一、選詞填空
上海市虹口區實驗中學2019-2020學年六年級上學期期中英語試題
Complete the following passage with the words in the box. Each can only be used once(將下列單詞填入空格。每空格限填一詞,每詞只能填一次)
The Greens come from London, the capital of England. Now they are in Shanghai. They are very___21___ to come to China.
They are going to stay in China for four weeks. They want to visit some big ___22___ and villages. They want to ___23___ some Chinese, too.
Mr. Green is a driver. He likes driving in Shanghai very much. Mrs. Green is a teacher. She often visits a middle school near Shanghai, and she likes to speak English with them. Both of them like eating the food in China. They say Chinese people are very ___24___ to them, and they have a very nice time here.
They will take a lot of photos about their life in China. When they are back to England, they are going to___25___ the photos to their friends. They want the English people to know more about China. They plan to come to China again when they have time. (156 words)
【答案】21. B 22. E 23. A 24. D 25. F
【解析】
本文主要講述的是格林一家來自英國首都倫敦,他們現在來到中國上海旅遊的一些事情。
【21題詳解】
句意:他們很高興來到中國。
根據句意理解及後文He likes driving in Shanghai very much.和Both of them like eating the food in China.可知,他們來到中國很開心,故選B。
【22題詳解】
句意:他們想參觀一些大城市和村莊。
根據句意理解及and並列後面的villages可知,這裡應該也表示一個地方,並且是複數形式,所以只有cities符合,故選E。
【23題詳解】
句意:他們也想學一些漢語。
根據句意理解及後面的Chinese可知,這裡應該指的是"學習",且to後面要接動詞原形,故選A。
【24題詳解】
句意:他們說中國人對他們很友好。
根據句意理解及句子結構可知,這裡需要用一個形容詞,在句中做表語,故選D。
【25題詳解】
句意:他們要把照片給他們的朋友看。
根據句意理解及句中的the photos to their friends可知,這裡表達的是"展示……給朋友看",故選F。
上海市浦東新區上海市三林北校2019-2020學年六年級上學期期中英語試題
25. B
【解析】
【分析】
本篇講述作者和父母遊玩迪斯尼樂園的經歷。迪斯尼樂園有很多的卡通角色、遊樂設施、各種小吃,他們還觀看了焰火。
【21題詳解】
句意:迪斯尼樂園是一個很受歡迎的主題公園。
空格在不定冠詞和名詞之間,判斷填形容詞;眾所周知,迪斯尼樂園是很受歡迎的旅遊點,popular意為"受歡迎的",故答案為 D。
【22題詳解】
句意:當我進入迪斯尼樂園時,我非常興奮。
根據下文的描述——有很多的卡通形象、遊樂設施等,由此推斷"作者進入迪斯尼樂園的心情是興奮的";空格在be動詞後面,判斷填形容詞;excited意為"興奮的";故答案為C。
【23題詳解】
句意:很多孩子排隊和他們合影。
空格在人稱代詞賓格前,判斷填介詞;上文描述"門口有很多的卡通形象",根據文句表達的邏輯關係,推斷下文指"很多孩子要和這些卡通形象合照";with意為"和……一起";故答案為 F。
【24題詳解】
句意:公園裡有很多種小吃。
空格在介詞後面,判斷填名詞;根據下文"I ate a Mickey Mouse ice cream sandwich."—— 推斷空格指"有很多種零食";故答案為E。
【25題詳解】
句意:晚上,我和家人看了公園裡的煙火表演,我們拍了很多照片。
空格是句子的謂語,判斷填動詞;根據空格後的名詞"_the firework display"推斷空格是表示"觀看煙火表演";故答案為 B。
【點睛】選詞完成短文,解答前要先解讀備選詞的詞義;再跳空閱讀文章,了解大意;然後根據上下文聯繫推測句意,確定空格所缺的信息。題1根據"不定冠詞+形容詞+單數可數名詞"確定詞性;題2 根據"be+形容詞";題4在many kinds of,判斷填名詞。
上海市浦東新區南片聯合體2019-2020學年六年級(五四學制)上學期期中考試英語試題
IV. Complete the passage with the words in the box. Each can only be used once (將下列單詞前的字母填入空格。每個單詞只能填一次) (共5分)
A. toys B. watched C. excited D. popular E. snacksF. with
Disneyland is a (43)________ theme park (主題樂園). This summer holiday, my family and I went to Shanghai Disneyland. We had a good time there.
