中考衝刺-中考英語考點之還原句子

2020-12-22 水中茶葉

閱讀短文還原句子的文章一般為200—250詞左右,設空位置一般為三種:段首、段尾和段中。根據歷年真題的考查可看出考題中段中設空最多,段尾次之,段首最少。其主要考查:

1. 學生能理解故事情節和事件發展順序。

2. 學生能理解段落中各句子之間的邏輯關係。

二、滿分技巧

1. 解題步驟

(1)讀選項,畫關鍵詞,暗排序。

(2)讀文章,找邏輯,抓過渡詞。

(3)先易後難來解題。

(4)回讀文章定答案。

2. 得分技巧

(1)抓住過渡詞,看住上下句。

(2)盯緊橫線的前後詞語。

通過學生對這類題型的解題步驟、思路及技巧的練習和實踐,可總結出以下複習策略:

1. 養成限時閱讀的習慣,提高閱讀速度。培養學生的閱讀技能, 處理好閱讀速度與效率問題。閱讀速度應控制在每篇5分鐘,每分鐘40—50個詞為宜。

2. 注意常考點。平時練習多注意代詞(如it,this,they)、選項的句內關係(如因果、轉折)及重現(文章與選項的復現提示)等。

3. 解題技巧

通讀全文,了解文章大意。根據文章整體結構、具體內容,並結合關鍵詞,將選項填入文中,再次通讀全文,重點考查邏輯關係和關聯結構,研究多餘選項,確定排除理由,最終確定答案。

1. 如果問題設在段首

(1)通常是段落的主題句。認真閱讀後文內容,根據段落一致性原則,查找相關的詞,推斷出主題句。

(2)與後文是並列,轉折,因果關係等。著重閱讀後文第一兩句,鎖定線索信號詞,然後在選項中查找相關特徵詞,通常正確答案的最後一句與空白後的第一句在意思上是緊密銜接的,因此這兩句之間會有某種的銜接手段。

(3)段落間的過渡句。這時要瞻前顧後找啟示,即閱讀上一段結尾部分,通常正確答案與上一段結尾有機地銜接起來,並結合下一段內容,看所選的答案是否將兩段內容連貫起來。

2. 如果問題設在段尾

(1)空白前的一句或兩句是重點語句,重點閱讀以鎖定關鍵詞。

(2)通常是結論,概括性語句。注意在選項中查找表示結果結論,總結等的信號詞,如:Therefore, as a result,thus,hence,in short,to sum up,to conclude,in a word等詞語,選項中也可發現前文的同義詞句。

(3)與前文是轉折或對比關係。此時要注意在選項中查找表示轉折對比的關聯詞,同時注意選項中所講內容是否與前文在同一主題上形成對立、對比關係。

(4)與前文是並列或排比關係。在這種情況下,通常是該段落要求補全說明本段主題的其他細節,因此,根據段落一致性原則,在原文和選項中找到相關的特徵詞,通常選項中會出現表示並列或遞進關係的關聯詞或與前文類似的句式結構,或出現同義詞等其他線索。

(5)所選答案是引出下一段的內容。如果在選項中找不出與前文之間的關聯,此時可考慮與下一段的開頭是否有一定的銜接,認真閱讀下一段開頭幾句,看是否與選項的最後一句緊密連接起來。

(6)如果第一段的段尾是空白,要認真閱讀,看此處是細節還是主題,通常文章第一段要提出文章的主題,如果在段尾提出主題,會用一些信號詞如轉折詞引出來,正確答案應有這樣的特徵詞。學科&網

A

A. Never be afraid to give

B. Plan ahead as much as possible

C. Work out your priorities(優先考慮的事)

D. Be disciplined(有紀律的) at all times

E. Make sure everything has its place

F. Stick to a schedule

Being Well-Organized And Getting Things Done

Being well-organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(實施) them immediately. There is no doubt that being organized does make a difference.

1,It is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance. Watching that movie may sound like a good idea, but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work, health, or anything else that is key to your survival(生存).

2 ,Next, you should consider trying to plan ahead, so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time, then plan your day around that appointment.

3 ,Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task. Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.

4,Giving tasks to others will always lead to you getting more done, but it is not just a case of picking anybody to do a task. Instead, you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.

5,Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process. The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.

