大學生英語競賽a類題庫全套!

2021-02-19 攻關網

大學生英語競賽a類題庫全套!

一、Part IⅡ Vocabulary&Grammar(15 marks):

一,第二部分詞彙語法(15分):

大學生英語競賽a類題庫全套題目二:

1.There are 15 incomplete sentences in this part.For each blank there are four choices marked A,B,C,and D.Choose the one that best completes the sentence.

Then mark the corresponding letter on the answer sheet with a single line through the centre.

Many of the people and places in the book have been in the names of streets.

A.anticipated

B.commemorated

C.commercialized

D.appealed

大學生英語競賽a類題庫全套答案:B

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:書中許多的人物和地方都是以街道命名,以此作為紀念。commemorate慶祝,紀念。anticipate預料;預見。commercialize使商業化;使商品化。appeal呼籲,懇求。故選B。

大學生英語競賽a類題庫全套題目二:

2.Although architecture has artistic qualities,it must also satisfy a number of important practical.

A.considerations

B.obligations

C.observations

D.regulations

大學生英語競賽a類題庫全套答案:A

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:雖然建築具有藝術性,但同時它也必須滿足許多重要的實用因素。consideration考慮;原因。obligation義務;職責;債務。observation觀察;監視。

regulation管理;規則。故選A。

大學生英語競賽a類題庫全套題目三:

3.The destruction of these treasures was a loss for mankind that no amount of money could.

A.stand upto

B.put up with

C.make up for

D.come up with

大學生英語競賽a類題庫全套答案:C

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:對人類來說這些珍寶的毀壞是一種損失,無論多少金錢也彌補不了。make up for補償,彌補。stand up to經得起;抵抗。put up with忍受;容忍。come up with提出;想出。故選c。

大學生英語競賽a類題庫全套題目四:

4.-I still haven't made a decision the new engineering project.

-It's really a hard choice.

A.in contrast to

B.in view of

C.on account of

D.with regard to

大學生英語競賽a類題庫全套答案:D

大學生英語競賽a類題庫全套解析:句意:一關於這個新的工程項目,我還沒有做出決定。一這太難選擇了。with regard to關於;至於。in contrast to與…….形成對照。in view of鑑於;考慮到。on account of由於;因為。故選D。

大學生英語競賽a類題庫全套題目五:

5.We are going to have a get-together before we for the summer vacation.

A.break down

B.break out

C.break through

D.break up

大學生英語競賽a類題庫全套答案:D

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:在放署假之前,我們要舉行一次聯歡會。break up結束;解散。break down分解;發生故障。break out爆發;突發。break through突破;突圍。故選D。

大學生英語競賽a類題庫全套題目六:

6.Etymologically considered,the word journeyman means one who is employed.

A.by the day

B.by day

C.by a day

D.by days

大學生英語競賽a類題庫全套答案:A

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:從詞源上來看,"journeyman"這個單詞的意思是按日僱傭的人。by the day按日;按日計算。此處為固定搭配,故選A。

版權聲明:

本文節選自攻關學習網!

版權內容,未經許可,嚴禁轉載!

                                                                                     

上方二維碼可直接溯源

大學生英語競賽a類題庫全套完整內容!

大學生英語競賽a類題庫全套

完整內容溯源PC端地址:

http://ggw.100xuexi.com/TK/2385.html  

大學生英語競賽a類題庫全套題目七:

7.Although they sufered a serious drought,the harvest was not they got the year before.

A.more than

B.more or less

C.less than

D.all the more

大學生英語競賽a類題庫全套答案:C

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:雖然他們遭受了嚴重的乾旱,但他們的收成並不比前一年少。句首although錶轉折,說明前面提到的乾旱並沒有對今年的收成造成累響,收成應該比去年多。橫線前有not表否定,因此橫線處應表示「更少」,即less than。故選c。

大學生英語競賽a類題庫全套題目八:

8.There'sone thing I dislike about him:he will never having made the mistake.

