劍橋5Test1雅思閱讀原文題目及答案:Passage 1

2020-12-11 新東方網

  劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋5Test1雅思閱讀原文題目及答案:Passage 1,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。

  READING PASSAGE 1

  You should spend about 20 minutes on Questions 1-13, which are based on Reading Passage 1 below.

  Johnson’s Dictionary

  For the century before Johnson’s Dictionary was published in 1775, there had been concern about the state of the English language. There was no standard way of speaking or writing and no agreement as to the best way of bringing some order to the chaos of English spelling. Dr Johnson provided the solution.

  There had, of course, been dictionaries in the past, the first of these being a little book of some 120 pages, compiled by a certain Robert Cawdray, published in 1604 under the title A Table Alphabeticall 『of hard usuall English wordes』. Like the various dictionaries that came after it during the seventeenth century, Cawdray’s tended to concentrate on 『scholarly』 words; one function of the dictionary was to enable its student to convey an impression of fine learning.

  Beyond the practical need to make order out of chaos, the rise of dictionaries is associated with the rise of the English middle class, who were anxious to define and circumscribe the various worlds to conquer- lexical as well as social and commercial. It is highly appropriate that Dr Samuel Johnson, the very model of an eighteenth-century literary man, as famous in his own time as in ours, should have published his Dictionary at the very beginning of the heyday of the middle class.

  Johnson was a poet and critic who raised common sense to the heights of genius. His approach to the problems that had worried writers throughout the late seventeenth and early eighteenth centuries was intensely practical. Up until his time, the task of producing a dictionary on such a large scale had seemed impossible without the establishment of an academy to make decisions about right and wrong usage. Johnson decided he did not need an academy to settle arguments about language; he would write a dictionary himself; and he would do it single-handed. Johnson signed the contract for the Dictionary with the bookseller Robert Dosley at a breakfast held at the Golden Anchor Inn near Holborn Bar on 18 June 1764. He was to be paid £1,575 in instalments, and from this he took money to rent 17 Gough Square, in which he set up his 『dictionary workshop』.

  James Boswell, his biographer, described the garret where Johnson worked as 『fitted up like a counting house』 with a long desk running down the middle at which the copying clerks would work standing up.

  Johnson himself was stationed on a rickety chair at an 『old crazy deal table』 surrounded by a chaos of borrowed books. He was also helped by six assistants, two of whom died whilst the Dictionary was still in preparation.

  The work was immense; filling about eighty large notebooks (and without a library to hand), Johnson wrote the definitions of over 40,000 words, and illustrated their many meanings with some 114,000 quotations drawn from English writing on every subject, from the Elizabethans to his own time. He did not expect to achieve complete originality. Working to a deadline, he had to draw on the best of all previous dictionaries, and to make his work one of heroic synthesis. In fact, it was very much more. Unlike his predecessors, Johnson treated English very practically, as a living language, with many different shades of meaning. He adopted his definitions on the principle of English common law-according to precedent. After its publication, his Dictionary was not seriously rivalled for over a century.

  After many vicissitudes the Dictionary was finally published on 15 April 1775. It was instantly recognised as a landmark throughout Europe. 『This very noble work,』 wrote the leading Italian lexicographer, 『will be a perpetual monument of Fame to the Author, an Honour to his own Country in particular, and a general Benefit to the republic of Letters throughout Europe.』 The fact that Johnson had taken on the Academies of Europe and matched them (everyone knew that forty French academics had taken forty years to produce the first French national dictionary) was cause for much English celebration.

  Johnson had worked for nine years, 『with little assistance of the learned, and without any patronage of the great; not in the soft obscurities of retirement, or under the shelter of academic bowers, but amidst inconvenience and distraction, in sickness and in sorrow』. For all its faults and eccentricities his two-volume work is a masterpiece and a landmark in his own words, 『setting the orthography, displaying the analogy, regulating the structures, and ascertaining the significations of English words』. It is the cornerstone of Standard English, an achievement which, in James Boswell’s words, 『conferred stability on the language of his country』.