When I entered Disneyland, I was very (44)________. There were many famous Disney cartoon characters (角色) standing at the gate. A lot of children queued up to take pictures (45)________ them.I enjoyed some amazing rides (供乘騎的遊樂設施) at Disneyland. There were many kinds of (46)________ in the park. I ate a Mickey Mouse ice cream sandwich. It was very delicious. At night, my family and I (47)________ the firework display in the park and we took many pictures. I had a great day at Disneyland. I will remember it forever.
答案:
43-47 DCFEB
上海市川沙中學南校2019-2020學年六年級(五四學制)上學期期中考試英語試題
Ⅳ. Complete the following passage with the words or expressions in the box. Each can only be used once(將下列單詞或詞組填入空格,每空格限填一詞,每詞只能填一次)(共5分)
Dear Yuri:
I'm glad to hear from you and learn about school life in China.
Let me 46 you something about my family. I live with my mom, my dad, and my elder sister in Oakland, California US. My moms name is Carmen. She is Mexican and she 47 English and Spanish. She is a Spanish teacher. My dad's name is David. He is American. He works in a 48 .
My sister Serena is 14. And she loves 49 to music. She has long brown hair and brown eyes just like me. We have a pet dog Brandy. He is black-and-white and very 50 .
Can you tell me something about your family members? I hope to hear from you soon.
Love
Keelly
答案:
46. D47. A48. E49. C50. B
2019-2020學年度上海市蓬萊中學六年級上冊 期中區測試
haveC)hasD) do
30.---How about taking a bus there?
---________
A)Yes, of course.B) I don't think so.
C) Good idea. D) No, we don't.
III.Complete the following passage with the words in the box. Each word can only be used once(將方框內單詞的代碼填入空格, 每空格限填一詞,每詞只能填一次) (共5分)
One day a rich man met Sam on the road. The rich man asked Sam. "Ihearyou are very clever. Can you 31 me why you are so clever?" Sam answered,"Oh , I am not clever, instead(反而), you are very silly(傻)." The rich man was very 32. Sam said, "Let me ask you a33 . If you have a group of sheep,and I give you 34 group of sheep. Then how many groups of sheep do you have?" The rich man answered,"Oh! That's very easy. I have two groups of sheep." Sam35 and said, "You're wrong, sir. Two groups of sheep put together is still one group."
31. _________ 32._________33. _________34._________35. _________
答案:
31-35 EBCDA (共5分)
上海市廊下中學五四制2019-2020學年六年級上學期期中考試英語試題
IV. Complete the following passage with the words or in the box. Each word can only be used once(將下列單詞填入空格。每空格限填一詞,每詞只能填一次)5分
Jack is my elder brother. He 46school last year.
Now he works 47 an assistant in Shanghai. Every morning, he gets up at 7 o'clock and then takes a shower. After taking a shower, he has some milk and bread for 48 . Then he goes to work. After lunch, he usually 49 one hour reading newspapers and taking a nap(打盹). When it's about 6 o'clock, he begins to go back home. For most of the time, he's very busy. But he still 50 us every weekend and we have a family dinner together.
答案:
IV. 46-50 C A E B F
A. as B. spends C. finished D. started E. breakfast F. visits
二、完形填空
上海市虹口區實驗中學2019-2020學年六年級上學期期中英語試題
Choose the best answer and complete the passage (選擇最恰當的選項完成短文)
Lisa works in a huge department store. She sells beautiful clothes. The manager says she is the best shop assistant in this department store.
Every day, she is the first to ____41____the department store. She always helps clean the counter(櫃檯)and put the clothes in order. She works hard for five days every work week from 10:00 a.m. to 7:00 p.m.
She likes ____42____others. When the customers(顧客)meet any difficulties, she is quite helpful and patient. She helps the little boys and girls find their mums and helps customers find their purses(錢包). All the customers like this ____43____ shop assistant.
At work, she often gives customers ____44____and helps them find right clothes. Most customers can find beautiful clothes with the help of Lisa. It’s easy to understand ____45____ Lisa is the best seller in this department store.