B。Question: I’m 15 and I』ve been having trouble sleeping at night. It usually takes me 2 to 4 hours to get to sleep. 1 I can’t focus on my lessons at school. Please help me!

Answer: If you are a person who doesn’t regularly get a good night’s sleep, you are not alone. 2 Here are some tips for helping you get a good night’s sleep.

⊙Keep regular hours

By keeping regular hours your body and mind know what is coming up and can start to prepare for you to sleep. 3 If you can’t go to bed at a regular time, then make sure you get up at a regular time. So after a late night you wake up tired, and it forces you to go to bed earlier.

⊙ 4

I know, you hear this about everything from heart health to losing weight, but exercise really does do you a world of good. However, don’t do it too close to going to sleep. It is better to do it about an hour after dinner.

⊙Relax before going to bed

5,In fact, when you lie down to go to sleep, your mind is going to be thinking about the programs you have been watching. Instead, take just 20 or 30 minutes before bed to read or sit, anything that gets you to slow down and gives your mind a rest!

A. Take some exercise.

B. And I usually get about 4 or 5 hours』 sleep in a day.

C. It also means you can get in regular number of hours each night.

D. Many people suffer from sleep problems.

E. You may think that watching TV before you go to bed is a good way to relax.

C,Without a friend,the world is like a desert. Too many people want others to be their friends,but they don’t give friendship back. 1 To have a friend, you must learn to be one. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning the following rules.

2 Friends must be able to trust one another. If you don’t tell the truth, people usually find out,and you may lose your friend’s trust. Good friends always trust in one another to speak and do things honestly.

Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow. You don’t have to give your lunch money or your clothes,of course. 3 These can be valuable to a friend. They tell your friends what is important to you. By sharing them,you help your friends know you better.

Everyone needs understanding and help with a problem. 4 Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend’s place, so you can understand the problem better.

No two friendships are ever exactly similar. 5 In fact, good friendship will just not easily last. That is to say, you must give as much as you take, or friendship will die away.

A. Keep your friend’s feelings in mind.

B. Instead you share your ideas and feelings.

C. Something may go wrong at school.

D. That is one of the causes why some friendships don’t last very long.

E. One way to do this is to be honest with a friend.

F. But all true friendships have three things in common.

G. Honesty is where a good friendship starts.

A(2018 四川成都中考)

補全短文,根據短文內容,從短文後的A~F選項中,選出5個適當的選項補全短文,答題卡上只需填選項的編號字母。

Have you ever tried to hide your emotions(情感) from someone during a conversation? ___71___

Scientists from the Ohio State University have found that people are able to tell other people’s emotions according to changes in the color of their faces.

Scientists studied pictures of people’s facial e

xpressions. ____72____ For example, happiness makes our faces red around the cheeks and a little blue around the chin. Disgust(厭惡) creates not only a blue-yellow color around the lips, but also a red-green color around the nose and forehead.

"We believe these color patterns are the result of small changes in blood flow triggered(觸發) by the central nervous(神經) system." Lead researcher Alex Martinez said.

____73____ Does the color alone or also facial expressions help people tell other’s emotions?

To figure this out, scientists added color patterns to pictures of faces that showed no facial expressions. ___74___They were able to tell the emotions 75 percent of the time without any difficulty.____75____ For example, when two people are heatedly arguing over something, we say they are red in the face. When a person is very angry, we』d say he or she is blue in the face.

B,(2017﹒河南)Starting high school is a great experience for any teenager. Whether you are coming from a middle school(grades six through eight) or a junior high school(grades seven through nine), there are many things about high that are different from your old school environment. _______ 1________

You will face being in a new school, making new friends in an unfamiliar class and getting to know new teachers. These new teachers will usually have higher academic(學術的) level than your middle and junior-high schoolteachers. 2 In return, they expect you to work hard and develop your skills, On top of all this, peer pressure(同伴壓力) to drink and smoke often increases in high school. 3 hough there is a lot of pressure, it is nothing you cannot deal with. If you are feeling pressure to do something that you feel is wrong, talk to a friend, parent or counselor to find a solution(解決) . 4 If you are not succeeding academically, find someone to help you. If you feel lonely, try to join a school club or group to make new friends.

5 With time, you will come to be thankful for everything about your experience. On the point of starting your high school, are you ready?

