鐘。

考生答題注意事項:

1.本卷所有試題必須在答題卡上作答。答在試卷上無效,試卷空白處和背面均可作草稿紙。

2.第一、二部分在「選擇題答題區」作答。必須對應試卷上的題號使用 2B鉛筆將「答題卡的相應代碼塗黑。

3.第三、七部分在「非選擇題答題區」作答。必須註明大、小題號,使用0.5毫米黑色字跡籤字筆作答。

4.合理安排答題空間,超出答題區域無效。

選擇題區

第一部分:閱讀判斷(第l~l0題,每題 l分,共10分)

下面的短文後列出了10個句子,請根據短文的內容對每個句子作出判斷:如果該句提供的是正確信息,選擇A ;如果該句提供的是錯誤信息,選擇B ;如果該句的信息文中沒有提及,選擇C。在答題卡相應位置上將答案選項塗黑。

Booking Online and Saving the Environment

When you are looking to book a holiday, it is unlikely that you will think about how green your booking decision is, but it is something that you should think about. By「green」we mean the pact on the environment.

When looking to book a holiday, you will probably find that you are faced with two main decisions. The first is to go into a travel agency, pick up brochures(宣傳冊)read through them and go back with just one and book with the travel agents directly or over the phone. The second is to go onto the Internet

The Internet holds many advantages over the travel agencies. The main one is convenience. You can go online to look at holidays at any time of the day. The travel agents, however, are usually very busy at times when people can actually go, i.e. lunch hours or at the weekend. You could use the telephone, but you wouldn’t be able to see the pictures or the details of the holidays, so you would probably be sent a brochure anyway.

There are websites on the Internet that make shopping for holiday deals much easier. These websites are known as price comparison websites. They search through lots of different tour operators, and the results are displayed on one page, from which you can choose.

Compared with the travel agencies, booking online is greener. The piles of brochures are definitely not green, and the amount of unnecessary paper used can’t be good for the environment. In the days of the Internet, there is really no need for such a large amount of paper to be wasted. So booking online will not only save you time and effort, it will do a little bit towards saving the environment, too!

1. When planning holidays, few people will think about being green.

A. True       B. False      C. Not Given

2. There are two main choices when people look to book their holidays.

A. True       B. False      C. Not Given

3. People go to travel agencies and make their decisions directly.

A. True       B. False      C. Not Given

 4. The main advantage of booking online is saving money.

A. True       B. False      C. Not Given

5. Many people go to travel agencies at lunchtime.

A. True       B. False      C. Not Given

6. Booking holidays  by telephone requires less communicative skills.

A. True       B. False      C. Not Given 

7. There are  limited choices at price comparison websites.

A. True       B. False      C. Not Given

8.Travel agencies make the best use of price comparison websites.

 A. True       B. False      C. Not Given

9. Travelers collect brochures as a hobby.

A. True       B. False      C. Not Given

10. Booking online is a way to save the environment._

A. True       B. False      C. Not Given

第二部分:閱讀選擇(第11~15題,每題2分,共l0分)

    閱讀下面短文,請從短文後所給各題的4個選項(A、B、C、D)中選出1個最佳選項,並在答題卡相應位置上將該項塗黑。

Urban Gardening

Urban gardening refers to the practice of planting a garden c the city. Apartments, town homes, and other areas with little or no land are being used for gardening. This method of gardening is becoming more common as the amouns of land for gardening in cities is becoming smaller and smaller.

Containers, hanging baskets and raised beds are examples of items people use to create a garden in a confined space. Some cities also offer a shared community garden for people who have no room to grow plants at home.

Many types of plants can be g ow in containers and baskets. Tomatoes and peppers, for instance, can grow in containers on windowsills(窗臺)Plants grown on a windowsill should 00Zi.bhaNoaanamMb00miabIaIasos.moeNe containers or baskets in the kitchen. They do not require much space and can be handy f cooking.

People who want to grow more plants may use raised beds which are usually made of wood pieces and filled with a mixture of soil and fertilizers. They can be built on top of any hard surface , including roof tops. People like them because the beds often cost much less than most other methods of gardening.

Community gardening could be an option for anyone who does not have space for a garden at home. Most cities that offer this will rent a small plot and to someone for a fee, or allow them to use it free of charge. Instead of dividing the and into separate plots, some cities allow everyone in the neighborhood to share and work on the same land. This method could be beneficial for people in the neighborhood who share the passion for growing things.

