2019年12月六級第一套仔細閱讀解析(福州新東方)

2021-01-10 新東方網

  以下內容是2019年12月六級第一套仔細閱讀解析(福州新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可以參與線上直播,與線上老師隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2019年12月英語四六級真題解析專題。 

  12月四六級考試直播入口→_→猛戳

  Passage One: 態度的重要性

  46-50 CAADB

  Passage Two: 保護南極

  51-55 CBADC

  Passage One: 謊言

  46-50 ADBBB

  Passage Two :大地震

  51-55 CADAC

  新東方福州學校黃凡玲

  Passage One

  Schools are not just a microcosm(縮影) of society; they mediate it too. The best seek to alleviate the external pressures on their pupils while equipping them better to understand and handle the world outside-at once sheltering them and broadening their horizons. This is ambitious in any circumstances, and in a divided and unequal society the two ideals can clash outright(直接地).

  Trips that many adults would consider the adventure of a lifetime-treks in Borneo, a sports tour to Barbados-appear to have become almost routine at some state schools. Parents are being asked for thousands of pounds. Though schools cannot profit from these trips, the companies that arrange them do. Meanwhile, pupils arrive at school hungry because their families can't afford breakfast. The Child Poverty Action Group says nine out of 30 in every classroom fall below the poverty line. The discrepancy is startlingly apparent. Introducing a fundraising requirement for students does not help, as better-off children can tap up richer aunts and neighbours.

  Probing the rock pools of a local beach or practising French on a language exchange can fire children's passions, boost their skills and open their eyes to life's possibilities. Educational outings help bright but disadvantaged students to get better scores in A-level tests. In this globalised age, there is a good case for international travel, and some parents say they can manage the cost of a school trip abroad more easily than a family holiday. Even in the face of immense and mounting financial pressures, some schools have shown remarkable determination and ingenuity in ensuring that all their pupils are able to take up opportunities that may be truly life-changing. They should be applauded. Methods such as whole-school fundraising, with the proceeds(收益) pooled, can help to extend opportunities and fuel community spirit.

  But £3,000 trips cannot be justified when the average income for families with children is just over £30,000. Such initiatives close doors for many pupils. Some parents pull their children out of school because of expensive field trips. Even parents who can see that a trip is little more than a party or celebration may well feel guilt that their child is left behind.

  The Department for Education's guidance says schools can charge only for board and lodging if the trip is part of the syllabus, and that students receiving government aid are exempt from these costs. However, many schools seem to ignore the advice; and it does not cover the kind of glamorous, exotic trips, which are becoming increasingly common. Schools cannot be expected to bring together communities single-handed. But the least we should expect is that they do not foster divisions and exclude those who are already disadvantaged.

  46. What does the author say best schools should do?

  A) Prepare students to both challenge and change the divided unequal society.

  B) Protect students from social pressures and enable them to face the world.

  C) Motivate students to develop their physical as well as intellectual abilities.

  D) Encourage students to be ambitious and help them to achieve their goals.

  47. What does the author think about school field trips?

  A) They enable students from different backgrounds to mix with each other.

  B) They widen the gap between privileged and disadvantaged students.

  C) They give the disadvantaged students a chance to see the world.

  D) They only benefit students with rich relatives and neighbours.

  48. What does the author suggest can help build community spirit?

  A) Events aiming to improve community services.

  B) Activities that help to fuel students' ingenuity.

  C) Events that require mutual understanding.

  D) Activities involving all students on campus.

  49. What do we learn about low-income parents regarding school field trips?

  A) They want their children to participate even though they don't see much benefit.

  B) They don't want their kids to participate but find it hard to keep them from going.

  C) They don't want their kids to miss any chance to broaden their horizons despite the cost.

  D) They want their children to experience adventures but they don't want them to run risks.

  50. What is the author's expectation of schools?

  A) Bringing a community together with ingenuity.

  B) Resolving the existing discrepancies in society.

  C) Avoiding creating new gaps among students.

  D) Giving poor students preferential treatment.