根據材料內容,從下面五個選項中選出能填入文中空缺處的最佳選項,使短文意思通順、內容完整。

A. You will experience many changes.

B. They want to help you get into college.

C. High school may seem discouraging at first.

D. They are there to help you get into this great new time in your life.

E. Besides, the pressure could also come from grades, loneliness and so on.

C

(2017﹒四川成都)As time goes by, are you still the same person you were? Many of you would think you are. 1 You could be a completely different person when you get old. Psychologists(心理學家) at the UK’s University of Edinburgh did the study on a group of Scottish people. 2

In 1950, a group of teachers gave over 1200 14-year-old students personality tests. 3 They were self-confidence, sense of responsibility ,perseverance(耐心), strong wishes to win, creativity and moods(情緒).

In 2012, researchers successfully found 174 of those 1200 students and gave them a test similar to the one they had received before. 4 They were surprised to find great changes to all six personality traits of these people. 5 It was "as if the second test had been given to different people." the study reported.

In the past, personality was widely believed to be unchangeable. This new study may bring some fresh ideas to the world.

A. They tested six basic personality traits.

B. Then they compared the then-and-now test results.

C. They wanted to know if people’s personality was unchangeable.

D. But according to a new study, your personality can change greatly.

E. The younger and older self-seemed to be totally different for each person.

F. The research found almost everyone’s personality changed when they grew old.

D

(2017﹒雲南昆明)Many people are trying to save the earth with special days like "Meatout Day", "Earth day"and "Buy Nothing Day".Meatout Day"Meatout Day"is on March 20th. 1Join this day, and you』ll get healthier. Also, you can reduce greenhouse gases(減少溫室氣體) and save the earth.Earth Day

2 Many people all over the world try to do something green on this day. In Italy, people don’t use plastic bags. In Canada and Norway, people ride bicycles and don’t use their cars. In the USA, people dress up like plants and animals and dance in Times Square, New York.

Buy Nothing Day

"Buy Nothing Day" is usually on the fourth Friday in November. 3 "Buy nothing" means "make no rubbish". 4

Do you want to join them? 5 .

根據短女內容,從短文後的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多餘選項。

A. This is Children’s Day.

B. When you make less rubbish, you can make a cleaner earth.

C. Many people around the world don’t eat any meat for one day.

D. Then you can remember these special days and do something green.

E. We have a national holiday.

F. "Earth Day" is on April 22nd.

G. On this day, many people don’t buy anything.

(湖北省宜昌市2017年中考模擬)A

A. running away is anything

B. they often find them in risky situations

C. it may be natural

D. these kids are more easy to get affected(感染)

E. no one cares about them

F. you probably imagine

When you think about running away, 1 that there will be no more rules, no parent to tell you what to do, no more fights. Sounds great and exciting, right? In fact, 2 but fun. Kids who run away face new problems like not having any money, food to eat, a safe place to sleep, or anyone to take care of them.

People with no home and no money become ready to do anything just to meet their everyday needs. Because of this, 3 that would be terrible even for adults. Runaway kids join in dangerous crimes(犯罪) much more often than kids who live at home.

Kids who live on the streets often have to steal(偷) for a living. Many take drugs to get through the day because they become so sad and feel that 4 . Some are forced(被迫) to do things they wouldn’t normally do to make money. The number of kids with HIV or AIDS and other diseases is higher on streets, too, because 5 . This problem is attracting more and more attention.[來源:Zxxk.Com]

B(北京市密雲區2017屆九年級期末)A year ago I paid no attention to English idioms(習語), though my teacher said again and again that it was important. But soon, the importance of English idioms was shown in my experience.

One day, I happened to meet an Englishman on the road. I was very happy because I thought I could talk with him in English. And 1 . As I was talking about how I was studying English, the foreigner shook his head, saying, "You don’t say! You don’t say!" I was surprised. "Why?" I thought, "Perhaps this is not a proper topic. Well, I』d better change the topic." So I said to him, "Well, shall we talk about the Great Wall? We Chinese people are proud of it! By the way, 2 ?" "Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave China without seeing it. It was great." I said, "The Great Wall is one of the wonders in the world. It is a place of interest." Soon I was interrupted again by his words, " 3 !" I couldn’t help asking, "Why did you ask me not to talk about it?" "Well, I didn’t ask you to do so," he answered, gently surprised.

I said, "Didn’t you say 『You don’t say!』?"