Both the _____46_____and the customers like Lisa. She is the best shop assistant!(162 words)
41. A. find out B. arrive at C. put out D. look at
42. A. visiting B. meeting C. helping D. finding
43. A. young B. beautiful C. lucky D. kind
44. A. advice B. projects C. money D. clothes
45. A. who B. why C. where D. what
46. A. manager B. girls C. parents D. boys.
【答案】41. B 42. C 43. D 44. A 45. B 46. A
【解析】
文章主要是講述在百貨公司上班的麗莎工作中的一些表現,以及她工作的情況。
【41題詳解】
句意:每天,她都是第一個到百貨公司的。
find out調查;arrive at到達;put out撲滅;look at看;根據前文she is the best shop assistant in this department store.和She always helps clean the counter(櫃檯)and put the clothes in order.可知。她是第一個到達公司的,故選B。
【42題詳解】
句意:她喜歡幫助別人。
visiting參觀;meeting遇見;helping幫助;finding找到;根據後句When the customers(顧客)meet any difficulties, she is quite helpful and patient.當顧客遇到困難時,她很樂於助人,很有耐心。可知她喜歡幫助別人,故選C。
【43題詳解】
句意:所有的顧客都喜歡這個善良的售貨員。
young年輕的;beautiful漂亮的;lucky幸運的;kind善良的;根據前句She helps the little boys and girls find their mums and helps customers find their purses(錢包).幫助別人的這些事情可以推測出,她是善良的,故選D。
【44題詳解】
句意:在工作中,她經常給顧客建議,幫助他們找到合適的衣服。
advice建議;projects工程;money錢;clothes衣服;根據後句helps them find right clothes可知,是給一些建議給顧客,故選A。
【45題詳解】
句意:很容易理解麗莎為什麼是這家百貨公司最好的銷售員了。
who誰;why為什麼;where哪裡;what什麼;根據上文內容的描述可知,這裡表達的是「為什麼」,故選B。
【46題詳解】
句意:經理和顧客都喜歡麗莎。
manager經理;girls女孩;parents父母;boys男孩;根據文中 The manager says she is the best shop assistant in this department store.可知,經理和顧客都喜歡她,故選A。
上海市浦東新區上海市三林北校2019-2020學年六年級上學期期中英語試題
Choose the best answer and complete the passage (選擇最恰當的選項完成短文)
I’m sure most of you have a 「QQ」 system on your computer. It helps you___41___on the Internet.
Let’s meet the father of QQ. He’s Ma Huateng. He was born in October, 1971. He is very hard-working. Ma built his company in 1998 and became its___42___「worker」. He worked very hard. In 1999, QQ came out. Nowadays over 110 million people like to use it because they think it’s___43___and convenient to use. The QQ system brings___44___to people and it also brings ___45___to Ma Huateng. He often says, 「The computer and the Internet are my good friends.」 He spends much time___46___the Internet every day. It gives him many good ideas.