  【答案】BCDAC

  【解析】

  46. B

  【解題思路】通過關鍵詞best school可以定位到文章的第一段的第二句話,最好的辦法是減輕學生的外部壓力,同時讓他們更好地理解和處理外部世界——同時保護他們,拓寬他們的視野。因此,本題應選擇B選項,保護學生免受社會壓力,使他們能夠面對世界。

  【幹擾項排除】A)讓學生做好準備去挑戰和改變分歧的且不平等的社會。文章中雖然有提到a divided and unequal society,但並沒有提到要讓學生做好準備去挑戰和改變這種分歧的且不平等的社會。C和D選項文章中沒有提到。

  47.C

  【解題思路】第三段,而不是第二段,該段中雖有作者對field trip 的表述,但與四個選項均不符。第三段首句提到...boost their skills and open their eyes to life's possibilities. 說明field trip 是一種可以拓寬貧窮孩子的視野的機會。open their eyes to life's possibilities和選項[C] a chance to see the world對應。

  【幹擾項排除】文章中沒有提到旅行可以使來自不同背景的學生融合在一起,排除A選項。也沒有提到會給弱勢群體的學生看世界的機會,排除B選項。文章中只提到家境較好的孩子可以向更有錢的阿姨和鄰居求助,並沒有認為只有這些擁有富有的親戚和鄰居的學生才能收益,D選項過於絕對。

  48. D

  【解題思路】根據關鍵詞build community spirit可定位到文章的第三段的最後一句,通過類似全校籌款等方法,在集資之後,可以幫助創造更多機會和激發團體精神。本句話暗示了要通過全體學生參與的方法來激發團體的精神,因此本題選擇D選項。

  【幹擾項排除】文章只提到要通過類似全校籌款等方法,指的是需要全員參與,不是只要通過旨在提高社會服務的活動,也不是有助於激發學生創造力的活動,更不是一些需要相互理解的活動。因此本題排除A、B、C選項。

  49. A

  【解題思路】第四段最後一句:Even parents who can see that a trip is little more than a party or celebration may well feel guilt that their child is left behind.該句意為即便家長知道戶外活動沒有多大價值,他們不讓孩子參加還是會覺得心有愧疚。is little more than a party or celebration選項[A] don't see much benefit對應。

  【幹擾項排除】

  文章中提到父母會因為無法讓孩子參加旅行而感到內容,說明父母是喜歡孩子參加的,此處排除B選項。家長無力支付孩子的旅行費用但同時對孩子沒能去旅行產生愧疚感,C選項意思為家長有錢支付,不符合句意,故排除。文章中沒有提到父母不希望孩子冒險,排除D選項。

  50. C

  【解題思路】根據關鍵詞expectation of schools可以定位到文章最後一段的最後一句話,但我們至少應該期望,它們不會造成差距,並將那些已經處於弱勢地位的人排除在外。此題應該選擇C選項,避免在學生之間製造新的差距。

  【幹擾項排除】文章中沒有提及要把社區和智慧凝聚在一起,此處排除A選項。文章中只是提到希望不會造成差異,並沒有提到要解決社會中存在的差異,此處排除B選項。另外文章中有提出學校應該免除貧困學生的一些費用,但是這是教育部的意見,並不是作者的期望,此處排除D選項。

  Passage Two

  Rising temperatures and overfishing in the pristine(未受汙染的) waters around the Antarctic could see King penguin populations pushed to the brink of extinction by the end of the century, according to a new study. The study's report states that as global warming transforms the environment in the world's last great wilderness, 70 percent of king penguins could either disappear or be forced to find new breeding grounds.

  Co-author Céline Le Bohec, from the University of Strasbourg in France, warned: "If there’re no actions aimed at halting or controlling global warming, and the pace of the current human-induced changes such as climate change and overfishing stays the same, the species may soon disappear.」 The findings come amid growing concern over the future of the Antarctic. Earlier this month a separate study found that a combination of climate change and industrial fishing is threatening the krill(磷蝦) population in Antarctic waters, with a potentially disastrous impact on whales, seals and penguins. But today's report is the starkest warning yet of the potentially devastating impact of climate change and human exploitation on the Antarctic's delicate ecosystems. Le Bohecsaid: 「Unless current greenhouse gas emissions drop, 70 percent of king penguins- 1.1 million breeding pairs-will be forced to relocate their breeding grounds, or face extinction by 2100.」King penguins are the second-largest type of penguin and only breed on specific isolated islands in the Southern Ocean where there is no ice cover and easy access to the sea. As the ocean warms, a body of water called the Antarctic Polar Front-an upward movement of nutrient-rich sea that supports a huge abundance of marine life-is being pushed further south. This means that king penguins, which feed on fish and krill in this body of water, have to travel further to their feeding grounds, leaving their hungry chicks for longer. And as this distance between their breeding grounds and their food grows, entire colonies could be wiped out.

  Le Bohecsaid: "The plight of the king penguin should serve as a warning about the future of entire marine environment in the Antarctic. Penguins, like other seabirds and marine mammals, occupy higher levels in the food chain and they are what we call bio-indicators of their ecosystems." Penguins are sensitive indicators of changes in marine ecosystems. As such, they are key species for understanding and predicting impacts of global change on Antarctic and sub-Antarctic marine ecosystems. The report found that although some king penguins may be able to relocate to new breeding grounds closer to their retreating food source, suitable new habitats would be scarce. Only a handful of islands in the Southern Ocean are suitable for sustaining large breeding colonies.