4 . He began to explain, "』You don’t say!』 actually means 『Really?』 It is an expression of surprise. Just like 『Look out!』 means 『Be careful!』 Perhaps

you don’t pay attention to English idioms."Only then did I know I had made a fool of myself. 5 . Remember: what our English teachers say to us students is always right. We should listen to them!

A. You don’t say

B. soon we began to talk

C. have you ever been there

D. Hearing this, the Englishman laughed to tears

E. Since then I have been more careful with idioms

C(湖南省嶽陽地區2017年中考二模)The world is an interesting place. Different people like different things. Some people like loud music. Other people don’t. 1

Many people like sports, but they do not all like the same sports. In some countries, cricket (板球運動) is a very popular sport, in others it is not popular at all. No one plays it or watches it on TV. However, most people like soccer. The World Cup is very popular. 2

Different people like different foods. Some people do not like meat. 3 Some people do not like potatoes or bread. They prefer rice.

4 Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefer pale colors.Many people like traveling. Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the cities. Because they like shopping. 5 What do you like? Have you got an idea?

A. They like soft music.

B. Not everyone likes the same color.

C. Millions of people watch the games on TV.

D. Different people like different kinds of pets.

E. They eat fruit and vegetables most of the time.

F. So they don’t raise pigs in their countries.

G. Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.

跟蹤訓練

A【文章大意】本文就如何做到"組織安排好,做事有條不紊",提出了五點建議。

2. B 【解析】根據本段含義"下一步,你應該考慮提前計劃,所以如果你知道某個地點有某個時間的約會,那麼就計劃好當天的約會。"可知,本語段的主旨大意為:儘可能提前計劃。故選:B。

3. E 【解析】根據本段的主旨大意:把物品排放好,可以節約時間,不會打亂你的計劃。故選:E。

4. A 【解析】根據本段的主旨大意:不要擔心把任務分派給他人,並確保他們順利完成任務。故選:A。

5. F 【解析】根據本段的主旨大意:制定一個時間表,強迫你按時完成任務,並在實際過程中完成更多的工作。故選:F。

B【文章大意】本文主要講述了一位15歲的學生有睡眠問題,因而影響了學習,文中就此給出了三種解決此問題的方法。

1. B 【解析】根據前文It usually takes me 2 to 4 hours to get to sleep我通常需要2到4個小時才能入睡,可推知下文應該為And I usually get about 4 or 5 hours』 sleep in a day.我通常一天睡4到5個小時。故選B。

2. D 【解析】根據前文If you are a person who doesn’t regularly get a good night’s sleep, you are not alone.如果你是一個經常不能睡個好覺的人,你並不孤單,可知下文Many people suffer from sleep problems.許多人患有睡眠問題。故選D。

3. C 【解析】根據上下文可知,此處為It also means you can get in regular number of hours each night.這也意味著你每天晚上可以有固定的睡眠時間。故選C。

4. A 【解析】根據下文內容的描述可知,是關於"鍛鍊"對身體有好處這方面的話題,所以此段的小標題為Take some exercise.做些鍛鍊。故選A。

5. E 【解析】根據下文In fact, when you lie down to go to sleep, your mind is going to be thinking about the programs you have been watching.事實上,當你躺下睡覺的時候,你的大腦會思考你一直在看的節目,可知此處為You may think that watching TV before you go to bed is a good way to relax你可能認為睡覺前看電視是一种放松的好方法。故選E。學科&網

C【文章大意】本文是議論文,通過分析友誼的三個共同點——互相信任,真誠說話和做事;和朋友分享你的想法和感受;做朋友必須善於傾聽和理解——得出結論,也就是好的友誼是不容易持久的,必須付出多少,友誼才會長久。

2. G 【解析】根據第二段的意思,特別是Good friends always trust in one another to speak and do things honestly.,可知本段談的是honesty。七個選項中,Honesty is where a good friendship starts.最合段意,故選G。

3. B 【解析】第三段談的是share分享。根據文意,結合空格的前後文,可知對朋友來說有價值的東西,不是分享錢物,而是其他東西,備選句子中的Instead you share your ideas and feelings.正是這個意思,故選B。

4. C 【解析】第四段圍繞Everyone needs understanding and help with a problem.展開論述,談論的都是解決問題的方法,Something may go wrong at school.這一句說的也是問題,合乎段意,故選C。

