Unit 4 A charity show
我夯基我達標
Ⅰ.用括號內單詞的正確形式填空
1.Great__________(hope) make great man.
2.He_________(success) last year.
3.Zhou Jielun is a_________ (success) singer.
4.Xie Tingfeng is a famous_________(act).
5.Some_________(guest)started leaving.Peter and Rose were surprised.
6.The winner’s_________(perform)is great.
7.I_________希望)to see him soon.
8.They_________ (希望)us to have a Merry Christmas.
9.We are proud of him_________(因為)his competing for our country.
10.Jim hopes_________(visit) the Great Wall one day.
答案:1.hopes hope在這裡作可數名詞,意為「希望」。這句話的意思是「偉大的希望成就偉大的人物」。
2.succeeded 由時間狀語last year可知應該用過去時。
3.successful 由後面的名詞singer可判斷空格處應該用形容詞。success的形容詞是successful。
4.actor 由前面的形容詞famous可知後面應該是名詞,又因為Xie Tingfeng是男性所以用actor。本句的意思是「謝霆鋒是一個很著名的演員」。
5.guests 由前面的some可知要用名詞的複數形式。
6.performance 由前面的The winner’s判斷,應該用perform的名詞形式performance。
7.hope hope後不可以直接帶賓語。
8.wish wish 後面可以直接帶賓語,hope不可以。
9.because of 因為後面是名詞短語,所以用because of。
10.to visit「hope to do sth.」的意思是「希望做某事」。
Ⅱ.匹配題
1.curtain a.actors
2.exit b.to present as a gift to a fund or cause
3.audience c.material that hangs in a window
4.stage d.a door through which you leave a room
5.performers e.spectators or listeners
6.donate f.a raised platform on which theatrical performances are presented
答案:1.c 2.d 3.e 4.f 5.a 6.b
Ⅲ.翻譯下面的詞組
1.做慈善演出的主持人_________
2.多練習_________
3.散發(傳單)_________
4.綠色希望工程_________
5.希望工程 _________
6.捐某物(錢)給某人_________
7.在同時_________
8.得到當地企業的大力支持_________
9.幫助需要的人_________
10.舉辦一次慈善演出_________
11.選擇某人來做某事_________
12.想要這次演出取得成功_________
13.作出決定_________
14.決定做某事_________
15.志願做某事_________
答案:1.be the host of a charity show2.practice a lot
3.give out (leaflets)4.Project Green Hope5.Project Hope
6.donate sth.(money)to sb.7.at the same time
8.have/get a lot of support from local businesses9.help people in need
10.have/hold a charity show11.choose sb.to do sth.
12.want the show to be a success13.make a decision/make some decisions
14.decide to do sth.= make a decision to do sth.15.volunteer to do sth.
我綜合我發展
Ⅰ.聽力測試
A.聽錄音,選擇可以回答你所聽到的問題的答語。
1.A.No,I wouldn’t. B.I’m afraid I can’t. C.No,I can’t.
2.A.No,I can’t eat it.B.Thank you.C.OK,here you are.
3.A.No,you may.B.Certainly.C.You can’t.
4.A.Half an hour.B.At seven thirty.C.After an hour.
5.A.I have a good idea.
B.I have a pain in my head.
C.Have no matter.
6.A.No,they mustn’t.B.Yes,they may.C.No,they can’t play well.
7.A.Very much.B.Much better.C.Quite right.
8.A.Three times a day.B.A week.C.It’s not a week.
9.A.Please ask somebody to help us.
B.I believe everybody can.
C.Yes,I can.
10.A.The farm was very nice.
B.We worked very hard.
C.We often went to the farm.
聽力原文
A.
1.Would you like to have dinner with me tonight?
2.Help yourself to some fruit.
3.Can I borrow your bike,please?
4.How long will it take to go there by bike?
5.What’t wrong with you?
6.May the children play on the road?
7.How are you feeling today?
8.How often does Kate take the medicine?
9.Who can solve this problem?
10.How did you work on the farm?
答案:1~5 BBBAB 6~10 ABABB
B.選出與你所聽到的句子意義相近的選項。
1.A.Mary’s mother often cooks.
B.Mary often helps her mother with the cooking.
C.Mary often cooks for her mother.
2.A.Kate is in a red skirt.
B.Kate is putting on a red skirt.
C.Kate is having a red skirt.
3.A.Something is wrong with my computer.
B.I’m mending my computer.
C.My computer works quite well.
4.A.Peter is in our school.
B.Peter’s favorite sport is football.
C.Peter is a member of our school football team.
5.A.I like to talk to you.
B.You are talking too much now.
C.I’m happy to have a talk with you.
B.
1.Mary often helps her mother do the cooking.