  The Dictionary, together with his other writing, made Johnson famous and so well esteemed that his friends were able to prevail upon King George Ⅲ to offer him a pension. From then on, he was to become the Johnson of folklore.

  Questions 1-3

  Choose THREE letters A-H.

  Write your answers in boxes 1-3 on your answer sheet.

  NB Your answers may be given in any order.

  Which THREE of the following statements are true of Johnson’s Dictionary?

  A It avoided all scholarly words.

  B It was the only English dictionary in general use for 200 years.

  C It was famous because of the large number of people involved.

  D It focused mainly on language from contemporary texts.

  E There was a time limit for its completion.

  F It ignored work done by previous dictionary writers.

  G It took into account subtleties of meaning.

  H Its definitions were famous for their originality.

  Questions 4-7

  Complete the summary.

  Choose NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer.

  Write your answers in boxes 4-7 on your answer sheet.

  In 1764 Dr Johnson accepted the contract to produce a dictionary. Having rented a garret, he took on a number of 4 …………, who stood at a long central desk. Johnson did not have a 5 ………… available to him, but eventually produced definitions of in excess of 40,000 words written down in 80 large notebooks. On publication, the Dictionary was immediately hailed in many European countries as a landmark. According to his biographer, James Boswell, Johnson’s principal achievement was to bring 6 ………… to the English language. As a reward for his hard work, he was granted a 7 ………… by the king.

  Questions 8-13

  Do the following statements agree with the information given in Reading Passage 1?