A.identify

B.reconcile

C.confront

D.admit

大學生英語競賽a類題庫全套答案:D

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:他有一點我不喜歡,那就是他從不承認自己犯了錯誤。admit承認。identify確認;鑑定。reconcile使一致;使和解。confront面對;遭遇。

大學生英語競賽a類題庫全套題目九:

9.The atmosphere is as much a part of our earth as its soll and water of its lakes,rivers,seas and oceans.

A.does

B.be

C.are

D.has

大學生英語競賽a類題庫全套答案:C

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:大氣層就像地球上的土壤和江河湖泊中的水一樣,它們都是地球的一部分。可以將這個句子拆分成兩個完整的句子,即The atmosphere is a part of our earth"和"Its soil and water of its lakes,rivers,seas and oceans a part of our earth",原句"as much..as."為固配,連接兩個並成分,表示」像.…一樣……」。拆分後第二句的主語為複數,因此謂語動詞用are,故選c。

大學生英語競賽a類題庫全套題目十:

10."We must keep a secret of the thingshere,"th general said,at the man in charge of the information office.

A.discussed;stared seriously

B.being discussed;seriously staring

C.to be discussed;seriously stared

D.discussed;to stare seriously

大學生英語競賽a類題庫全套答案:B

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:「我們必須對這裡討論的事情保密。」將軍說道,嚴肅地盯著負責新聞辦公室的人。根據句子的情境可知,這個秘密正在被討論,因此前面應該使用現在進行時。第二個空格處作」the general said"的伴隨狀語,且動詞stare與主語general為主動關係,因此用動詞的現在分詞形式,副詞seriously修飾動詞,應放在動詞的前面。故選B

大學生英語競賽a類題庫全套題目十一:

11.she couln't unerstand wafewer and fewer students showed interest in her lessons.

A.What;why

B.That;what

C.What;because

D.Why;that

大學生英語競賽a類題庫全套答案:A

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:她無法理解的是,為什麼對她的課感興趣的學生越來越少。she couldnt understand"為主語從,從中缺少賓語,橫處應填入what作從句的賓語。that不能在主語從句中充當成分。根據句意可知,她對學生越來越少的原因感到困惑,因此第二個橫線處應填入why。故選A。

大學生英語競賽a類題庫全套題目十二:

12.I felt somewhat disappointed and was about to leave something occurred which attracted my attention.

A.unless

B.until

C.when

D.while

大學生英語競賽a類題庫全套答案:C

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

句意:我感到有點失望,正準備離開的時候,發生了一件事引起了我的注意。「be about to do..when.."為固定搭配,意為「正打算做某事突然.……」。故選c。

大學生英語競賽a類題庫全套題目十三:

13.-Excuse me,I need to get a scarf for my mum.

-Try Ladies'Wear,sir.It's one floor up.

-K,and the scarves are...?

-Er.,just walk straight ahead and youll see the scarves on the right.h,by the way,we've got some very nice gloves just in.Your mother might like those

-I'l go to get the scarf first.Thanks.

A.before you reach the Ladies'Wear Section

B.when you get off the escalator at the fourth floor

C.while you take the escalator on the left

D.until you call your mum to ask for her opinion

大學生英語競賽a類題庫全套答案:B

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

根據橫線後的對話內容可知,這個人在告訴對方賣圍巾的地方怎麼走。前面提到過圍巾在Ladies'Wear區域,A選項與之矛盾,故排除。聯繫橫線後的內容,C選項表示在乘坐電梯的時候直走,不符合實際,故排除。前面提到賣圍巾的地方在樓上一層,D選項並沒有上樓,而是從對話的地方直走,故排除。只有B選項符

合上下文語境,故選B。

版權聲明:

本文節選自攻關學習網!

版權內容,未經許可,嚴禁轉載!

                                                                                     

上方二維碼可直接溯源

大學生英語競賽a類題庫全套完整內容!

大學生英語競賽a類題庫全套

完整內容溯源PC端地址:

http://ggw.100xuexi.com/TK/2385.html  

大學生英語競賽a類題庫全套題目十四:

14.-Country Plumbing and Heating.

