各位託友,相信大家現在手裡都拿到了12月份的預測機經,但是問題是有些題目同學們完全沒有思路,波波老師針對大家的這一困惑,從機經中精心篩選出以下幾道較為有思考難度的題目,寫出較為詳盡的思路和細節,希望能幫助大家做好考前的臨門一腳。
NO.1
Talented people’s leadership is born naturally and can’t be learned by people.
【波波老師點睛】:
此題大意為:領導力是否為天生。乍看此題會覺得較為難以思考,波波老師建議各位選擇不同意,即認為leadership is learned by people.並在第一段內對leadership進行具體定義為豐富知識和組織能力。然後下面兩段進行具體展開。
【全文思路如下】:
分論點一:For starter, a key component of leadership is the abundant expertise possessed by leaders. (首先,領導力一個重要組成部分就是淵博的知識。眾所周知,一個人領導能力建立的基礎正是知識的累積,而這些知識並非先天獲得而是來自於其所受的教育。)
分論點二:In addition, the excellent leadership relies on nothing but the outstanding organizational skills acquired through practical activities in daily life. (其次,出色的領導能力建立在出眾的領導能力,而這種能力來源於日常生活中的實踐活動。)
NO.2
Two people can become good friends even if one of them has more money than the other.
【波波老師點睛】:
這個題目意思就是,「土豪,可以和我們交朋友嗎」,這個題目實際上是一個 「可不可以」的題目,常規的思考方向是做這件事情的優缺點,今天波波老師在給大家提供一種思路。首先,同意上述觀點,即可以和土豪交友,具體思路如下。
【全文思路結構】:
【理由一】:建立友誼的根基是相互尊重而非物質,否認反方觀點的前提,即金錢的差異會讓人們無法建立友誼。比如說馬克思和恩格斯的例子。(First of all, mutual respect and understanding establishes the foundation of friendship. In other words, people with different financial background can become friends as long as they respect and appreciate each other. There are numerous examples that can be cited to support my point. A good case in point is the friendship between Marx and Engel. As is known to all, Marx was quite poor back then while Enges has plentiful fortune. The great gap in financial situation never obstructed the formation of their solid friendship. Engels appreciated Max's talent in writing and far-sightedness of his thoughts and generously funded Max to publish his books. Meanwhile, Marx had a high regard for Engels. Therefore, the flower of friendship blossoms in the ground of mutual respect. )
【理由二】通過與有錢的人交朋友可以我們獲得金錢幫助,擴大我們的社交圈。例如你如果遇到經濟困難可以向他們尋求幫助。同樣,你也可以受他們的邀請去參加一下宴會,認識更多的朋友。(By making friends with wealthy people, we can gain financial assistance especially in emergency and enlarge our social circle. Just imagine that in the process of running a company, you come across the financial problems. Those wealthy friends will be able to offer you a hand and help you through hard times.)
【結尾段】:友誼的建立與金錢無關,是以相互尊重為基礎的,同時,與有錢人交朋友有諸多好處,所以應該和有錢人家朋友(the establishing of friendship has nothing to do with how much money one owns. Instead, what really matters in making friends is the mutual respect between each other. Meanwhile, we will benefit a lot from making friends with rich people.)
NO.3
There is never good reason to be impolite to another person.
【波波老師點睛】:
題目大意為:絕對沒有理由對別人不禮貌。此題內有絕對詞「never」所以選用不同意來寫較為容易,即觀點為「From my perspective, always being polite to others is obviously an overstatement.」,後面選擇結構為「讓步轉折」。
【全文思路如下】:
讓步段: Admittedly, we should be polite to others in most occasions in order to leave a good impression on others and thus increase the likelihood of gaining help. (誠然,我們在大多數情況下應該對他人禮貌,為了能夠給別人留下好的印象從而更有可能獲得別人的幫助。對別人禮貌是個人素質的體現,這決定了人們是否願意與你交朋友或為你提供幫助。)
【轉折段】:However, there are some exceptions where we have to be impolite, especially in the case of facing emergency and defending our legimate rights.(但是,有些例外情況,我們無需對別人禮貌,尤其是在面對緊急事件和捍衛合法權利時。)
【結尾段】:Taking what has been discussed above into consideration, I believe that it is an exaggerated statement that there is never good reason to be impolite to others.
NO.4
People often buy products not because they really need them but because other people have them.
【波波老師點睛】:
此題大意為:人們購物是出於需要還是受他人的影響。此題大家看完會覺得不太好思考理由,波波老師建議,選擇一種較為特殊的寫法,即按照人群年齡具體情況具體分析。也就是說,個人觀點為 the above issue should be analyzed on a case-by-case basis.
【全文思路如下】:
【分論點一】:On one hand, young people purchase something because their peers own it, for the reason that they are not mature enough to form a rational consumption habit. (一方面,年輕人購物是因為他們的同齡人有了某物,這是因為他們不夠成熟沒有形成理性的消費習慣。所以,我們經常會見到很多衝動型消費行為(impulsive buying behaviors)在年輕人身上出現。比如,現在年輕人對電子產品的痴迷主要原因就是別人有了,他們也想要。)
【分論點二】On the other hand, elder people purchase goods on the basis of their own needs, because they are under great financial pressure of supporting a family and they have mature mind. (另一方面,年長的人買東西處於需求,因為他們面臨養家的重壓而且心裡相對成熟。)
【結尾段】Judging from the above explanations, we can reach the conclusion that it depends on the age of customers whether their motive for buying behaviors is out of need or out of vanity.
新東方波波老師每次考試前都會為大家推送託福寫作考前必讀系列,請大家持續關注!
作者介紹
趙波,英語語言學碩士,七年專業英語學習,深諳中英文思維和表達差異,了解中國學生在寫作中存在的問題。英語專業八級,高分託福成績, 閱讀30分。熱愛英語教學,授課風格儒雅溫和又不失幽默,親和力強,讓學生能夠快樂學習,輕鬆跨越考試。
》》濟南新東方託福熱報課程《《
編輯推薦:
2016年北美留學申請託福成績要求
2016年託福考試日期安排
2015年託福考試真題回憶及解析
新東方託福寫作語料庫(匯總)
託福聽力經典加試題目(匯總)
更多關於託福考試真題的備考內容,請關注新東方網託福頻道,也可通過下方二維碼關注我們的微信平臺(微信號:xdftoefl)。
最新考試資訊、託福預測、託福解析,請掃一掃上方二維碼,關注我們的官方微信!
版權聲明:本文系新東方網獨家稿件,版權為新東方網所有。轉載須註明來源及作者,否則必將追究法律責任。
(編輯:Joe)