5. F 【解析】第五段對上文提到的三點做了個總結,強調友誼的不易持久。備選句子But all true friendships have three things in common.提到了友誼的共性,故選F。

真題再現

A【文章大意】這篇短文主要講述了科學家發現人們能夠根據臉部顏色的變化來告訴別人的情緒。

71. D【解析】根據上文Have you ever tried to hide your emotions(情感)from someone during a conversation?可知下文是It’s not always easy, because the color on your face may tell the truth.這並不總是容易的,因為你臉上的顏色可以說真話。故選D。

72. C【解析】據下文For example, happiness makes our faces red around the cheeks and a little blue around the chin. Disgust(厭惡)creates not only a blue-yellow color around the lips, but also a red- green color around the nose and forehead.可知上文是They found that every facial expression is connected to a certain color他們發現每個面部表情都與某一顏色有關。故選C。

73. A【解析】據下文Does the color alone or also facial expressions help people tell other’s emotions?可知上文是But this raises a question.但是,這提出了一個問題。故選A。

74. E【解析】據下文They were able to tell the emotions 75 percent of the time without any difficulty.可知上文是Then, volunteers were asked to tell what emotions the faces were showing. 然後,志願者被要求說出臉上的表情。故選E。

B【文章大意】本文介紹了青少年每進入高中時會經歷的事和遇到的一些問題以及應對的辦法。

1. A 【解析】根據前文的Whether you are coming from a middle school(grades six through eight) or a junior high school(grades seven through nine),there are many things about high that are different from your old school environment. 無論你是從中學(六年級到八年級)還是初中(七年級到九年級),有很多關於高中的東西和你以前的學校環境不同。可知說的是你會經歷很多變化,故選A。

2. B 【解析】根據後文的In return,they expect you to work hard and develop your skills,作為回報,他們希望你努力學習,發展你的技能。可知他們想幫助你進入大學。故選B。

3. E 【解析】根據前文的peer pressure(同伴壓力) to drink and smoke often increases in high school. 同伴壓力導致在高中喝酒和抽菸經常會增加。可知壓力也可能來自成績,孤獨等。故選E。

4. D 【解析】根據後文的If you are not succeeding academically,find someone to help you. If you feel lonely,try to join a school club or group to make new friends. 如果你沒有成功的學業,找人幫你。如果你感到孤獨,試著加入學校俱樂部或團體,結交新的朋友。可知他們在那裡幫助你進入你生命中這個偉大的新時代。故選D。

5. C 【解析】根據後文的With time,you will come to be thankful for everything about your experience. On the point of starting your high school,are you ready?隨著時間的推移,你會對你所經歷的一切心存感激。就在你高中畢業的時候,你準備好了嗎?可知高中生活似乎一開始令人沮喪。故選C。

C【文章大意】本文介紹了通過研究證明同一個人在不同年齡階段的性格會發生巨變。

3. A 【解析】根據In 1950, a group of teachers gave over 1200 14-year-old students personality tests.可知此處介紹老師對學生的性格測試,故介紹測試的內容。故選A。

4. B 【解析】根據They were surprised to find great changes to all six personality traits of these people.可知他們發現這些人的個性特徵發生了變化,因此他們把現在和那時的結果進行了比較,故選B。

5. E 【解析】根據It was "as if the second test had been given to different people.可知第二次測試仿佛是給完全不同的人進行的,因此每一個人年輕時的自己和年老時的自己是不同的。故選E。

D【文章大意】本篇文章難度適中,主要講述幾個拯救地球的節日,如世界無肉日、地球日、不消費日。

1. C 【解析】根據Meatout Day可知,那天不吃肉,故選C。

2. F 【解析】根據文章結構,Meatout Day以及Buy Nothing Day可知,都是介紹時間的,故選F。

3. G 【解析】空處解釋Buy Nothing Day,在那天,人們不買東西,故選G。

4. B 【解析】根據同一詞復現的原則,前有rubbish,故選B。

5. D 【解析】根據選項中的these special days可知這裡指的是Meatout Day,Earth Day以及Buy Nothing Day,故選D。

模擬檢測

A【文章大意】你覺得離家出走感覺會很刺激、很自由,是嗎?其實離家出走跟你想像的是完全不一樣的,這樣的孩子經常會遇到很多的困難,他們也很可能會走上犯罪的道路。

1. F 【解析】句意:當你想到離家出走的時候,你可能會想像沒有規則,沒有家長告訴你去做什麼,沒有鬥爭。根據下文Kids who run away face new problems like not having any money, food to eat, a safe place to sleep, or anyone to take care of them.可知,離家出走的孩子會面對很多的問題,所以這句話中所說的只是你的想像。故應選F。

