學士學位英語閱讀理解專項突破練習題5

2020-11-30 自考365

編輯推薦:學士學位英語閱讀理解專項突破練習題(匯總)

Reading Comprehension (30%)

Directions: There are 3 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfin-ished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage 1

Questions 1 to 5 are based on the following passage:

We all know that it is possible for ordinary people to make their homes on the equator(赤道), although often they may feel uncomfortably hot there. Millions do it. But as for the North Pole(北極)-we know that it is not only a dangerously cold place, but that people like you and I would find it quite impossible to live there. At the present time only the scientists and explorers can do so, and they use special equipment. (76) Men have been travelling across and around the e-quator on wheels, on their feet or in ships for thousands of years; but only a few men, with great difficulty and in very recent time, have ever crossed the ice to the North Pole. So it may surprise you to learn that, when traveling by air, it is really safer to fly over the North Pole than over the e-quator. Of course, it is not true about landings in the polar region, but the weather, if we are fly-ing at a height of 5,000 meters above the Pole is a delight. At 4,000 meters and move above the earth you can always be sure that you will not see a cloud in the sky as far as your eyes can reach.

In the tropics(熱帶), on the other hand, you are not certain to keep clear of bad weather even at such heights as 18,000 or 20,000 meters.

Aeroplanes can' t climb as high or as quickly in cold air as in warm. Nor can clouds. (77)In practice, this is an advantage to the aeroplane, which is already at a good height when it reaches the polar region and so does not to climb, while at the same time cold air keeps the clouds down low.

1."Millions do it ." in this sentence "do it" refers to__________.

A. feeling uncomfortably hot on the equator

B. flying over the North Pole

C. flying over the equator

D. making homes on the equator__________.

2. The polar region is

A. a good place to land at by aeroplane

B. a good place to fly over

C. a good place to fly past

D. a good place to live in

3. It is a delight to fly at the Pole because there__________.

A. planes fly higher than at the equator

B. the eyes can reach about 4,000 meters

C. planes are clear of bad weather

D. planes fly more quickly than at the equator

4. Aeroplanes can climb quickly__________.

A. in warm air

B. in cold air

C. when it reaches the polar region

D. only when the clouds are down low

5. Aeroplanes usually do not need to climb quickly or fly high in the polar region because__________.

A. they do not land there

B. there are no clouds at all

C. they can cross the ice with special equipment

D. it is very cold

Passage 2

Questions 6 to 10 are based on the following passage :

Trees are useful to man in three important ways: they provide him with wood and other prod-ucts; they give him shade; and they help to prevent droughts and floods.

Unfortunately, in many parts of the world, man has not realized that the third of these services is the most important. (78)In his eagerness to make money from trees, he has cut them down in large numbers, only to find that without ,them he has lost the best friends he had. And besides, he is usually too careless to plant and look after new trees. So the forests slowly disappear.

This does not only mean that man will have fewer trees. The results are even more serious:for where there are trees, their roots break up soil--allowing the rain to sink in--and also bind the soil, thus preventing it from being washed away easily; but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away, causing floods and carrying away the rich top-soil. When all the top-soil is gone, nothing remains but worthless desert.

Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire. It set up the empire but, without its trees, its soil became poor and it grew weak. When the empire fell to pieces, the home country found itself faced with floods and starvation.

6. What is the most important service of trees to man according to the passage?

A. They help him make money.

B. They give him wood and other products.

C. They help him prevent droughts and floods.

D. They give him shade.

7. Why do forests in many parts of the world slowly disappear?

A. New trees are not looked after properly.

B. Many trees have been cut down by man.

C. Man has not paid enough attention to planting trees.~

D. All of the above.

8. Why did the country mentioned in the passage suffer from floods and starvation?

A. Because an empire was set up.

B. Because the empire fell to pieces.

C. Because it lost its trees.

D. Because too much had been spent on wars.

9. Why does land become desert after all trees are cut down?

A. Because nothing remains on land except floods.

B. Because there are no longer trees to keep the rain and protect the top-soil.

C. Because too much rain sinks in and washes away the top-soil.

D. Because roots of the trees break up the soil.

10. What does the author tell us in this passage?

A. How trees help prevent droughts and floods.

B. The relationship between trees and man.

C. How an empire fell to pieces in ancient times.

D. A story of trees.

Passage 3

Questions 11 to 15 are based on the following passage:

