新東方網>大學教育>四六級>真題解析>四級解析>正文
2020年12月英語四級聽力新聞稿二真題答案(瀋陽新東方)
2020-12-12 19:31
來源:瀋陽新東方學校
作者:
以下內容是2020年12月英語四級真題,供各位考生參考!新東方網四六級頻道第一時間更新公布英語四六級真題答案。同時廣大考生還可隨時@新東方網四六級微博及公眾號,與線上老師以及考生隨時互動答疑,敬請廣大考生密切關注新東方網四六級頻道以及2020年12月英語四六級真題解析專題。
四級成績算分、六級成績算分功能→_→猛戳
想知道新東方老師如何點評12月考試→_→猛戳
2020年12月四級第1套聽力news 2解析
新東方瀋陽學校 趙曉寧
【試題】
[3]The village of merit in Alaska voted on Tuesday to move to the state's mainland. The move is due to global warming and rising sea levels. Most of the villages, 169 registered voters, took part in the town hall meeting. They decided in a vote of 89 to 78 to move from their land on sarah's half island near the Arctic circle. Mayor council secretary Donna Barr said the vote was largely symbolic.It will be costly financially to the community. About 15 years ago, they estimated the cost at $180 million. [4]I would figure it's much higher now, Barr said, we don't see the move happening in our lifetime because of the funding. The villages, roughly 650 residents have seen warming temperatures melt sea ice and permanently frozen land. This has resulted in houses falling into the water. At least 31 villages in Alaska face immediate threats due to climate change. The Government Accountability Office reported in 2009.
Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.
Question 3, what is Mary's vote on Tuesday about?
Question 4, why did Donna Barr say they wouldn't see the plan carried out any time soon?
【答案】
(見上文劃線部分)
【解析】
Q3. 根據聽力問題中的關鍵詞「The village of merit in Alaska voted on Tuesday to move to the state's mainland.」 和「The move is due to global warming and rising sea levels.」可知,該投票的內容是關於氣候原因所導致的居民遷徙問題。
Q4. 根據聽力問題中的關鍵詞「It will be costly financially to the community.」和「I would figure it's much higher now, Barr said, we don't see the move happening in our lifetime because of the funding. 」可知,由於該計劃需要龐大的資金,成本大幅上漲,故無法快速實施。
【聽力述評】
本篇文章屬於當今社會的熱點話題-環境問題。主要表述全球變暖現象所導致的對人類生存環境的威脅以及人們目前的應對措施。同學們經常能在新聞中聽見這方面話題的報導,所以話題並不生澀,故此題整體難度不大。
【考後關注】
新東方四六級查分,第一時間了解過沒過線!關注新東方網四六級真題解析專題,搶先get查分時間!
新東方熱報課程推薦>>
英語四級強化班|英語六級強化班
考研公共課|考研無憂計劃
官方微信:四六級小助手 (微信號:koolearncet)
四六級免費好課、聽說讀寫譯方法、四六級最新資訊、海量過級資料!
掃描左側二維碼,關注免費領取!
名稱名稱
微信掃碼關注"新東方網"服務號
即可立刻獲取!
版權及免責聲明
① 凡本網註明"稿件來源:新東方"的所有文字、圖片和音視頻稿件,版權均屬新東方教育科技集團(含本網和新東方網) 所有,任何媒體、網站或個人未經本網協議授權不得轉載、連結、轉貼或以其他任何方式複製、發表。已經本網協議授權的媒體、網站,在下載使用時必須註明"稿件來源:新東方",違者本網將依法追究法律責任。
② 本網未註明"稿件來源:新東方"的文/圖等稿件均為轉載稿,本網轉載僅基於傳遞更多信息之目的,並不意味著贊同轉載稿的觀點或證實其內容的真實性。如其他媒體、網站或個人從本網下載使用,必須保留本網註明的"稿件來源",並自負版權等法律責任。如擅自篡改為"稿件來源:新東方",本網將依法追究法律責任。
③ 如本網轉載稿涉及版權等問題,請作者見稿後在兩周內速來電與新東方網聯繫,電話:010-60908555。