2. A 【解析】句意:離家出走一點也不有趣。anything but 除了……任何事情,意思是一點也不。根據下文的文意可知,離家出走的孩子會面對很多的問題和危險,還可能會犯罪,會感染疾病,所以這樣做一點意思也沒有。故應選A。

4. E 【解析】句意:住在大街上的孩子經常不得不偷東西來維持生存,很多人吸毒度日,因為他們變得如此傷心,感覺沒有人關心他們。根據句意可知,這裡表示這些離家出走的孩子陷入這樣的困境的原因,他們覺得沒有人關心他們。故應選E。

5. D 【解析】句意:患有愛滋病或其他疾病的孩子的數目在這些離家出走的孩子們身上要更多,因為他們更容易受到感染。上句話說這些離家出走的孩子患愛滋病或其他疾病的數目要更多,這裡解釋的是原因,故應選D。

B【文章大意】這篇短文講述了我和一位外國人在一次交談中,由於對於英語習慣用語不太了解,造成的一個小誤會。從而告訴我們學習英語習語的重要性。

1. B 【解析】根據As I was talking about how I was studying English,可知,這裡提到作者已經在交談了,所以上句應該是我們開始交談。故選B。

2. C 【解析】根據Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave China without seeing it. It was great.可知,這裡提到去過長城,所以上句問的是:你去過長城嗎?故選C。

3. A 【解析】根據"Why did you ask me not to talk about it?"可知,上句應該是:外國人阻止作者交談。故選A。

4. D 【解析】細節理解題。根據He began to explain可知,聽到這個英國人笑出聲了,然後英國人又開始解釋。故選D。

5. E 【解析】細節理解題。根據Remember: what our English teachers say to us students is always right. We should listen to them!可知,從此要注意英語的習語,故選E。

C【文章大意】作者認為這個世界很有意思,不同的人喜歡不同的事物。一些人喜歡吵雜的音樂,一些人不喜歡,他們喜歡輕音樂。許多人喜歡運動,但是他們喜歡的不是同一種運動。不同的人喜歡的食物不同。很多人喜歡足球。不同的人喜歡去不同的地方旅遊。

3. E 【解析】句意:他們大部分時間都吃水果和蔬菜。根據上文Some people do not like meat. 結合句意和語境可知選E。

4. B 【解析】句意:不是每個人都喜歡同樣的顏色。根據下文Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefer pale colors.(大多數人都有自己喜歡的顏色。有些人喜歡鮮豔的顏色。其他人則喜歡淡色。)結合句意和語境可知選B。

5. G 【解析】句意:有些人喜歡美麗的地方,如山或海灘。根據上文Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the cities.(不同的人喜歡不同的地方。有些人喜歡去鄉下。他們喜歡新鮮空氣。有些人喜歡去城市。)結合句意和語境可知選G。