41 A. chat B. write C. work D. read
42. A. next B. first C. last D. firstly
43. A. easy B. hard C. difficult D. easily
44. A. terrible B. dull C. funny D. fun
45. A. care B. time C. money D. health
46. A. in B. on C. at D. from
【答案】41. A 42. B 43. A 44. D 45. C 46. B
【解析】
【分析】
本篇介紹了QQ之父馬化騰。他於1988年創建公司,1999年QQ開始運營,給人們帶來了樂趣也給他帶來財富。
【41題詳解】
句意:它可以幫助你在網上聊天。
chat聊天;write寫;work工作;read讀;根據常識,人們多利用QQ聊天;故選 A。
【42題詳解】
句意:馬在1998年成立公司,成為公司的第一個員工。
next接下來;first第一;last最後;firstly首先;從文字的表層意思可知「自己成立的公司,自己就是第一個職員」; 故選B。
【43題詳解】
句意:現在超過110,000,000人使用QQ ,因為他們覺得QQ使用簡單方便。
easy簡單的;hard辛苦地;difficult困難的;easily容易地;根據and的並列成分要一致的原則,推斷空格的形容詞的詞義與convenient是相近的,由此推斷空格指「簡單又方便」;故選 A。
【44題詳解】
句意:QQ系統給人們帶來了樂趣,也給馬化騰帶來了金錢。
terrible可怕的,形容詞;dull枯燥的,形容詞;funny滑稽的,形容詞; fun樂趣,名詞;空格在動詞後面,判斷填名詞;選項A、B、C都是形容詞,故選D。
【45題詳解】
句意:QQ系統給人們帶來了樂趣,也給馬化騰帶來了金錢。
care關注;time時間;money錢; health健康;眾所周知,QQ的運營給馬化騰帶來財富;故選C。
【46題詳解】
句意:他每天在網絡上花很多時間。
in在……裡面;on在……上面;at在具體的地點或時間; from來自;從文字的表層意思推斷空格指「在網絡上」,on the Internet意為「在網絡上」;故選 B。
【點睛】完型填空解答前要跳空閱讀全文,理解大意;再閱讀選項,逐個理解選項的詞義;然後回歸原文,根據語法 、句意、上下文聯繫、固定搭配或句型排除幹擾項,得出答案。本篇題1、3要根據「QQ在人們日常生活中的作用」推斷空格的意思;題5要根據「QQ的運營對馬化騰的影響」推斷空格的信息。
上海市浦東新區南片聯合體2019-2020學年六年級(五四學制)上學期期中考試英語試題
B. Choose the best answer and complete the passage (選擇最恰當的選項完成短文) (6分)
I’m sure most of you have a 「QQ」 system on your computer. It helps you __(62)__ on theInternet.
Let’s meet the father of QQ. He’s Ma Huateng. He was born in October, 1971. He is very hard-working. Ma built his company in 1998 and became its ___(63)__ 「worker」. He worked very hard. In 1999, QQ came out. Nowadays over 110 million people like to use it because they think it’s ___(64)__ and convenient to use. The QQ system brings ___(65)___ to people and it also brings ___(66)__ to Ma Huateng. He often says, 「The computer and the Internet are my good friends.」 He spends much time ___(67)__ the Internet every day. It gives him many good ideas.
54. A. chat B. write C. work D. read
55. A. next B. first C. last D. firstly
56. A. easy B. hard C. difficult D. easily
57. A. terrible B. dull C. funny D. fun
58. A. care B. time C. money D. health
59. A. in B. on C. at D. from
答案:
63-68ABADCB
上海市川沙中學南校2019-2020學年六年級(五四學制)上學期期中考試英語試題
B. Choose the best answer and complete the passage(選擇最恰當的選項完成短文)(6分)
From traffic to televisions, our ears always hear different noises. You sometimes choose to put on your headphone and listen to music. You might also turn up the volume (音量). This way, You can keep yourself away from other sounds.
But be 68 ! Your ears are delicate (易損的). Loud sounds can harm your 69 . They can cause (導致) hearing loss. In some severe (嚴重的) cases, it might even mean you can’t 70 anymore!
Some people have to work around 71 machines. They often need to wear earplugs (耳塞) to protect their ears. Headphones can cause the same kinds of damage as loud sounds.
Here are some tips to keep your ears 72 :
◎ Turn the volume 73 ! Instead of turning the volume up to 10, leave it around 5.
◎ Take some breaks. Your ears need some rest at times. Take the headphones off and enjoy the quietness.
68. A. happy B. careful C. excited D. carefully
69. A. eyes B. hands C. feet D. ears
70. A. hear B. see C. speak D. walk
71. A. big B. small C. noisy D. expensive
72. A. clean B. safe C. beautiful D. big
73. A. down B. up C. on D. off
答案:
68. B 69. D 70. A 71. C 72. B 73. A
2019-2020學年度上海市蓬萊中學六年級上冊 期中區測試
C. Choose the best answer and complete the passage (選擇最恰當的選項完成短文)(5分)
Most people make their living(謀生) with theirhands. But Dick makes his living with his 70 . Dick lived in a small city in England. His parents were very poor. There were seven people in his family. They lived in their 71 house. Dick didn’t have72 to play, so he had to play in the street. Dick’s father often played football. Little Dick73to play it, too. After a few years he could play football very 73 . Now Dick is one of the best football players in the world.