Birth, marriage and death:these are the greatest events in human life. Many things, good and bad, can happen to us in our lives. (79)Yet there are three days which are usually marked by some kind of special ceremony: the day we are bom ;the day we get married and the day we die.

These are the three main events in life. We only have a choice in the second of these: we can choose whether or not to marry. But we have no choice in birth and death. All human beings-- from the most primitive to the most sophisticated--are affected by these three events. The only thing that differs in each society is the way these events are celebrated. Yet all societies share com- mon characteristics. Birth is a time of joy. The proud parents receive congratulations and presents on behalf of the new-born. Marriage is also a time of joy. The young couple go through a special wedding ceremony and receive presents to help them set up their home. (80)Death is a time of sorrow and is marked by a special ceremony and mourning. The dates of all three events are usually remembered.

11. All human societies__________.

A. celebrate the three main events in life, but in different ways

B. are not affected by these three events

C. celebrate these three events in exactly the same way

D. are the same

12. The dates of the three main events in life are usually remembered because __________.

A. of the celebrations

B. they are important

C. there are special ceremonies

D. societies share common characteristics

13. There are three days__________ are usually marked by some kind of special ceremony.

A. who

B. that

C. when

D. whose

14. These three events __________all human beings.

A. affected

B. have affected

C. are affecting

D. affect

15. These are the greatest __________in human life.

A. situations

B. happenings

C. conditions

D. facts

答案

Passage 1

1.D事實細節題。第一段第一句說普通人住赤道上是有可能的,這也是數百萬人做的事情,所以選A.

2.B事實細節題。第一段第六句話提到飛越北極上空比赤道上空安全,所以選B.

3.C事實細節題。第一段最後兩句提到熱帶上空不能確保不遇到壞天氣,而北極上空的情況與之相反,所以選C.

4.A事實細節題。由第二段第一句話可知,飛機在冷空氣裡不如在熱空氣裡飛的高和快。所以選A.

5.B判斷推理題,文中最後一句話說冷空氣使雲層也降低了,也就是說在高空是沒有雲的,所以選B.

Passage 2

6.C事實細節題。第二段第一句話說人們沒有認識到第三種服務是最重要的,而第一段中提出第三種服務是幫助預防乾旱和洪水,因此答案為C.

7.D事實細節題。第二段說明了森林逐漸減少的原因,可知D正確。

8.C事實細節題,文章最後兩句話提到帝國建立了,但由於沒有了樹林,土地變得貧瘠,最終導致洪災和饑荒,所以選C.

9.B事實細節題。第二段最後一句話提到當頂屋土壤被衝走,就只剩下沙漠。而土被衝走是因為沒有森林保存雨水,所以選B.

10.A概括主旨題。文章主要是說樹木對人類的作用,然後論述樹木怎樣影響人類,也就是作者想要告訴人們樹木可以幫助預防洪水和乾旱。

Passage 3

11.A事實細節題。文章第一段第六句和第七句提到人類社會都慶祝這三個時刻,不過方式不一樣,所以選A.

12.B判斷推理題。人們紀念這三個時刻,就是因為他們是人生中不可避免的時期,所以是重要的。

13.B語法題。that在句中做主語;when是副詞,在句中不能做主語。

14.D語法題。從文中看,這三個事件從古到今一直影響著人類,因此應用一般現在時。

15.B單詞辨析題。我們可以用排除法,A.C.D都無法說明這三個事件,所以選B.