相關焦點

  • 中考衝刺-中考英語考點之條件狀語從句
    中考衝刺-中考英語考點之條件狀語從句考點四十一 條件狀語從句條件狀語從句,即在某種條件下,一件事情可能發生。在英語中由連接詞if或unless等引導的狀語從句叫作條件狀語從句。條件是指某一件事情實現之後(狀語從句中),一件事情(主句)才能發生,通常譯作"假如,只要,如果"等意思。
  • 2021年中考英語考點:一般將來時
    中考網整理了關於2021年中考英語考點:一般將來時,希望對同學們有所幫助,僅供參考。   一般將來時   表在將來某個時間會發生的動作或情況。常和tomorrow, next year, in 2008等表示將來的時間狀語連用,其表現形式多達5種。
  • 中考衝刺-中考英語考點之情景交際
    考點四十二 情景交際情景交際是一種綜合性測試題,它以日常話題為主要內容,考查學生在具體的語言環境中實際運用所學語言知識交流思想、表達觀點的能力。命題將突出真實交際情景下語言的實際運用,力求貼近學生,貼近生活,貼近社會,貼近時代一、感謝和應答1.
  • 中考衝刺-中考英語考點之時間狀語從句
    考點三十八 時間狀語從句1. 引導時間狀語從句的連詞2. when,while,as引導時間狀語從句的區別when,while,as顯然都可以引導時間狀語從句,但用法區別非常大。這時,as常表示"隨著……" "一邊……,一邊……"之意。 As the time went on, the weather got worse. 隨著時間的過去,天氣變得更糟糕了。The atmosphere gets thinner and thinner as the height increases.
  • 中考英語考點解析:代詞
    中考英語考點解析:代詞   考點一:both, all, none, neither, either辨析   1._______ of the boy’s parents is in. They are having their holiday in Australia.
  • 中考英語語法複習系列——介詞用法以及方位介詞考點分析
    中考英語複習系列,複習了各大語法專題後,可不能落了介詞。介詞雖說虛詞,但是它的用法相當活躍,隨處可見、搭配多而且同一個介詞可以表達多種意思。當然更是每年中考的必考點,常出現在單選、完形填空、語法填空、改錯和寫作等多種題型中。突破介詞考點,同學們需要熟記一些常用的介詞及其短語的意義和用法。
  • 中考英語考點之詞彙運用
    命題預測:詞彙是學習英語的基礎,也是中考的高頻考點之一。近幾年來,許多省市的中考英語都非常重視考查考生在具體語境中運用詞彙的能力。1.考點預測:我們要認識到題型是在變化的,我們的答題策略也應隨之調整,但主要的考查內容是萬變不離其宗,就是對英語基礎知識和詞語運用能力的考查。預計2019年中考將會加大對各類詞彙的靈活運用及單詞拼寫能力的考查。
  • 中考衝刺-中考英語考點之提示詞填空
    中考衝刺-中考英語考點之提示詞填空此類短文填空題一般會給出漢語意思或英文單詞。做此類短文填空題時,要準確理解語意,根據文中同樣結構或類似結構確定應填詞的詞性和詞形。不可簡單地都填原形詞。若空格內填的是名詞,要考慮其單複數形式;若填的是形容詞或副詞,則要考慮其是否屬於比較等級;如若填的是動詞,則要特別注意考慮其時態和語態。
  • 中考衝刺-中考英語考點書面表達之應用文
    中考衝刺中考英語考點書面表達之應用文.應用文是人們日常生活中廣泛使用的文體。它最突出的特點是它 的實際應用性,應用文包括很廣,如書信、通知、日記、海報、便條、啟事、請柬、電報、合同等。應用文的語言應使用規範語言,重在實用,力求樸實、準確、簡潔。(2017﹒北京)假如你是李華,正在美國參加一個交換生項目。
  • 「試題解析」2020年濰坊中考英語之翻譯句子
    親愛的同學們,今天是趙校長英語小課堂堅持日更的第85天。一天一個英語小知識,相信日積月累的力量。親愛的同學們,翻譯句子是咱們濰坊地區每年中考英語的必考題型。就這麼一個題,就拉開了這麼大的差距,所以一定要重視英語學習,重視平時的積累。從今天開始,你們帥氣的趙校長會帶著你們,將近五年的英語中考真題的翻譯題目,進行分析、解析。在分析和解析的過程中,把英語學習和翻譯句子的要點,慢慢教授和傳授給你。
  • 中考衝刺-中考英語考點之感官動詞
    中考對連繫動詞的考查方式靈活、題型多樣。在備戰2019年中考時,考生要牢記感官動詞的分類及不同含義等。多做練習,在實踐中加以區分。中考考查重點:1. 感官動詞的分類。2. 感官動詞的用法。(2)含連繫動詞(be除外)的句子變疑問句時,一定要藉助do,does,did。