  51. What will happen by 2100, according to a new study?

  A) King penguins in the Antarctic will be on the verge of dying out.

  B) Sea water will rise to a much higher level around the Antarctic.

  C) The melting ice cover will destroy the great Antarctic wilderness.

  D) The pristine waters around the Antarctic will disappear forever.

  52. What do we learn from the findings of a separate study?

  A) Shrinking krill population and rising temperatures could force Antarctic whales to migrate.

  B) Human activities have accelerated climate change in the Antarctic region in recent years.

  C) Industrial fishing and climate change could be fatal to certain Antarctic species.

  D) Krill fishing in the Antarctic has worsened the pollution of the pristine waters.

  53. What does the passage say about king penguins?

  A) They will turn out to be the second-largest species of birds to become extinct.

  B) Many of them will have to migrate to isolated islands in the Southern Ocean.

  C) They feed primarily on only a few kinds of krill in the Antarctic Polar Front.

  D) The majority of them may have to find new breeding grounds in the future.

  54. What happens when sea levels rise in the Antarctic?

  A) Many baby king penguins can't have food in time.

  B) Many king penguins could no longer live on krill.

  C) Whales will invade king penguins' breeding grounds.

  D) Whales will have to travel long distances to find food.

  55. What do we learn about the Southern Ocean?

  A) The king penguins there are reluctant to leave for new breeding grounds.

  B) Its conservation is key to the sustainable propagation of Antarctic species.

  C) It is most likely to become the ultimate retreat for species like the king penguin.

  D) Only a few of its islands can serve as huge breeding grounds for king penguins.

  【答案】ACDAD

  【解析】

  51. A

  【解題思路】根據關鍵詞by 2100和new study,可定位到文章的第一段第一句話,根據一項新的研究,21世紀末,不斷上升的氣溫和過度捕撈將南極附近未受汙染的海域的帝企鵝種群推向滅絕的邊緣。由此可以判斷,南極的帝企鵝將瀕臨滅絕,本題選A。

  【幹擾項排除】文章中沒有提到南極海域的海水將上升,排除B選項。文章只提到隨著全球變暖,世界上最後一片荒野的環境將會因此改變,並沒有提到融化的冰層將會摧毀南極的荒野,因此排除C選項。文章中只提到70%的帝企鵝會要麼消失,要麼要尋找新的繁殖地,並沒有提到南極周圍的未受汙染的水域將永遠消失,因此排除D選項。

  52. C

  【解題思路】根據findings和a separate study,可定位到文章第二段的第三句,本月早些時候的另一項研究發現,氣候變化和工業捕魚正威脅著南極海域的磷蝦,同時對鯨、海豹和企鵝有潛在的災難性的影響。由此可以判斷,工業捕魚和氣候變化對某些南極物種來說可能是致命的,本題選C。

  【幹擾項排除】文章只提到,另一項研究發現氣候變化對南極的鯨有災難性的影響,並沒有提到磷蝦數量的縮減和上升的氣溫會迫使南極的鯨進行遷徙,排除A選項。文章也沒有提及另一項研究發現近年來,人類活動會加速南極海域的氣候變化,排除B選項。文章沒有提到南極的磷蝦捕撈會加劇原始海域的汙染,排除D選項。

  53. D

  【解題思路】根據關鍵詞king penguins可以定位到文章的第二段的倒數第二句,文章提到這意味著在這片水域以魚類和磷蝦為食的帝企鵝不得不前往更遠的覓食地。可見,大多數帝企鵝將來可能不得不尋找新的繁殖地,本題選D。

  【幹擾項排除】文章只提到帝企鵝是企鵝的第二大種類,並沒有提到它們將成為第二大滅絕的鳥類,排除A選項。文章只提到帝企鵝只在南大洋的特定孤島上繁殖,那裡沒有冰層覆蓋,很容易進入大海。並沒有提到帝企鵝將不得不遷移到南大洋的孤島上,排除B選項。文章只提到帝企鵝靠魚和磷蝦為食,並沒有提到他們只靠南極前線的磷蝦餵食,C選項過於絕對。

  54. A

  【解題思路】根據sea levels rise和in the Antarctic可以定位到文章的第二段的倒數第二句,文章提到這意味著在這片水域以魚類和磷蝦為食的帝企鵝不得不前往更遠的覓食地,讓飢餓的小企鵝們待得更久。可見,小企鵝們將無法及時得到食物,因此本題選A。

