2012專四聽寫參考答案(周玉亮版)
Nowadays, many of us try to live in a way that will damage the environment as little as possible. We recycle our newspapers and bottles, we take public transport to get to work, we try to buy locally produced fruit and vegetables,and we want to take these attitudes on holiday with us. This is why alternative forms of tourism are becoming popular in the world. There are a lot of names for these new forms of tourism: responsible tourism, nature tourism, adventure tourism, educational tourism and more.
Although everyone may have a different definition, most people agree that these new forms of tourism should do the following: first, they should conserve the wildlife and culture of the area; second, they should benefit the local people; third, they should make a profit without destroying natural resources; and finally they should provide an experience that tourists want to pay for.
2012專四聽力參考答案(周玉亮版)
說明:由於是一次性聽力並作答,沒有反覆斟酌,不能保證答案百分百正確,但是能保證百分之九十以上正確。另外對於有爭議的答案下面會有備註。
1. C manufacturers
2. A ask for others』 advice before buying things
3. D cautious
4. D she is not happy about her study pressure
5. A it is useful
6. C she has no chance to make friends
7. B to try to change accommodation.
8. B it is an anniversary of the internet
9. D has varied opinions about the internet use
10.A the future of the internet
11.C a telephone bill
12.A rent
13.D applying for loans
14.B plan your work properly
15.D learning how to do gardening
16.C work and have reasonable aims
17.A one’s position
18.D all the above
19.A historical
20.D it tends to embrace new words
21.C on a cliff along the coast (此題也可能選D)
22.A it was incomplete
23.B snow stricken
24.D 48(此題答案有可能不準確,當時聽的時候一閃而過)
25.A offices
26.B hotel owners
27.B a bank manager
28.C a day after the police launched investigation
29.D problems and complaints about e-mails
30.B box office revenue
2012專四完形填空參考答案(周玉亮版)
31.A massive
32.D transformed
33.B continuously
34.D cause
35.A collided with
36.C when
37.B however
38.D which
39.A unpredictable
40.C crust
41.B bursts out
42.B and
43.D that
44.B active
45.C still
46.B (on和across有點糾結,也可能選其他的)
47.A (are to 和 might 仿佛都可以,只是語氣不同)
48.B even
49.A accidents
50.B save
2012專四語法與詞彙參考答案(周玉亮版)
51. B. No one except his supporters agree with him
考點:主謂一致問題
52. 限定詞可以放在可數名詞單複數之前
答案:C. such
53. 反身代詞做同位語
答案:B. The manager herself will interview Mary.
54. 答案:A. be sent虛擬語氣
55. 表達willingness的句子
答案:D. You shall get a promotion.
Shall在這裡有主動陳諾的意思,實際上是我將提拔你。
56. 哪句語法有錯?
答案:A. How strange feelings they are!
大家應該知道what 和 how 用於感嘆句時的區別
57. 下面哪個做主語 subject
答案:D. It is clear that the crime was done deliberately
主語從句
58. 下面哪個做賓語 object
答案:C. My parents strongly object to my going out alone at night.
59. 下面哪一個不包含同位語appositive
答案:A. She bought herself a pair of shoes.
60. Shall we buy the tickets first?
答案:He requested we buy the tickets first.
61. 原因狀語從句 an adverbial clause of cause
答案: As there were no answer, I wrote again.
62. 狀語 adverbial
答案:D. Despite the rain, everyone enjoyed the trip.
63. 答案:A. so I did.
64. 讓步狀語從句 an adverbial of concession
答案:For all that he seems to dislike me, I still like him.
65. 答案:B. There machinery were introduced in the factory.
集體名詞如police, people, cattle, militia, poultry等,通常作複數,用複數動詞。foliage, machinery, equipment, furniture, merchandise,通常作不可數名詞,隨後的動詞用單數。例如:All the machinery in the factory is made in China.
66.答案:B, on account of = because of
67. D. banquet (wedding banquet 婚宴)
68. C. caught on (catch on 流行)
69. A. That outburst was illustrative of her bad temper.
70. D. be badly off 窮困, 缺少
71. A. uncaring (=indifferent) 誤導項disinterested一般指公正無私
72. C. within living memory
73. B. putting across (=express)
74. D. service (飯菜不錯,服務很差)
75. A. abolished (slavery)(廢除奴隸制度)
76. C. fortunately (=mercifully) (上帝仁慈所以幸運)
77. B. tossed (a coin)(拋一枚硬幣)
78. A. distinct (from) (be distinct from 與…非常不同)
79. C. oblong (長方形)
80. D. personal (have a personal word with sb. 單獨和某人說說話)
考試培訓小助手
本科留學qq:436560382
研究生留學qq:437946603