11. Urban gardening came into being as a result of              .

A. the lack of land for gardening      B. new technology

C. government encouragement            D. the increasing population   

12. The word「confined」 (Para. 2) means                  .

A. open   B. empty   C. limited   D. occupied

13. Plants grown on windowsills require a lot of            .

A. water    B. space      C. soil      D. sunlight

14. Raised beds are popular because they                   .

A. are efficient     B. are cheap    C. last long     D. contain fertilizers

15. Community gardening is beneficial because it            

A. saves more land            B. requires less work

C. increases output           D. connects people

非選擇題區

第三部分:概括段落大意和補全句子(第16~25題,每題l分,共10分)

    閱讀下面短文,請完成短文後的2項測試任務:(1)從第l6~20題後所給的6個選項中為第1~5段每段選擇1個正確的小標題;(2)從第21~25題後所給的6個選項中選擇5個正確選項,分別完成每個句子。請將正確選項的字母寫在答題卡上。

My Science Teacher

①Usually when people decide to be teachers, they go to college, get a degree, and find  a job at a school  They prepare lesson plans, give out homework, and make up tests. To  them, it is just a job, a way to make a living. But for my science teacher, Mrs. Cook teaching is not just her job; it's who she is. She teaches through her heart.

②She has so much enthusiasm in her lessons. She is the one who goes out late at night to buy 10 pounds of sugar for our experiments. She brings in water, from the nearby canal to make her point, and to make us remember the lesson. She makes us think that each new fact could change our lives.

③Mrs. Cook wants all of us to do well in school. She tries to reach each student. She neither ignores the sleeping kid in the back, nor lets the problem students alone. She shows special concern to slow students, and often helps them after school. None of us can slip away from her attention.

④Middle school is probably one of the hardest times of our lives. We change friends so  often, and fight with our parents constantly. But Mrs. Cook has made this year so much better for us than it could have been. we know that if we had to turn to anybody, it would be her. And I'm not alone in feeling this way; she is a role model for our whole class.

⑤Science had never been my favorite subject . I had never borrowed science books. I had never performed experiments in my home. But this year, it's the science class that I don't mind waking up for, the test I don't mind taking. I have Mrs.Cook to thank for that. She has taught us so much more than just a single subject.

Task 1

16.Paragraph ①:_____

17.Paragraph ②:_____

18.Paragraph ③:_____
19.Paragraph ④:_____
20.Paragraph ⑤:_____

A. Mrs. Cook makes our school life easier.

B. I enjoy science class now.

C. Mrs. Cook cares about each student.

D. Mrs. Cook is strict with her students.

E. Mrs. Cook's lessons are well-prepared.

F. Teaching is more than a job for Mrs. Cook.

Task 2

2l. To become a school teacher, one needs             

22. Mrs. Cook often goes out to collect               

23. Mrs.Cook offers slow students extra help                

24. Our whole class take Mrs. Cook as                

25,I am lucky to have Mrs. Cook as                

A. in class

B. my teacher

C. after school

D. a role model

E. a college degree

F. teaching materials

第四部分:填句補文(第26~30題,每題2分,共10分)  

下面的短文有5處空自,短文後有6個句子,其中5個取自短文,請根據短文內容將其分別放回原有位置,以恢復文章原貌,請將正確選項的字母寫在答題卡上。

Lack of Sleep Is Dangerous

Do you know that if you miss out too much sleep you will die? It's true! If you stay awake for a long, long time, your brain and body will break down.

The unofficial world record for staying awake is 11 days, and it's held by Randy Gardner. 26    He also had help from TV and radio reporters, a sleep researcher and a doctor.

What happened ?   27   Then his brain started to lose sense. On day 4, he thought a street sign was really a person. On day 6, he began to speak very slowly. On day 9, he couldn’t finish sentences. On ty 10, Randy thought he saw a forest in the next room.   28    Eventually, after  he'd broken the world record, Randy was told to go to sleep.Experiments that keep people awake for dangerously long periods are always stopped before the patients break down .

Rats, however . aren’t so well cared for.   29     That's sooner than if they'd been allowed to sleep but were given no food. They get really thin. But that’s not because se they stop eating—quite the opposite. Even though these rats are eating food, their bodies can't process it in the normal way. On top of that, their little bodies lose more heat than normal, which makes them weak. This means that they need more food to stay at a healthy temperature.   30    

And that's what lack of sleep does for you.