70. A) hands B) feet C) arms D) legs
71. A) nice B)big C) small D)new
72. A) member B)time C) club D)place
73. A) wanted B) arrived C) talked D) discussed
74. A)badly B)well C) slowly D) hard
答案:
C. 70-74 BCDAB (共5分)
上海市廊下中學五四制2019-2020學年六年級上學期期中考試英語試題
B. Choose the best answer and complete the passage(選擇最恰當選項完成短文) 5分
A Clever Grandfather
Mrs. Hall’s old grandfather lived with her and her husband. Every morning he went for a walk in the park and came home at twelve o』clock for his lunch. But one70 a police car stopped outside Mrs. Hall’s house at half past one, and two policemen helped 71 to get out. One of them said to Mrs. Hall, 「The poor old gentleman lost his way in the park and telephoned to us for help, so we went into a car to 72 him home.」 Mrs. Hall was very surprised, but she thanked the policemen and they left.
「 But, Grandfather,」 she then said ,「you go to that park nearly every day for twenty years.
How did you lose your way there?」
The old man smiled, closed one eye and said, 「I didn’t quite lose my way. I just got73 . And the park is not near our home. I didn’t want to 74 home!」
( )70. A. morning B. afternoon C. evening D. night
( )71. A. her husband B. his grandfather C. her D. her grandfather
( )72. A. take B. bring C. give D. put
( )73. A. happy B. sad C. tired D. angry
( )74. A. go B. walk C. drive D. come
答案:
B. 70—74B D A C B
三、閱讀回答問題
上海市虹口區實驗中學2019-2020學年六年級上學期期中英語試題
Answer the questions (根據以下內容回答問題)
Readers is a popular TV show. It invites different people to read aloud. The show also tells the moving stories behind those people. They read everything, like poems, books and letters. By reading aloud, the words on the paper come to life.
Many people are fans of the show. They begin to enjoy reading aloud at home. Now, the show gives people a special place to read across China. It is a reading pavilion(亭). They are in many cities, like Shanghai, Hangzhou and Xi』an.
The pavilion is very small. Only one person can come into it each time. There is a microphone(麥克風)in it and it records people’s voice. Everyone can read for three minutes in the pavilion. They can read anything they like. The show will choose some of the good readers and invite them to read on TV.
People of all ages read in the pavilion. 「Reading should be just like singing and talking,」 said Dong Qing, the host and producer of the show. 「We can show our true feelings by reading aloud.」 (181 words)
47. Do people read letters in the TV show Readers?
________________, ________________________________________.
48. In which cities can we see a reading pavilion according to the passage?
________________________________________________________.
49. How long can people read in the reading pavilion?
________________________________________________________.
50. What will the show Readers do if they think some people read well?
________________________________________________________.
51. Do you want to read in the TV show Readers? Why or why not?
________________________________________________________.
【答案】47. (1). Yes (2). they do
48. In Shanghai, Hangzhou and Xi』an
49. For three minutes.
50. They will invite them to read on TV.
51. Yes, I do. Because I want to show on TV.
【解析】
文章主要介紹《朗讀者》是一個非常受歡迎的節目。它邀請不同的人通過朗讀的方式分享自己的心得和故事,用最平實的情感讀出文字背後的價值,讓觀眾和朗讀者感受文化的魅力。
【47題詳解】
根據文中They read everything, like poems, books and letters.他們什麼都讀,像詩、書和信。可知信件可以在節目中朗讀,故答案為Yes, they do.
【48題詳解】
根據文中Now, the show gives people a special place to read across China. It is a reading pavilion(亭). They are in many cities, like Shanghai, Hangzhou and Xi』an.可知,在上海,杭州,西安都設有閱讀亭,故答案為In Shanghai, Hangzhou and Xi』an。
【49題詳解】
根據文中Everyone can read for three minutes in the pavilion.可知每個人可以讀三分鐘,故答案為For three minutes。
【50題詳解】
根據文中The show will choose some of the good readers and invite them to read on TV.可知,讀的好的朗讀者會被邀請在電視上朗讀,故答案為They will invite them to read on TV.