  In boxes 8-13 on your answer sheet, write

  TRUE if the statement agrees with the information

  FALSE if the statement contradicts the information

  NOT GIVEN if there is no information on this

  8 The growing importance of the middle classes led to an increased demand for dictionaries.

  9 Johnson has become more well known since his death.

  10 Johnson had been planning to write a dictionary for several years.

  11 Johnson set up an academy to help with the writing of his Dictionary.

  12 Johnson only received payment for his Dictionary on its completion.

  13 Not all of the assistants survived to see the publication of the Dictionary.

  Reading Passage 1, Questions 1-13

  1-3 IN ANY ORDER

  D

  E

  G

  4 clerks / copying clerks

  5 library

  6 stability

  7 pension

  8 TRUE

  9 FALSE

  10 NOT GIVEN

  11 FALSE

  12 FALSE

  13 TRUE

相關焦點

  • 劍橋5Test1雅思閱讀原文題目及答案:Passage 2
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋5Test1雅思閱讀原文題目及答案:Passage 2,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋13Test4雅思閱讀原文題目及答案:Passage 1
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋13Test4雅思閱讀原文題目及答案:Passage 1,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋雅思14test1閱讀passage1原文譯文
    以下是小編為大家整理的劍橋雅思14真題教材中,閱讀Test1Passage1原文譯文。希望能夠作為參考資料,幫助大家練習雅思閱讀喲!劍橋雅思14test1閱讀passage1原文譯文兒童嬉戲玩耍的重要性THE IMPORTANCE OF
  • 劍橋13Test4雅思閱讀原文題目及答案:Passage 2
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋13Test4雅思閱讀原文題目及答案:Passage 2,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋14Test1雅思閱讀原文:Passage 3
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋14Test1雅思閱讀原文:Passage 3,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋13Tset2雅思閱讀原文:Passage 1
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋13Tset2雅思閱讀原文:Passage 1,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋雅思13閱讀Test1解析獨家版
    為了讓寶寶們及時拿到新鮮熱乎的劍橋雅思13資料,智課雅思考情組已經第一時間買到本書的紙質版。同時咱們可愛又可敬的老師們已經在做專業解析了噢~今天小智就為大家帶來了劍13閱讀Test1解析獨家版,童鞋們可到智課網雅思頻道(https://www.smartstudy.com/ielts/) 下載完整版噢~【 Test 1】Question 1答案:
  • 劍橋雅思13test1寫作task1真題及解析
    劍橋雅思13test1寫作task1屬於地圖類題型,題目要求考生根據地圖中顯現的2007年和2010年去城市醫院的通行道路進行相關特點及數據描述,下面來看小智為大家帶來的劍橋雅思13test1寫作task1真題及範文解析內容。
  • 劍橋雅思15Test1聽力原文答案解析
    以下是小編整理的劍橋雅思15教材中,聽力Test1聽力原文答案解析。希望能夠作為參考資料,幫助大家練習雅思聽力喲!01真題PART 1 Questions 1-10Question 5答案:10/ten解題思路:本題為直敘。原文中後續的11是lucky的情況,與題幹中的usually不符;後續的eight or nine 僅為個人預期,且兩個數字同時出現,不符合題目要求,因此排除。
  • 劍橋14Test1雅思聽力原文題目及答案:Section 2
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋14Test1雅思聽力原文題目及答案:Section 2,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋雅思14test1口語part1範文
    以下是小編為大家整理的劍橋雅思14test1口語part1範文。希望能夠作為參考資料,幫助大家練習雅思口語喲!劍橋雅思14test1口語part1範文01
  • 劍橋14Test1雅思聽力原文題目及答案:Section 4
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋14Test1雅思聽力原文題目及答案:Section 4,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋14Test1雅思聽力原文題目及答案:Section 3
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋14Test1雅思聽力原文題目及答案:Section 3,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋14Test3雅思閱讀原文:Passage 1
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋14Test3雅思閱讀原文:Passage 1,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋雅思15Test2聽力Section1原文答案解析
    以下是小編整理的劍橋雅思15教材中,聽力Test2聽力原文答案解析。希望能夠作為參考資料,幫助大家練習雅思聽力喲!劍橋雅思Question 3答案:dance解題思路:本題可根據20th和evening定位。根據對表格縱列的觀察可知,需要填寫的詞為演岀的類別或形式。但本題答案在定位詞之前出現,題目難度較高。需要考生做完第二題後立即注意聽下一題, 並且要結合兩人的前後對話內容綜合判斷答案。
  • 劍橋雅思13閱讀Test2原文+解析
    為了讓烤鴨寶寶們及時拿到新鮮熱乎的劍橋雅思13資料,今天小智就為大家帶來了劍橋雅思13閱讀Test2原文+解析,童鞋們滑動手指即可了解具體內容~Question 1>答案:oils關鍵詞:Biblical times定位原文:第1段第2句「It was known in biblical times, and is mentioned in several books of the Bible, both as an ingredient that was mixed
  • 雅思閱讀:劍橋雅思閱讀長難句分析(1)
    下面新東方網雅思頻道為大家整理了雅思閱讀:劍橋雅思閱讀長難句分析(1),供考生們參考,以下是詳細內容。   1.(劍5, Test 1 passage 1)   分析:本句主句「There had been dictionaries」;「the first of these being a little book of some 120 pages, compiled by a certain Robert Cawdray, published in 1604 under the title A
  • 雅思閱讀技巧—閱讀順序
    何為「順序原則」「順序原則」即雅思官方在題型特點注釋中所述的「Answers are in passage order.」說的複雜一些,便是:若某一題型符合「Answers are in passage order」的描述,該題型所包含的幾個題目的答案在文中分布的相應位置隨題號的變大而逐漸靠後。
  • 劍橋13Test4雅思閱讀原文:Passage 3
    劍橋雅思真題作為雅思備考中的熱門教材,一直以來深受廣大考生追捧。新東方網給大家整理了劍橋13Test4雅思閱讀原文:Passage 3,希望能都幫助大家更好的備考,更多內容,歡迎隨時關注新東方網。
  • 劍橋雅思13 閱讀權威深度分析
    對於劍橋雅思這套備考的無上之選,我們坊間有所謂「一 雅三吃」,即烤鴨使用最新的劍橋官方真題,應當有三:1)用正確的姿勢用《劍13》刷題;2)針對自身情況《劍13》與ex真題集做對比;3)從《劍13》與當季的變題庫對比,把握考試的趨勢。請看本文以劍橋雅思閱讀為例從題型規律,篇章主題規律和備考建議三方面做分析。