2.Kate is wearing a red skirt.
3.There is something wrong with the computer.
4.Peter is in our school football team.
5.Very glad to talk with you.
答案:1~ 5 BAACC
C.聽對話,回答問題。
1.A.On the phone.B.At home.C.In an office.
2.A.21725252.B.21725254.C.21724525.
3.A.China.B.America.C.England.
4.A.William.B.Henry.C.William Henry.
5.A.010-69296636.B.010-69926636.C.010-69926366.
C.
M:Operator,I』d like to make a long distance call.
W:Where to?
M:London.
W:What number?
M:21724525.
W:What’s your name,please?
M:William Henry.
W:Can you spell that?
M:W-I-L-L-I-A-M,William,H-E-N-R-Y, Henry.
W:And ...where are you calling from?
M:010-69926636.
W:Right.Hold the line,please.
Questions:
1.Where does this conversation take place?
2.What number is the man calling to?
3.Where does the man want to call?
4.What’s the man’s family name?
5.Where is the man calling from?
答案:1~5 ACCBB
D.聽短文,選擇正確答案。
1.The old man could__________.
A.write wellB.draw badlyC.draw well
2.The young man want_________.
A.to learn how to draw
B.to buy an egg
C.to learn to draw an egg
3.The young man drew an egg quickly and_________.
A.gave it to the old man to look at
B.left the old man’s house
C.didn’t draw eggs any more
4.The old man asked the young man to draw_________.
A.an egg in two minutes
B.some nice eggs in a few days
C.eggs again
5.The old man was sure_________.
A.the young man wasn’t clever
B.it wasn’t easy to draw an egg well
C.he was too old to teach the young man
D.
In a beautiful village,there lived an old man.He was very famous for his drawing.One day,a young man came to the old man.He wanted the old man to teach him to draw.The old man gave him an egg and told him to draw it.The young man worked quickly and showed it to the old man.
「Draw it again,」said the old man.The young man was angry.He said,「I can draw an egg in two minutes.」The old man smiled and said,「Yes,you can draw an egg quickly,but it takes you years to draw one very well.」
答案:1~5 CAACB
Ⅱ.單項選擇
1.I called you yesterday afternoon, but you wasn’t in.
A.phoned B.ring up C.make a telephone D.spoke
答案:A call的意思等於phone,也可以用B來代替,但要注意時態保持一致。
2.(2006山東臨沂) Fei Junlong and Nie Haisheng said,「 _________we did not see the Great Wall, we felt excited when we passed over China.」
A.BecauseB.IfC.AlthoughD.As
答案:C 句子的意思是「雖然我們沒有看見長城,但當我們經過中國的上空的時候,我們依舊感覺到很激動」。根據句子的意思應該選擇C項。
3.2006天津) It was snowing hard_________we had to stay at home and watch TV.
A.that B.so C.but D.because
答案:B 句子是意思是:「外面雪下得很大,所以我們不得不待在家裡看電視。」兩個句子是原因和結果的關係,所以用B項。
4.Since the Internet_________China, it has developed at a surprising speed.
A.was come to B.introduced to
C.is brought in D.was introduced to
答案:D introduce與the Internet之間存在被動關係,因此答案為D項。
5.—There is nothing wrong with her,I hope.
—_________.
A.I hope not B.I hope so
C.I think so D.I don’t think so
答案:A 第一句話的意思是「我希望她沒事」,用了否定詞nothing,所以後面的回答也應該用否定的。
6.—I’m sorry I’m late.
—It doesn’t_________this time.
A.matterB.workC.comeD.leave
答案:A 固定搭配It doesn』 t matter意思是「沒有關係的」。
7.—Is this raincoat yours?
-No, mine_________there behind the door.
A.is hangingB.has hungC.hangsD.hung
答案:A 該句的對話式直接引語體現標準對照時間點為現在,因此該空表示:此刻我的雨衣正掛在門後,因此應使用現在進行時。
8.We are here to _________ funds for the charity.
A.raiseB.riseC.getD.want
答案:A raise money for是固定短語,意思是「為……籌集錢」。
9.I hope_________a good teacher in the future.
A.to beB.to isC.becomeD.I will
答案:A hope後面要用to do形式,所以B和C不對。如果D後面有一個be,就是正確的。
10.I hope you _________to me soon.
A.to writeB.are writeC.will writeD.writing
答案:C hope後不能接動詞不定式作補語,要用從句。
Ⅲ.完形填空
Now, here’s some information about our school trip.As usual we will 1 the first four days in Paris.We』ll have a sightseeing tour of the city and we』ll also visit 2 of the famous places like the Eiffel Tower and the Louvre.From Paris we』ll travel down to the south of France near Marseilles 3 boat.We』ll spend five clays there.