相關焦點

  • 學士學位英語閱讀理解專項突破練習題9
    編輯推薦:學士學位英語閱讀理解專項突破練習題(匯總)  Reading Comprehension (30%)Directions: There are 3 passages
  • 小升初英語高分突破閱讀理解專項練習題(三)
    無錫奧數網11月26日訊:2012年無錫小升初已經結束了,2013年小升初已經開始做好準備了,下面為大家搜集整理的小升初重要英語閱讀理解專項練習題,來做個突破吧。 小升初英語高分突破閱讀理解專項練習題(三)  Mr.Pig and Mr.Cow   Mr. Cow: Hello, Mr. Pig. Why are you sad?   Mr.
  • 湖北學位英語語法詞彙練習題(7)
    湖北學位英語語法詞彙練習題(7),更多湖北學位英語報名、學士學位外語考試時間安排、湖北學位英語報名指南等信息,請及時關注湖北學位英語考試網或報名「學位英語保過培訓班」! 湖北學位英語語法詞彙練習題(7) 大家對於單詞和語法的學習一定要以刷題為輔助,不然沒辦法融會貫通,湖北學位英語語法詞彙練習題(7)介紹如下: 1.
  • 2012寧波小升初英語閱讀練習題:The Cat is Family
    在寧波小升初英語複習過程中,閱讀理解是英語複習的重點。下面是寧波奧數網小編整理的閱讀理解練習題,大家可以練習下,爭取能夠熟練的掌握閱讀理解。 The Cat’s Family   My family is not very large.
  • 各大高校學士學位英語水平考試成績合格認定辦法
    外語測試對非英語專業的要求:1.參加各省(或學生學籍所在省)學位辦組織的成人高等教育本科學士學位外語考試成績合格。2.參加所屬省市教育主管部門認可的申請成人學士學位的外語水平考試,成績合格。3.通過全國大學英語四、六級英語考試,成績達到425分及以上。4.參加全國英語等級考試(PETS)三級筆試及以上考試成績合格。
  • 學士學位英語詞彙語法預測題1
    22.C 本題考查動詞短語。take part in「參加」;take place「發生」;take over「接管」;take in「吸收;理解」。句意為:我爸爸被要求接管紐約辦公廳。23.D 本題考查修飾詞的用法。many, a great many和a large number of都是修飾可數名詞複數形式的;a great deal of修飾不可數名詞。
  • 2019年山東大學自考本科畢業生學士學位報名通知
    三、學位外語要求 高等教育自學考試山東大學主考專業本科非英語專業畢業生在申報學位前符合下述條件中任何一條即認定為學士學位外語成績合格;英語專業的學生須參加第二外語考試,在申報學位前符合下述條件(三)、(四)、(五)、(六)、(七)、(八)中的任何一條即認定為學士學位外語成績合格。
  • 學士學位英語詞彙語法預測題9
    17.A.本題考查連詞辨析。可轉化為If you don『t leave immediately,you will be late.B.D句意不對,且or錶轉折,A意為「除非」。句意為:除非你立即走,否則你就會遲到。18.D.本題考查動詞短語辨析。
  • 英語基礎不好,還能通過學位英語考試嗎?
    有的同學在成考入學後沒有報名學位英語考試 部分未報名學位英語考試的同學時表示: 從小到大英語考試就沒及格過
  • 三年級英語第5單元測試卷,音標成為「重災區」,閱讀理解陷阱多
    最後,三年級的英語閱讀理解雖然簡單,但是,隱藏的很多「陷阱」,大意馬虎的學生很容易出錯。接下來,就一起看一看這份新鮮出爐的三年級英語第五單元測試卷。第一部分聽力題,別看佔據了60%的分值,難度並不高。小學英語聽力基本圍繞5大類問題進行考查,分別是邊聽選圖片或選單詞、聽問句選答句、聽答句選問句、邊聽邊看圖排序或判斷、聽寫等。