  【幹擾項排除】文章沒有提到許多帝企鵝再也不能以磷蝦為食,排除B選項。文章也沒有提及鯨魚會入侵帝企鵝的繁殖地,排除C選項。文章只提到帝企鵝可能需要去更遠的地方找食物,沒有提到鯨魚必須長途跋涉才能找到食物,排除D選項。

  55. D

  【解題思路】根據the Southern Ocean可以定位到文章第三段的最後一句話,南大洋中只有少數島嶼適合維持大型繁殖群體的生存。可見,南海只有幾個島嶼可以作為帝企鵝的大型繁殖地,本題選擇D選項。

  【幹擾項排除】文章只提到南海的帝企鵝將不得不去尋找新的繁殖地,沒有提到它們不願意離開去新的繁殖地,本題排除A選項。文章沒有提到保護南海是南極物種可持續繁殖的關鍵,本題排除B選項。文章沒有提到南海最有可能成為像帝企鵝這樣的物種的終極棲息地,排除C選項。

  考後關注

  除了四六級真題答案,新東方網四六級頻道還為同學們準備了四六級在線估分四六級便捷算分功能,歡迎同學們參加和使用。此外,2019年12月四六級考試成績將於明年2月公布,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及時獲取四六級查分信息。

相關焦點

  • 2020年12月英語六級第一套翻譯解析(青島新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第一套翻譯解析(青島新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月六級作文第三套解析(石家莊新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>六級解析>正文2020年12月六級作文第三套解析(石家莊新東方)   以下內容是
  • 2020年12月英語六級聽力真題解析評述第一套(成都新東方)
    新東方在線英語六級頻道考後發布英語六級真題答案解析,同時新東方實力師資團隊將對英語六級真題答案做權威解析,免費領取【大學英語六級真題解析】課程。更多2020年12月大學英語六級聽力真題答案、英語六級作文真題範文、英語六級閱讀真題答案、英語六級翻譯真題答案,請查看【2020年12月大學英語六級真題答案解析】專題。預祝大家高分通過大學英語六級考試!
  • 2020年12月英語六級第一套翻譯解析(2)(瀋陽新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第一套翻譯解析(瀋陽新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語六級試卷仔細閱讀真題答案
    新東方網>英語>英語學習>英語寫作>四六級作文>正文2020年12月英語六級試卷仔細閱讀真題答案 2020-12-12 17:28 來源:新東方網 作者:
  • 2020年12月英語四級仔細閱讀真題答案第一套(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月英語四級仔細閱讀真題答案第一套(鄭州新東方),供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語六級第一套聽力Lecture 2解析(瀋陽新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第一套聽力Lecture 2解析(瀋陽新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月六級閱讀解析(太原新東方)
    以下內容是2020年12月六級閱讀解析(太原新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語四級仔細閱讀試題解析第一套 Part C(新東方大學...
    以下內容是2020年12月英語四級仔細閱讀試題解析第一套 Part C(新東方大學事業部南昌中心)供各位考生參考!同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語六級第三套翻譯解析(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第三套翻譯解析(鄭州新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語六級第一套聽力Recording3解析(瀋陽新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第一套聽力Recording3解析(瀋陽新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2018年12月英語六級真題仔細閱讀答案(網友版)
    以下內容是2018年12月英語六級真題仔細閱讀答案(網友版)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及新東方網四六級微信xdfcet46,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注2018年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語六級第一套聽力Recording1解析(瀋陽新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第一套聽力Recording1解析(瀋陽新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語四級仔細閱讀總體評述(新東方大學事業部南昌中心)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文2020年12月英語四級仔細閱讀總體評述(新東方大學事業部南昌中心) 2020-12-14 14:02 來源
  • 2020年12月英語六級翻譯解析-大興機場(天津新東方)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>六級解析>正文2020年12月英語六級翻譯解析-大興機場(天津新東方)
  • 2020年英語六級翻譯解析第1套(長沙新東方學校)
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>六級解析>正文2020年英語六級翻譯解析第1套(長沙新東方學校) 2020-12-13 12:39 來源:長沙新東方學校
  • 2020年12月四級試卷仔細閱讀第一篇解析(鄭州新東方)
    以下內容是2020年12月四級試卷仔細閱讀第一篇解析(鄭州新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月英語六級翻譯真題解析共三套
    新東方網>大學教育>四六級>真題解析>六級解析>正文2020年12月英語六級翻譯真題解析共三套 2020-12-12 17:37 來源:新東方網整理
  • 2020年12月英語六級第二套翻譯解析(瀋陽新東方)
    以下內容是2020年12月英語六級第二套翻譯解析(瀋陽新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
  • 2020年12月12日大學英語六級翻譯解析(上海新東方)
    以下內容是2020年12月12日大學英語六級翻譯解析(上海新東方)供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。