A. In fact, he went a bit crazy.

B. Normally rats wouldn't catch a cold.

C. Towards the end, the health of these rats is failing.

D. When kept from sleeping, they die within three weeks.

E. Randy asked two of his friends to stop him falling asleep.

F. First of all staying awake long made Randy bad-tempered.

第五部分:填詞補文(第31~40題,每題l.5分,共I5分)

下面的短文有l0處空白,短文後列出12個詞,其中10個取自短文,請根據短文內容將其分別放回原有位置,以恢復文章原貌,請將正確選項的字母寫在答題卡上。

Talking Counts!

Most words in a child's vocabulary come from everyday encounters with language.

Children    31    up language from books, media, and conversations.

You can increase your child's vocabulary and   32  knowledge by having conversations with them. With babies, you can talk to them about what you're doing so they can begin to   33   words with concepts. As your baby begins to speak, start asking, 「What's that?」 when   34   to objects or pictures. Elaborate on their   35   answers as a way to have them listening to more words. 「Yes, that is a banana! It's     36    and smooth.」

With young children, you can talk about the things you see in your   37   . on trips around town, or on television. These conversations help build a child's  38  of his world When reading, pause to ask questions on the story. Ask,「Why do you think he did that? or 「What do you think  going to happen 39  ? Tell your children stories from your own life, or about the day they were   40   . This helps develop their personal and cultural identity.

A. link        B. simple           C. secondly    D. neighborhood     E. yellow

F. build       G. understanding    H. pointing    I. pick             J. born

K. background   L. next

第六部分:完形補文(第41~50題,每題l.5分,共l5分)

下面的短文有l0處空白,每處空白後的括號內有一個詞,請根據短文內容將其正確的形式填入文中,以恢復文章原貌,並將答案寫在答題卡相應的位置上。

Water Shortage Getting water seems (seem) so easy for many people. You will be  41  (mistake) if you think there is an   42   (end) supply of water. In fact, the world has a water shortage. Seventy percent of the world is    43   (cover) in water. But most of it is salt water. Only a small    44   (percent) is fresh drinking water .Countries   45   (include) Spain, Italy and South Africa actually import water from countries such as the United States and Australia. 46  (surprising), 1.1 billion people on earth have difficulty   47   (get) clean drinking water. This global problem is predicted to get   48  (bad) as the atmosphere becomes warmer.

Every person in Britain   49    (use) about 150 litres of water a day. In some countries people only have 5 to 10 litres a day! They would be   50   (shock)to learn how we waste drinking water.

第七部分:短文寫作(第51題,30分)

請根據所提供材料中的要求完成一篇100詞左右的英文寫作任務。將你的答案寫在答題紙相應的位置上。

51.某英文報社正在舉辦題為「An Unforgettable Holiday」 的徵文活動。請就此題目寫一篇英文短文應徵,內容包括:

1.哪一個假期令你難忘

2.為什麼令你難忘

參考答案,

僅供參考

2020年10月英語二(00015)完整答案及解析1、 A, Few people will think aboutbeing green.對應文章中的 is unlikely that.., 所以正確。2、A, Two main choices when people lookto their holiday.對應文章中的two choices; travel agencies 和 internet,所以正確。3、C, People go to travel agencies andmake their decisions directly. Travel agencies 只是主要出行的選擇之一,但文章並沒有提及問題,所以未提及。4、B, The main advantage of holidayonline is convenience而不是 saving money, 所以錯誤。5、 C, People go to travel agencies atlunchtime. 文章只是說,一般人們去找travel agencies,他們都很忙,比如 lunchtime or weekend.而並未明確說明people go totravel agencies at lunchtime.所以未提及。6、C, Booking holiday by telephonerequires less communicative skills.文章只是 說電話預定會看不到圖片或細節,並未提及communicative skill,,所以C未提及。7、B, There are lots of 而不是 limited choices at price comparison website,所以 錯誤。8、 C, Travel agencies make the bestuse of price comparison website.文中並未提 及兩者的關係,所以未提及。9、 C, Travelers collect brochures as ahobby.文中並未提及。10、A, Booking online is a way to savethe environment。正確,與本文標題和主題相呼應,所以正確。 1、A, Urban gardening came into being as a result of 【the lack of land for gardening】2、C, The word「 confined" means【limited】3、D, Plants grown on windowsillsrequire a lot of 【sunlight】4、B, Raised beds are popular becausethey[【are cheap】5、D, Community gardening is beneficialbecause it 【connects people】1、段落1:F, Teaching is more than a jobfor Mrs. Cook2、段落2:E, Mrs. Cook's lessons arewell-prepared.3、 段落3:C, Mrs.Cook cares about eachstudent.4、段落4:A, Mrs. Cook makes our schoollife easier5、段落5:B,  I enjoy science class now.6、E, To become a school teacher, oneneeds 【 a college degree】7、F, Mrs.Cook often goes out to collect[teaching materials】8、C, Mrs.Cook offers slow studentsextra help[after school】9、D, Our whole class take Mrs.Cook as 【 a role model】10、 B, Iam lucky to have Mrs.Cook as【my teacher】1. mistaken         2.unending       3. covered      4.percentage     5.including 6.Surprisingly      7.getting          8.uses             9.worse              10. shocked

