2020年9月四級仔細閱讀第二篇試卷解析(大連新東方)

2020-12-10 新東方網

  以下內容是2020年9月四級仔細閱讀第二篇試卷解析(大連新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2020年9月英語四六級真題解析專題。 

  四級成績算分、六級成績算分功能→_→猛戳

  想知道新東方老師如何點評9月考試→_→猛戳

  【原文】

  Work-life balance is dead. By this, I’m not advocating that you should give up your quest to have a fulfilling career and a thriving personal life, and I am definitely not saying that you have to give up one to have the other. I also acknowledge that we have a work-life problem, (51)but I’m arguing that the concept of balance has never been helpful, because it’s too limiting. (52) You see, language makes a difference, and how we refer to things matters because it affects our thinking and therefore our actions.

  At the minimum, most of us work because we want to be able to support ourselves, our families, and the people around us. (53)In the ideal world, we’re all doing work that we’re proud of and that provides meaning and purpose to us. But even if your job doesn’t give you shivers of joy with each new day, working is a part of what each of us does and the contribution we make to society. When you separate work and life, it’s a little bit harder to make that connection. But when you think of work as part of a full life and a complete experience, it becomes easier to see that success in one aspect often supports another.

  Losing your balance and falling isn’t pleasant. A goal to balance suggests that things could get off balance, and that causes terrible outcomes. It’s more constructive to think of solutions that continue to evolve over shifts in life and work. Rather than falling or failing, you may have good days or better days or not-so-good days. (54) These variations are normal, and it’s more useful to think of life as something that is ever evolving and changing, rather than a high-risk enterprise where things could go wrong with one misstep.

  How we talk to ourselves matters, and how we talk about issues makes a difference. (55) Let’s bury 「work-life balance」 and think bigger and better about work-life fulfillment to do a little less balancing and a lot more living.

  51.What does the author suggest by saying 「The work-life balance is dead」?

  A) The hope of achieving a thriving life is impossible to realize.

  B)The pursuit of a fulfilling career involves personal sacrifice.

  C) The imbalance between work and life simply doesn’t exist anymore.

  D) The concept of work-life balance contributes little to a fulfilling life.

  52. What does the author say about our use of language?

  A) It impacts how we think and behave.

  B) It changes with the passage of time.

  C) It reflects how we communicate.

  D) It differs from person to person

  53.What does the author say we do in an ideal world?

  A) We do work that betters the lives of our families and friends.

  B) We do work that gives us bursts of joy each new day.

  C) We do meaningful work that contritutes to society.

  D) We do demanding work that brings our capacity into full play.

  54. What does the author say about life?

  A) It is cyclical.

  B) It is fulfilling.

  C) it is dynamic.

  D) it is risky.

  55. What does the author advise us to do?

  A) Make life as simple as possible

  B) Talk about balance in simpler terms.

  C)Balance life and work in a new way.

  D) Strive for a more fulfilling life.

  【答案解析】

  51.What does the author suggest by saying 「The work-life balance is dead」?

  【答案】D

  【解析】題幹問「作者說 『The work-life balance is dead』是什麼意思?」。回原文找這句話,發現就是文章開頭,這句話之後的 「By this, I…」表明作者開始發表自己的觀點,不過前面幾句話 「I’m not advocating(我不是在鼓勵) … I am definitely not saying(我絕不是說) …I also acknowledge that(我也承認)…」 表示否定和讓步,應該不是作者所要討論的要點。直到 「but I’m arguing that(但我所主張的是)…」標誌作者要闡述自己的觀點,因此定位到「but I’m arguing that the concept of balance has never been helpful, because it’s too limiting.(但我認為平衡這一概念根本沒有用,因為它太局限了。)」,選項D 「 The concept of work-life balance contributes little to a fulfilling life.(工作-生活平衡的概念對充實的生活沒有什麼幫助)」 符合原文。

  52. What does the author say about our use of language?

  【答案】A

  【解析】

  題幹問「作者對我們在語言使用上有何看法?」,根據關鍵詞「language」和順序原則可以定位到第1段中的最後一句話「You see, language makes a difference, and how we refer to things matters because it affects our thinking and therefore our actions.(你看,語言是會產生影響的,我們如何稱呼事物很重要,因為它影響我們的思維,從而影響我們的行動。)」,選項 A 「It impacts how we think and behave (它會影響我們的思想和行為)」 符合原文。

  53.What does the author say we do in an ideal world?

  【答案】C

  【解析】

  題幹問「作者說我們在理想的世界裡會如何?」,根據關鍵詞「an ideal world」 定位到第二段的第二句話「 In the ideal world, we’re all doing work that we’re proud of and that provides meaning and purpose to us.(在理想的世界裡,我們都在做自己引以為豪的工作,並且工作會為我們提供人生意義和目標。)」同時隨後的第三句話 「working is a part of what each of us does and the contribution we make to society.。因此選項C 「We we do meaningful work that contributes to society.(我們要做對社會有貢獻的工作。)」符合原文。

  54. What does the author say about life?

  【答案】C

  【解析】

  題幹問「作者關於人生說了什麼?」根據關鍵詞「life」 和順序原則可以定位到第3段(53 在第2段;55在第4段)。「 These variations are normal, and it’s more useful to think of life as something that is ever evolving and changing, rather than a high-risk enterprise where things could go wrong with one misstep.(這些變化是正常的,而且更有作用的想法是把生命看作是不斷演變和變化的東西,而不是一個高風險的企業,即使一個錯誤就可能出問題。)」 四個選項中只有C 「it is dynamic(它是動態的)」符合原文。