  • 中考英語詞彙高頻考點小串
    中考剛剛結束,意味著新一輪中考複習備考周期正式開始,小編為各位準初三考生整理了中考英語詞彙的高頻知識點。希望通過對知識點的梳理和細化,幫助各位同學理清知識脈絡,熟悉答題思路,在考試中取得優異成績!一、考題分析詞彙是中考中的一個傳統題型也是必考題型,它所涉及到的考點主要包括:名詞的數與格;代詞(人稱代詞,物主代詞及反身代詞的具體形式);數詞的形式(基數詞和序數詞);動詞(單數第三人稱、過去式、過去分詞和現在分詞)及動名詞;形容詞,副詞三級級;反義詞,同音詞,同義詞及全寫和縮寫等。同時涉及各類詞之間的詞性相互轉化。
  • 2020中考英語:詞性+短語填空專項練習,尖子生都在練,衝刺130
    2020中考英語:詞性+短語填空專項練習,尖子生都在練,衝刺130!英語,不管是在哪個階段都是重點學科,也是大部分同學的薄弱學科,雖說很多孩子在小學階段就有接觸英語的學習,但是成績一直不理想,普遍存在死記硬背的現象,不僅學習效率低,學習成績也一直難以提升。初中英語的學習主要就是單詞和語法這兩大板塊,單詞需要同學們課下不斷的積累,對於課堂上的單詞當然也要牢牢掌握。
  • 2018中考英語知識點:動詞不定式的10大考點例析
    新一輪中考複習備考周期正式開始,中考網為各位初三考生整理了各學科的複習攻略,主要包括中考必考點、中考常考知識點、各科複習方法、考試答題技巧等內容,幫助各位考生梳理知識脈絡,理清做題思路,希望各位考生可以在考試中取得優異成績!下面是《2018中考英語知識點:動詞不定式的10大考點例析》,僅供參考!
  • 中考英語考點歸納:動詞的用法第二章
    中考英語考點歸納:動詞的用法第二章   考點一:V-ing形式作賓語   (一)作動詞的賓語   英語中有些動詞後要用V-ing形式作賓語,在初中階段學過的常見的動詞有:enjoy, finish, mind, keep(on), practise, consider, suggest
  • 2021年中考英語知識點:過去將來時考點
    中考網整理了關於2021年中考英語知識點:過去將來時考點,希望對同學們有所幫助,僅供參考。   過去將來時考點   對於過去將來時的考查,多以單選、詞語運用的形式考查學生在具體語境中靈活運用時態的能力。在考試中,會讓大家判斷是否該用過去將來時,以及如何正確使用。過去將來時多用於賓語從句中。
  • 中考衝刺:中考英語常考高頻短語,列印練習,考試力爭衝滿分!
    中考衝刺:中考英語常考高頻短語,列印練習,考試力爭衝滿分!英語短語是英語非常重要的組成部分。特別是在初中階段,英語知識難度增加,想要學好英語,那麼單詞和短語句式一定要學會去累積記憶。之前和很多初中家長在溝通,反映到很多同學的英語學習問題,記不住,不會運用。因為英語跟語文一樣,是特別注重積累的科目,很多同學單詞能記住,但對於英語短語運用起來非常的困難。所以對於短語知識點,如果記住了,那麼立馬就要去練習鞏固好。這樣才能逐步的提升起來。
  • 2019中考英語知識點:中考英語動詞時態複習考點7
    【考點7】將來時的用法考查 表示將來時態的結構很多。主要有以下幾類:1、be going to do…表示計劃, 打算做某事,例如:I'm going to visit my grandparents next Friday evening.也可以表示根據目前情況很可能要發生的事。例如:It's cloudy.
  • 中考衝刺-中考英語考點之短文選詞填空
    中考衝刺-中考英語考點之短文選詞填空選詞填空是指把一篇文章的關鍵詞語挖空,詞序打亂,讓學生根據短文內容選擇正確的詞語填空。此類題型主要是要求學生在正確理解和把握文章的基礎上,通過分析行文線索來填寫空缺單詞,補全短文。
  • 2019中考:這15組英語短語,出題老師特別青睞,因為初中生總搞錯
    中考英語難在短語,一些固定短語的用法總是讓初中生犯迷糊,而這些短語又是初中生必須掌握的,於是他們就受到中考英語出題人的青睞,因為一考就考住了初中生,今天我們把這十五條做一個總結。這些短語總結自2005至2018年中考的試卷的真題,是中考英語試卷中頻繁出現的,而且是中學生總是愛出錯的地方,為了搞清楚他們的區別,最好多讀以記準,讀例句以掌握其用法。短語的記憶必單詞稍微好記,因為寓意豐富,如果把短語放在句子中,其含義因句子的意義而顯得更加清晰,所以英語學習,句子誦讀才是根本。尤其是初中英語。