-Hello.Could you tell me if you fix kitchen sinks?

-Yes.What's the problem?

-Well,we can send one of our plumbers at 4:00 this afternoon.Will someone be home then?

-Ill be there then.And my address is...

A.Water is leakng all over my kitchen floor.

B.Ican't open my kitchen door.

C.There is a hole in my kitchen roof.

D.I'm feeling sick in the kitchen.

大學生英語競賽a類題庫全套答案:A

大學生英語競賽a類題庫全套解析:

對話開頭提到這是鄉村管道有關的電話,橫線後的對話也提到管道工人,所以橫線處出現的問題應該與廚房管道問題有關,故選A。

大學生英語競賽a類題庫全套題目十五題:

Part IIⅢ Cloze(10 marks):

第二部分完形填空(10分):

You are going to read a magazine article written by a wildlife photographer,Jenny Laverne.

I suppose you could say I've been passionate about wildlife since I was a child.ne of my earliest memories is of getting keen on fishing in a stream near our house,and while I was standing there waiting for the fish to bite,I'd start noticing all the wildlife.I'd rush home and tell my parents all about the animals and birds I'd seen.Later on I learnt a lot from my uncle,who's very knowledgeable about birds,and I watched every wildlife series there was on TV.Then I bought my first camera,and a photographer was bon!


I'm completely self-taught,as I don't believe you can learn a skill by sitting in a classroom.That said,friends and colleagues say you get a lot out of attending courses-it just isn't my experience,so I wouldn't recommend it.f course once you've learnt the basics,it might be fun to be a member of a photographic club,so you can work on projects together.


I'm busy all the time now that I'm better known,and I work spring,summer,autumn,winter,with hardly a break sometimes-not something I need or want to do,but I've got into the routine of it.I have to get the most out of each day,so I often find myself making notes for articles,say,or editing images,maybe,while waiting in a hide for a bird to appear.I try to be patient,but luckily there's usualy nobody to hear if I get across and start muttering to myself!


The south-west is my home and that's where I take most of my photos.It's not that I mind driving or even flying further afield,I just feel there's such a diversity of subjects here,from red deer to field voles,so I'm lucky to have them on my doorstep.I always ask my friends to tell me when they happen to spot an interesting or unusual animal if they're out walking,but they don't often remember But I do sometimes get tip-offs from members of the public or wildlife organisations operating locally.

I've been working as a wildlife photographer for ten years now and have a pretty strong reputation,though I say so myself.I use the most sophisticated cameras and lenses I can get hold of,but that doesn't make me different from any other professional photographer.And I put in a lot of hours,but again,that's something we all have to do.I think what I'm known for is being able to come up with exceptional images in adverse conditions.And wildlife is a popular area at the moment.f course,it's not my only area of expertise.I dabble in(涉足)country sports,conservation projects and landscape shots as wel.


I'm proud to say that almost all the subjects in my images are taken in the wild-under no circumstances are the animals out under any stress or their habitats disturbed,and where necessary I obtain the appropriate licence.I've very occasionally photographed captive subjects,but only if a particular commission-a request from an owner,perhaps-requires this,or if I've been asked to do so by the Secret World Animal Rescue Centre,which I'm happy to work with.


My range of clients varies from someone just wanting a picture to hang in their sitting room,to picture libraries and major wildlife charities.I've been fortunate enough to win a couple of international competitions.A while ago I spent ages checking the proofs ofa book of what I think are my most beautiful photos-it's out in the shops now,in fact.Something I haven't done,which would be fun,is to travel round the country showing a selection of my images at local art galleries and libraries.I like the idea of making contact with the public.But who knows what else will occur to me?


Answer the following questions with the information given in the passage:

用段落中給出的信息回答以下問題:


1.What attracted Jenny's attention while she was fishing as a child?


大學生英語競賽a類題庫全套答案:The wildlife al around./The animals and birds she saw near the stream.