 

推薦學習資料:

自考英語二必備綠皮書《單詞默寫本》

自考英語二必備綠皮書《歷年真題彙編》

PS:

如果您需要00015自考英語二的全程輔導請與我們聯繫購買!

1)複製口令到淘寶  

1.0複製內容¥Engcci3MaaS$咑幵淘t..寶或點幾鏈街 https://m.tb.cn/h.41nh8eS?sm=d07ec3 至流覽器【自考英語二單詞默寫本】

2)打開淘寶——在輸入框 輸入「擷墨的墨盒」——點擊店鋪——點擊進入就OK

這裡有最新的自考資訊;這裡有專業科學的學習模式;這裡有最新最全的學習資料;這裡還有一群志同道合的自考夥伴,這一刻,自考路上不孤單!

更多精彩,敬請期待

部分素材來自網絡,若有侵權,請聯繫我們及時刪除!

相關焦點

  • 2020年10月自考英語(二)部分真題及答案
    自考真題是考生複習備考的一大法寶,需要好好利用,而且年份離的越近,參考價值越高。以下是中國教育在線自考頻道整理的2020年10月自考部分真題答案,考生可參考試卷題型、分值、重點考試內容及答題規範。
  • 2020年10月自考英語二試卷及答案第六部分---完形補文
    2020年10月高等教育自學考試全國統一命題考試英語
  • 2020年10月自考英語二真題及答案解析【完整版無水印】
    2020年10月高等教育自學考試全國統一命題考試英語( 二 ) 試卷(課程代碼00015
  • 2020年10月自考英語二試卷及答案第二部分---閱讀選擇
    2020年10月高等教育自學考試全國統一命題考試英語( 二 ) 試卷
  • 2020年10月自考英語二試卷及答案第一部分---閱讀判斷
    2020年10月高等教育自學考試全國統一命題考試英語( 二 ) 試卷
  • 2020年7月英語四級真題及答案解析(完整版)
    今天2020年9月四級考試剛剛結束,這裡給大家準備了7月英語四級真題及答案解析,絕對超值!2020年7月英語四級考試結束後,據網友反饋,不同於往年,今年由於參加考試人數較少, 英語四級考試試卷疑似只有一套。為了方便大家備考12月份的四級考試,今天把2020年7月份四級考試的高清PDF版本整理出來發給大家!
  • 2020年10月自考00087英語翻譯真題及答案
    2020年10月自考00087英語翻譯真題及答案一、詞彙翻譯1. travel companion【答案】旅伴2. e-bank【答案】電子銀行,網上銀行3. government purchasing
  • 考後發布2018年10月自考真題及答案解析
    2018年10月自考將在10月20、21日進行(其中,2018年10月北京自考筆試課程考試將於10月13日、14日和20日、21日進行;2018下半年上海自學考試時間為10月20日、21日和27日、28日),屆時,中國教育在線自考頻道將在考後及時公布2018年10月自學考試真題及答案,其中包括公共課及其他科類真題。
  • 2020年12月英語四級答案完整版!英語四級聽力閱讀翻譯作文真題試卷...
    英語四級答案完整版!2020年12月英語四級試卷一\試卷二\試卷三真題及答案解析,英語四級真題及答案、四級聽力答案、英語四級選詞填空\四級仔細閱讀\長篇閱讀、作文範文、四級翻譯真題答案詳解。
  • 2020年10月自考英語詞彙學部分真題及答案
    自考真題是考生複習備考的一大法寶,需要好好利用,而且年份離的越近,參考價值越高。以下是中國教育在線自考頻道整理的2020年10月自考部分真題答案,考生可參考試卷題型、分值、重點考試內容及答題規範。
  • 2020年10月自考護理學研究部分真題及答案
    自考真題是考生複習備考的一大法寶,需要好好利用,而且年份離的越近,參考價值越高。以下是中國教育在線自考頻道整理的2020年10月自考部分真題答案,考生可參考試卷題型、分值、重點考試內容及答題規範。