  • 小學英語選擇題專項練習_小升初英語題_鄭州奧數網
    語法,是英語學習中的核心。小編整理了小學英語語法的選擇題120道,供2013鄭州小升初的同學們進行練習。   文章後,小編將這些試題整理成了文檔,供同學們下載列印。   1.I often spend ______ hour watching TV every day. It can help me relax.
  • 成人學位英語考試從句專項練習二
    北京地區成人本科學士學位英語統一考試  成人三級英語從句練習  1.The place _______interested me most was the Children's Palace.  A.
  • 三年級語文上冊閱讀理解題解答技巧和練習題,期末複習專用
    今天跟大家分享閱讀理解題的複習資料。閱讀理解題是考試中的必考題型,佔分比非常高,一個閱讀理解題佔十多分。閱讀理解題也是學生們經常丟分的題目,很多家長為此著急,不知道怎樣幫助孩子在閱讀理解題上少丟分。今天,我整理了有關三年級閱讀理解題解答技巧和練習題,希望能幫助到大家。
  • 2021高考英語預測來了!英語閱讀理解和作文怎麼備考?快收藏
    2021高考英語預測來了!英語閱讀理解和作文怎麼備考?快收藏,我們知道2021年高考戰爭即將拉開帷幕,考生在接下來的兩三輪複習中如何快速提高成績?掌握的正確方法越多,對複習的效率提升越高,今天在這裡和大家一起談論2021大高考的英語預測。
  • 英語不好的同學千萬不要盲目刷題,你的癥結在這裡!
    今天,小簡老師特總結了一份英語學習經驗,從學習誤區,到學習方法、專項突破!趕快看~ 英語學習誤區 誤區一:學習不夠深入 大家知道我們習慣上把英語學習分解成五項技能,聽說讀寫譯。這樣分解是否科學,在此暫且不論,有不少學習者往往把是否看懂當成學習的標準。
  • 小學語文六年級閱讀理解專項練習附答案!提前練,期末遙遙領先
    因此,對於兒童,我們的語文理解能力有很高的要求。尤其是進入小學六年級後,這部分閱讀理解能力的考點尤為突出,佔分也特別高。現在期末考試臨近了,如何複習語文科目?首先,學生的心態必須正確。無論教科書如何修改或考點如何更改,基本內容都不會改變。因此,相關閱讀資料的積累絕對是必不可少的。
  • 六年級英語:27篇閱讀理解專項訓練,難度較大,學霸都在偷偷練!
    六年級英語:27篇閱讀理解專項訓練,難度較大,學霸都在偷偷練!英語,作為一門語言類學科,不算是一門特別難的學科,是一門比較容易入門的學科,孩子們能夠很輕易的就能夠進入英語學習的大門,能夠讀英語、說英語、聽英語,能夠簡單的與人交流認字。
  • 初一英語100題:用單詞的適當形式填空專項訓練(81-100題)
    大家好,我是小隴,隴優學習幫推出的英語100題系列題型--用單詞的適當形式填空專項訓練已經更新完結(共100道題),都是為鞏固基礎而精心整理的專題訓練,夥伴們請跟著小隴的整理進度一起來做做,打下紮實的英語基礎知識。
  • 「主體+中心」秒解英語閱讀中的主旨大意題!
    很多同學留言說想了解一下英語閱讀理解題中的技巧,那麼今天我就介紹一些閱讀理解題的技巧和心得。主旨大意題是英語閱讀理解中的常見題型,在筆者的教學實踐中,主旨大意題雖不是很難,但很多學生的解題思路模糊,方法不得當,因此還是有很多同學因此而失分。
  • 2016年雅思備考—2016年雅思閱讀備考書籍匯總
    2016年雅思閱讀備考書籍匯總主要從基礎類、題型講解類、參考書類、套題練習類四個方面給大家介紹了一些五星級的雅思閱讀備考書籍,供大家參考。適用範圍:想要拿到雅思5-8分的烤鴨們2. 《雅思閱讀高分突破:長難句破解密碼》《雅思閱讀高分突破:長難句破解密碼》不僅適合備考雅思的考生,也適合備考其他相關英語考試(新託福、考研、四六級等)的考生。