大學生英語競賽a類題庫全套解析:文章第二段的第二句提到.while I was standing there waiting for the fish to bite,I'd start noticing all the wildlife",在釣魚的時候,她開始注意到周圍所有的野生動物,說明她對野生動物很感興趣。


2.How did Jenny learn photography?


大學生英語競賽a類題庫全套答案:She leamed it al by herself./She was completely self-taught.

大學生英語競賽a類題庫全套解析:文章第三段第一句提到I'm completely self-taught」,她完全靠自學才學會攝影。


3.What does Jenny say makes her different from other professional photographers?


大學生英語競賽a類題庫全套答案:She can come up with exceptional images in adverse conditions.

大學生英語競賽a類題庫全套解析:文章第三段中間提到I think what I'm known for is being able to come up with exceptional images in adverse conditions」,她與別人的不同之處在於,即使在不利的條件下她也能拍出很特別的照片。


4.What does Jenny strictly avoid photographing?

大學生英語競賽a類題庫全套答案:Animals that are under stress or whose habitats are disturbed.

大學生英語競賽a類題庫全套解析:文章倒數第二段開頭提到.under no circumstances are the animals out under any stress or their habitats disturbed,and where necessary I obtain the appropriate licence",在任何情況下,她都不會去給動物施壓或者破壞他們的棲息地,所以她反對這兩種拍照行為。


5.What is Jenny hoping to do in the future?

大學生英語競賽a類題庫全套答案:Travel round the country showing a selection of her images at local art galleries and libraries.

大學生英語競賽a類題庫全套解析:文章最後一段倒數第三句提到 Something I haven't done,which would be fun,is to travel round the country showing a selection of my images at local art galleries and libraries",她想要環遊世界,在這些地方的藝術館和圖書館展示自己的照片。


文章完整內容源於攻關學習網,轉載請註明!