  • 2020年4月自考《英語二》考前提分模擬題及答案10
    點擊查看:自考報名有疑問、不知道如何選擇主考院校及專業、自考當地政策不了解,點擊立即報考諮詢,點擊進行諮詢》》 為了能讓各位考生能更加高效率的備考,中國教育在線為大家提供了2020年4月自考《英語二》考前提分模擬題及答案,供大家參考。預祝大家順利通過考試。
  • 自考英語一模擬試卷及答案2
    點擊查看:自考報名有疑問、不知道如何選擇主考院校及專業、自考當地政策不了解,點擊立即報考諮詢,點擊進行諮詢》》 英語是許多自考專業的必修課,中國教育在線自考頻道今天為大家帶來的是自考英語一模擬試卷及答案,希望對各位考生有所幫助。 III. 語法選擇填空(每小題的A.
  • 2020高考英語答案解析 全國三卷高考英語真題試卷及參考答案
    2020高考第二天,放下昨日,輕裝上陣,沉著自信,細心作答(2020高考文綜全國卷三答案 高考全國三卷文科綜合試卷參考答案)。每一個為自己的人生拼盡全力的人,都是最勇敢的戰士。再堅持一下,拼搏過,就值得自豪!  2020高考英語考試時間7月8日15:00-17:00。  全國卷Ⅲ適用地區:雲南、廣西、貴州、四川、西藏等地區。
  • 2020年10月自考00596英語閱讀(二)真題及答案
    2020年10月自考00596英語閱讀(二)真題及答案一、閱讀選擇題第1篇文章選自【第10課 如何野營】1. 野營時在森林迷路怎樣找到方向?二、文中尋詞題1. I am quite often asked: How do you feel about having ALS (amyotrophic lateral sclerosis)? The answer is not a lot.
  • 自考英語一模擬試卷及答案1
    點擊查看:自考報名有疑問、不知道如何選擇主考院校及專業、自考當地政策不了解,點擊立即報考諮詢,點擊進行諮詢》》 英語是許多自考專業的必修課,中國教育在線自考頻道今天為大家帶來的是自考英語一模擬試卷及答案,希望對各位考生有所幫助。 I.
  • 自考英語二怎麼學語法?
    但是很多同學說,我不願意從頭學英語,這太慢了,有沒有竅門?於是我買了一套英語二的試卷,驚奇的發現自考英語二每年翻來覆去就出這些題.....於是我腦子裡有了一個大膽的想法,貌似通過題海戰術,運氣好的話自考英語二也是可以取巧通過的。
  • 四川英語高考答案 2020四川高考(全國卷3)英語高考真題試卷
    2020年高考時間為7月7日至8日,2020高考英語答案解析 全國三卷高考英語真題試卷及參考答案。今天是高考第二天,放下昨日,輕裝上陣,沉著自信,細心作答。每一個為自己的人生拼盡全力的人,都是最勇敢的戰士。再堅持一下,拼搏過,就值得自豪!  2020四川高考英語考試時間7月8日15:00-17:00。
  • 2020年10月自考政治經濟學(財經類)部分真題及答案
    自考真題是考生複習備考的一大法寶,需要好好利用,而且年份離的越近,參考價值越高。以下是中國教育在線自考頻道整理的2020年10月自考部分真題答案,考生可參考試卷題型、分值、重點考試內容及答題規範。
  • 2020年10月自考婦產科護理學(二)部分試題及答案
    2020年10月自考婦產科護理學(二)部分試題及答案三、名詞解釋1.異位妊娠【參考答案】正常妊娠時受精卵著床於子宮體腔內膜,受精卵在子宮體腔外著床發育時,稱為異位妊娠。2.周期性胎心率【參考答案】受胎動、宮縮、觸診及聲響等刺激,胎心率發生暫時性加快或減慢,持續十餘秒或數十秒後又恢復到基線水平,稱胎心率一過性變化,又稱周期性胎心率。3.不孕症【參考答案】凡婚後有正常性生活,未採取避孕措施,同居1年未懷孕者稱不孕症。四、簡答題1.請簡述產褥感染的護理措施。