【51題詳解】
根據文中Readers is a popular TV show. It invites different people to read aloud. The show also tells the moving stories behind those people.及Many people are fans of the show. They begin to enjoy reading aloud at home.可知,是比較喜歡這個電視節目的,並且如果讀的好的話,可以在電視上讀,故答案為Yes, I do. Because I want to show on TV.
上海市浦東新區上海市三林北校2019-2020學年六年級上學期期中英語試題
Answer the questions (根據以下內容回答問題)
A library has a collection of books, and a librarian is a person whose job is to look after the library. A library can be quite small or quite big. The British Library in London has more than 150,000,000 books.
If you are lucky enough to have a class library, your teacher will tell you how to use it. Your school may have its own library, too. Again, your teacher will tell you how to use it.
Today, many towns have public libraries. There are large collections of books in those libraries. Anyone in the town can borrow books from the public library. Sometimes you may have to pay some money; sometimes it is free.
54. What’s a librarian’s job?
His/ Her job is to ________________________________________.
55. How many books are there in the British Library?
___________________________________________________.
56. Does every class have its own library?
________ _________________________________________.
57. Who will tell you how to use your school library?
_______________________________________________________.
58. What does the underlined phrase 「it’s free」 in the last sentence mean in English?
It means____________________________________________.
59. Do you like going to a library? Why or why not?
______________. Because _________________________________.
【答案】54. to look after the library.
55. More than 150,000,000 books.
56. (1). No (2). it doesn’t.
57. The/ Our teacher.
58. you don’t have to pay any money.
59. (1). 略 (2). 略
【解析】
【分析】
圖書館是收藏書的地方,圖書管理員是管理圖書管的人。班級和學校有圖書館,老師會教你使用。城市也有公共圖書館。
【54題詳解】
根據第一段「a librarian is a person whose job is to look after the library.」,可知「圖書館員的工作是照看圖書館。」;故答案為to look after the library.
【55題詳解】
根據第一段「The British Library in London has more than 150,000,000 books. 」,可知「大英圖書館有150,000,000多本書」;故答案為 More than 150,000,000 books.
【56題詳解】
根據第二段「If you are lucky enough to have a class library,」,可知「不一定每個班級都有班級圖書館」;故答案為No;it doesn’t.
【57題詳解】
根據第一段「your teacher will tell you how to use it. 」,可知「老師教我們如何使用」;故答案為The/ Our teacher.
【58題詳解】
根據第三段「Sometimes you may have to pay some money;」根據文句表達的邏輯關係,推斷「有的要付費,有的是免費」;故答案為 you don’t have to pay any money.
【59題詳解】
閱讀可以增長我們的知識;故答案為Yes. Because we can learn a lot from books.
【點睛】本篇題1、2、4屬於細節理解問題,可以在原文中找到包含題幹的信息句作答;題3、5是推理問題,要根據文字表層的意思推斷答案;題6是主觀題,可以根據「個人對圖書」的理解作答。
上海市浦東新區南片聯合體2019-2020學年六年級(五四學制)上學期期中考試英語試題
D. Answer the questions (根據以下內容回答問題) (7分)
A library has a collection of books, and a librarian is a person whose job is to look after the library. A library can be quite small or quite big. The British Library in London has more than 150,000,000 books.
If you are lucky enough to have a class library, your teacher will tell you how to use it. Your school may have its own library, too. Again, your teacher will tell you how to use it.
Today, many towns have public libraries. There are large collections of books in those libraries. Anyone in the town can borrow books from the public library. Sometimes you may have to pay some money; sometimes it is free.
76. What’s a librarian’s job?
His/ Her job is to ________________________________________.
77. How many books are there in the British Library?
_______________________________________________________.
78. Does every class have its own library?
________,_____________________________________________.
79. Who will tell you how to use your school library?
_______________________________________________________.
80. What does the underlined phrase 「it’s free」 in the last sentence meanin English?
It means________________________________________________.