相關焦點

  • 全國大學生英語競賽b類真題全套!
    10.Alf:I keep getting toothache.four choices marked A4B,Cand D.Choose the most suitable answer from the given choices.Then mark the corresponding letter on the answer sheet with a single line through the centre.
  • 全國大學生英語競賽c類題庫!
    c類題庫【答案】C全國大學生英語競賽c類題庫【解析】句意:一些細菌極度有害,但其他的細菌通常被用來製作奶酪、餅乾以及其他食品。c類題庫【答案】B全國大學生英語競賽c類題庫【解析】句意:一個人不熟悉當地習俗時,很容易就會犯下大錯。
  • 全國大學生英語競賽b類真題題庫!
    b類真題題庫答案:C全國大學生英語競賽b類真題題庫解析:句意:因為這一項目的細節太模糊,我們決定否決這個提案。b類真題題庫答案:B全國大學生英語競賽b類真題題庫解析:句意:從最早的時候起,人們就燒有興致地研究他們周圍的世界。
  • 全國大學生英語競賽d類聽力全套!
    abridge減少,節略;condense減縮,壓縮;dispose處置,安排。approach處理,應付,符合題意,故選B。yet.I needmore time to consider my decision.
  • 全國大學生英語競賽d類真題及答案全套!
    全國大學生英語競賽d類真題初賽全套【答案】development全國大學生英語競賽d類真題初賽全套【解析】根據首字母和上下文可判斷該處指的是」學習技能的發展」。全國大學生英語競賽d類真題初賽全套【答案】in全國大學生英語競賽d類真題初賽全套【解析】in respect of為固定搭配,意為「關於,涉及」。
  • 全國大學生英語競賽c類資料整理全套!
    mark the corresponding letter on the answer sheet with a single line through the centre.adjustment調整,調節。arrangement布置;整理。development發展;開發;發育。improvement改善;提高。movement運動;活動;運轉。故選A。
  • 胸心外科考試題庫全套!
    胸心外科考試題庫全套編號:2640胸心外科考試題庫全套地址:http://ggw.100xuexi.com/TK/2640.html胸心外科考試題庫全套地址:http://ggw.100xuexi.com/TK/2640.html胸心外科考試題庫全套部分資料:五
  • 全國大學生英語競賽c類真題資源全套!
    全國大學生英語競賽c類真題資源全套內容介紹:全國大學生英語競賽c類真題資源全套是2021年全國大學生英語競賽C類(本科生)網授VIP班,精講考試重難點和真題、預測命題方向,旨在幫助考生快速全面掌握核心必考點、高效備考。
  • 臨床醫學檢驗技術考試題庫全套!
    A項,脂醯-CoA合成酶催化脂肪酸活化形成脂析】醯CoA。B項,甘油三酯脂肪酶將甘油三酯水解成甘油和脂肪酸。C項,脂蛋白脂肪酶催化存在於乳糜微粒及極低密度脂蛋白的二醯甘油、三醯甘油中的1或3位酯鍵水解的酶。D項,肉毒鹼脂醯轉移酶可逆地催化從醯基輔酶A將醯基轉移至L-肉毒鹼。
  • 骨外科學主治醫師題庫!
    遵循2020年官方考試大綱的章目編排,分為基礎知識、相關專業知識和專業知識、專業實踐能力三部分。每章根據大綱的要求及相關教材,精心選編了典型常考習題,部分題目提供詳解。、萎縮、對掌受限,是周圍神經卡壓徵中最常見的一種。
  • 建築物理題庫全套!
    【答案】A建築物理題庫全套【考點】吸聲材料和吸聲結構;建築物理題庫全套【解析】多材抖具有內外連通的小孔【答案】D建築物理題庫全套【考點】光源和燈具;建築物理題庫全套【解析】當光源的顏色和一完全輻射體(黑體
  • 大學四年不白過,大家都在考這些(英語類)
    [電子書]2020年全國大學生英語競賽B類(英語專業)高分應試教程· 21. [題庫]2020年全國大學生英語競賽D類(專科生)題庫【歷年真題(視頻講解)+章節題庫+模擬試題】· 22. [題庫]2020年全國大學生英語競賽B類(英語專業)題庫【歷年真題(視頻講解)+章節題庫+模擬試題】· 23.
  • ​bec題庫全套!
    bec題庫全套【答案】6.F本題題幹為:一位新近合併的製造業公司主管想要了解關於不增加成本就提高產量的辦法。bec題庫全套【答案】29.A本題考查錶轉折關係的三個詞的用法。bec題庫全套【答案】35.A根據上下文可知此處表否定關係,指」而對你自己的培訓預算言之不詳」。
  • 臨床醫學綜合題庫全套!
    臨床醫學綜合題庫全套!
  • 基礎醫學綜合題庫全套!
    基礎醫學綜合題庫全套
  • 銀行管理初級題庫全套!
    :A銀行管理初級題庫全套解析:監管評級是一個綜合運用非現場監管、現場檢查、對監管對象持續關注以及風險評估與預警等信息的過程。:D銀行管理初級題庫全套解析:貨款撥備率為貨款損失準備與各項貸款餘額之比,監管要求為1.5%~2.5%。
  • 公司信貸初級題庫全套!
    公司信貸初級題庫全套
  • 眼科考試題庫及答案全套!
    7.視網膜前出血是指出血在()。眼科考試題庫及答案全套部分資料之四:25.眼分泌物的基本性狀不包括()。38.同側偏言伴黃斑迴避常見於下列哪種疾病?
  • 馬工程管理學題庫全套!
    等級鏈是指從最高的權威者到最低層管理人員的等級系列」,它表明權力等級的順序和信息傳遞的途徑。為了保證命令的統一,不能輕易違背等級鏈,請示要逐級進行,指令也要逐級下達。有時這樣做會延誤信息,鑑於此,法約爾設計了一種跳板」,便於同級之間的橫向溝通,但在橫向溝通前要徵求各自上級的意見,並且事後要立即向各自上級匯報,從而維護統一指揮的原則。
  • 臨床醫學考試題庫全套!
    臨床醫學考試題庫全套!