  55. What does the author advise us to do?

  【答案】D

  【解析】

  題幹問「作者建議我們應該如何去做」,根據題幹中的 「author advise」 回原文去找建議性的語言及情態動詞(如:should, need, must),而第4段中出現了「let’s (讓我們……)」 表示建議的句式,因此定位到該段的「Let’s bury 「work-life balance」 and think bigger and better about work-life fulfillment to do a little less balancing and a lot more living.( 讓我們埋葬「工作-生活的平衡」這一概念,把工作和生活的充實想得更遠大、更美好,少做一點平衡,多用心生活一些)」這句話。選項D 「Strive for a more fulfilling life(爭取更充實的生活)」符合原文。

  考後關注

  新東方四六級估分系統,逼真還原9月試題,精準估分提早了解過沒過線!具體估分規則,敬請關注新東方網四六級真題解析專題

  新東方熱報課程推薦》》

  英語四級強化班|英語六級強化班

  考研公共課|考研無憂計劃


相關焦點

  • 2020年12月四級試卷仔細閱讀第二篇解析(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月四級試卷仔細閱讀第二篇解析(鄭州新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年大學四級翻譯第二套試卷點評(大連新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文2020年大學四級翻譯第二套試卷點評(大連新東方) 2020-09-21 18:26 來源:新東方大學事業部大連學校
  • 2020年9月大學英語四級仔細閱讀第二篇真題解析點評(哈爾濱新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>四六級真題>四級真題>正文2020年9月大學英語四級仔細閱讀第二篇真題解析點評(哈爾濱新東方) 2020-09-19 16:17 來源
  • 2020年9月英語四級試卷仔細閱讀真題答案
    新東方網>英語>英語學習>英語寫作>四六級作文>正文2020年9月英語四級試卷仔細閱讀真題答案 2020-09-19 11:22 來源:新東方網 作者:
  • 2020年12月英語四級真題答案仔細閱讀第二篇(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月英語四級真題答案仔細閱讀第二篇(鄭州新東方),供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月四級閱讀仔細閱讀第一篇答案解析(上海學校)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文2020年12月四級閱讀仔細閱讀第一篇答案解析(上海學校) 2020-12-13 16:12 來源:
  • 2019年6月英語四級試卷整體點評(大連新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文2019年6月英語四級試卷整體點評(大連新東方) 2019-06-18 17:04 來源:大連新東方
  • 2020年12月英語四級第二套仔細閱讀解析(福州新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文2020年12月英語四級第二套仔細閱讀解析(福州新東方) 2020-12-14 11:49 來源:
  • 2020年12月英語四級答案解析仔細閱讀第一篇(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月英語四級答案解析仔細閱讀第一篇(鄭州新東方),供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年9月四級聽力新聞試卷解析(大連新東方)
    以下內容是2020年9月四級聽力新聞試卷解析(大連新東方)供各位考生參考!同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2020年9月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月四級第一套仔細閱讀第二篇(哈爾濱新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文2020年12月四級第一套仔細閱讀第二篇(哈爾濱新東方)
  • 2020年9月四級寫作解析第二篇(青島新東方)
    以下內容是2020年9月四級寫作解析第二篇(青島新東方)供各位考生參考!同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2020年9月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年9月四級試卷寫作第二套解析(鄭州新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>四六級真題>四級真題>正文2020年9月四級試卷寫作第二套解析(鄭州新東方) 2020-09-19 21:15 來源:鄭州新東方
  • 2020年12月四級仔細閱讀第二篇解析(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月四級仔細閱讀第二篇解析(鄭州新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年9月四級仔細閱讀第二篇評述 (新東方鄭州學校)
    以下內容是2020年9月四級仔細閱讀第二篇評述 (新東方鄭州學校)供各位考生參考!同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2020年9月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年7月大學英語四級仔細閱讀真題解析第二篇
    新東方網>大學教育>四六級>四六級真題>四級真題>正文2020年7月大學英語四級仔細閱讀真題解析第二篇 2020-07-11 22:04 來源:新東方網整理
  • 2020年12月英語四級試卷仔細閱讀真題答案
    新東方網>英語>英語學習>英語寫作>四六級作文>正文2020年12月英語四級試卷仔細閱讀真題答案 2020-12-12 11:21 來源:新東方網 作者:
  • 2020年12月大學英語四級仔細閱讀總體評述(新東方)
    新東方在線英語四級頻道考後發布英語四級真題答案解析,同時新東方實力師資團隊將對英語四級真題答案做權威解析,免費領取【大學英語四級真題解析】課程。更多2020年12月大學英語四級聽力真題答案、英語四級作文真題範文、英語四級閱讀真題答案、英語四級翻譯真題答案,請查看【2020年12月大學英語四級真題答案解析】專題。預祝大家高分通過大學英語四級考試!
  • 2020年7月大學英語四級仔細閱讀解析(新東方上海學校)
    新東方網>大學教育>四六級>四六級真題>四級真題>正文2020年7月大學英語四級仔細閱讀解析(新東方上海學校) 2020-07-14 16:41 來源:
  • 2020年9月四級仔細閱讀1真題(廣州新東方)
    以下內容是2020年9月四級仔細閱讀1真題(廣州新東方)供各位考生參考!同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2020年9月英語四六級真題解析專題。