81. Do you like going to a library? Why or why not?
______________. Because _________________________________.
答案:
76. to look after the library. (1』)
77. More than 150,000,000 books. (1』)
78. No, it doesn’t. (1』)
79. The/ Our teacher. (1』)
80. you don’t have to pay any money. (1』)
81. …(2』)
上海市川沙中學南校2019-2020學年六年級(五四學制)上學期期中考試英語試題
D. Answer the questions(根據以下內容回答問題)(6分)
Tyler walks back home with his schoolbag. He doesn’t look happy. His mother asks, 「Why are you unhappy, son?」
「I’m thinking about my science homework.」
「What’s it?」
「In my science class, Miss Green, our science teacher, tells about Earth Day. She wants us to come up with (想出) some ideas to help the earth. But what can I do? How can I do it? I’m only a student.」
「Sure, you can’t do big things.」 Tyler’s mother says, 「But you can do small things. You can help clean the city streets. You can write articles (文章) about Earth Day for newspapers and magazines (雜誌) to tell more people about it. You can also work as a cleaner (清潔工人) on Earth Day.」
「Great! Now I know that small things can also be helpful.」
79. How does Tyler feel when he goes home that day?
80. Who is Miss Green?
81. What is Tyler’s science homework?
82. How many pieces of advice (建議) does Tyler’s mother give?
83. What can you learn from his mother’s words? (本題2分)
答案:
79. (He feels) unhappy.
80. (She is) Tyler’s science teacher.
81. (The homework is) to come up with some ideas to help the earth.
82. (She gives) three pieces of advice. /Three.
83. Small things can also be helpful. A student can do small things to help the earth. (言之有理都可以)
2019-2020學年度上海市蓬萊中學六年級上冊 期中區測試
E. Answer the questions(根據以下內容回答問題) (6分)
Mrs. Green is a teacher. Her house is far from her school, and she always walks there in the morning. All thestudents in the school are very young. It’s a very cold and windy morning in October. Mrs. Green walks to school as usual.The cold wind goes into her eyes, so big tears(眼淚) begin running out. She gets to school, opens the door and goes into the classroom. A little boy looks at her for a few seconds(秒) and says kindly,「Don’t cry,Miss. School isn’t very bad.」
80. What is Mrs.Green’s job?
She ________________________________________________.
81. Is Mrs. Green’s house near her school?
________, __________________________________________.
82. How does Mrs. Green go to school in the morning?
She ________________________________________________.
83. What’s the weather like on one morning of October?
It’s very __________ and ______________________________.
84. Why do big tears run out of Mrs.Green’s eyes?
Because____________________________________________.
85. Who tells Mrs. Green not to cry?
___________________________________________________.
答案:
80. is a teacher.
81. No, it isn’t.
82. walks to school./ goes to school on foot.
83. cold and windy.
84. Because the cold wind goes into her eyes.
85. A little boy./ A little boy tells her not to cry.
(評分標準:凡答案中所寫單詞與本答案有不一樣,但符合上下文意思,且語法、拼寫正確,均可得滿分;回答顯示理解,內容正確,但時態、人稱、語法結構有個別錯;個別單詞拼寫錯,句子開頭單詞首字母小寫,均得0.5分)
上海市廊下中學五四制2019-2020學年六年級上學期期中考試英語試題
D. Answer the questions.(根據以下內容回答問題)5分
Little Jim was born in a small village. His father has a farm there. His parents work hard but there is little rain, so they can’t get enough food to eat. The boy is eight now. He has to help his parents to work on the farm and can’t go to school.
One day a travelling circus(馬戲團) comes to the village. Most of the farmers go to see the shows and they all think the shows are nice. Jim wants to watch them too, but his father doesn’t allow (允許) it. He is so sad that he cries the whole night. His mother loves him very much. The next morning, she says, 「You can sell two hens in the town and then go to watch the shows, Jim.」
The boy catches two hens and goes to the town quickly. That afternoon he comes back home happily.
「What do you think of the shows, Jim?」 asks his mother.
「Wonderful!」
「Which programme do you like best?」
「All except(除……之外) one,」 says Jim. 「A man throws several knives at a girl, but none of them hits(擊中) her!」
80. Where was Jim born?
____________________________________________
81. Why can’t Jim go to school?
___________________________________________
82. Does Jim’s father allow Jim to watch the shows?
_____________________________________________
83. How does Jim get the money to watch the shows?
_____________________________________________
84. What does Jim think of the shows?
_____________________________________________
答案:
80. In a small village.
81. Because he has to help his parents to work on the farm.
82. No, he doesn’t.
83. He sells two hens. / By selling two hens.
84. Wonderful.