初中英語閱讀理解試題(有答案和解析) 高級

2021-01-15 Wanderer萬娘娘

今天給大家分享繼續分享中考真題(高級版)

11.閱讀理解

One night, when I was eight, my mother gently asked me a question I would never forget. "Sweetie, my company wants to promote(升職) me but needs me to work in Brazil. This is like your teacher telling you that you've done well and allowing you to skip(跳) a grade, but you'll have to leave your friends. Would you say yes to your teacher?" She gave me a hug and asked me to think about it. I was lost in thought. The question kept me wondering for the rest of the night. I had said "Yes" but for the first time, I realized the difficult decisions adults had to make.

For almost four years, my mother would call us from Brazil every day. Every evening I'd eagerly wait for the phone to ring and then tell her everything that happened during the day. A phone call, however, could never take her place and it was difficult not to feel lonely at times.

During my fourth-grade Christmas break, we flew to Rio to visit her. Looking at her large empty apartment. It was then I started to understand the difficult choices she had to make. She needed to think about both family and work. Faced with difficult decisions, she used to tell me, you wouldn't know whether you made the right choice, but you could always make the best out of the situation, with a positive attitude.

Back home, I reminded myself that what my mother could do, I could, too. If she managed to live in Rio all by herself, I, too, could learn to be independent. I learn how to take care of myself and set high but achievable goals.

My mother is now back with us. But I will never forget what the experience has really taught me. I've learned a lot because of this separation(分離). There are lots of difficult decisions that we have to face in our life. We need to have a positive attitude no matter what happens.

(1)It was __________ for the writer to say "Yes" to her mother s question.

A. excited

B. difficult

C. unusual

D. easy

(2)Which of the following sentences can be put in the blank in Paragraph 3?

A. I thought my mother might regret her decision.

B. I thought my mother might want to go home with us.

C. I realized how lonely my mother was in Brazil herself.

D. I realized my mother had a happy time in Brazil herself.

(3)The writer most probably wants to tell us that __________.

A. how she gets on well with her mother

B. it's difficult for her to make a decision

C. she has learnt a lot from the experience

D. adults have to face the difficult decisions

【答案】 (1)B

(2)C

(3)C

【解析】【分析】文章大意:主要介紹了我在小時候與媽媽分開的一段經歷,懂得做決定的艱難,理解了媽媽工作的辛苦。

(1)細節理解題。根據文中的第 一The question kept me wondering for the rest of the night.I had said"yes",可知 這個問題很難回答,故答案是B。

(2)細節理解題。根據文中的前面Looking at her large empty apartment看著她那空蕩蕩的大公寓,可知 後面應該是我意識到我母親在巴西是多麼孤獨,故答案是C。

(3)細節理解題。根據文中的最後一段My mother is now back with us.But I will never forget what the experience has really taught me.I've learned a lot because of this separation.There are lots of difficult decisions that we have to face in our life.We need to have a positive attitude no matter what happens.可知 作者從中學到了很多,故答案是C。

【點評】考查閱讀理解。考查對篇章的把握與細節的識別能力,答題時注意緊扣問題中的關鍵詞,在文章中尋找答案。

12.閱讀理解

Mr. and Mrs. Smith have two children, Kevin and Jenny. The whole family are all busy, so they often leave notes to each other. Here are these four notes of today.

(1)_____________ was asked to walk the pet dog after school.

A. Mum B. Kevin C. Jenny

(2)Kevin was doing his homework in the ______________.

A. bedroom

B. garden

C. living room

(3)Kevin could find his tennis shoes _____________at 6:45 pm.

A. under the desk B. outside the back door C. in the bag

(4)What will Kevin probably do tomorrow?

A. Play with Teddy.

B. Play tennis.

C. Play in a football match.

(5)What can we learn from the notes?

A. Teddy doesn't like to stay at home.

B. Mr. King may be a coach.

C. Mum washed Kevin's shoes.

【答案】 (1)C

(2)A

(3)B

(4)C

(5)B

【解析】【分析】短文大意:本文講述了斯密斯夫婦有兩個兒女。一個是凱文 ,另一個是珍妮。由於比較忙,所以他們彼此留言。本材料就他們之間的留言。

(1)細節理解題。根據To Jenny,It's your turn to walk our pet dog Teddy and play with him after school,珍妮,輪到你今天放學後遛咱們的寵物狗泰迪。故選C。

(2)細節理解題,根據6:45 pm,To all,Has anyone found my tennis shoes?I'm doing my homework in my bedroom,Kevin,可知,時間6:45,有誰見到我的網球鞋,我在臥室做作業。故答案選A。

(3)細節理解題。根據I saw your shoes this morning. They smelt terrible so I put them outside the back door. Good night,dear! Mum. 可知,我在今天早上看到你的鞋,太難聞了,於是我就把它們後門的外面。可知可以在後門外找到球鞋。故選B。

(4)細節理解題。根據To Kevin,Mr,King rang,telling there is no football practice today,and he asked you to get ready for the football match tomorrow,致凱文,王先生打電話,說今天不進行足球訓練,他讓你準備一下明天的足球比賽,可知明天凱文要參加足球比賽。故選C。

(5)細節推斷題。根據To Kevin,Mr,King rang,telling there is no football practice today,and he asked you to get ready for the football match tomorrow,致凱文,王先生打電話,說今天不進行足球訓練,他讓你準備一下明天的足球比賽。可知王先生可能是一位足球教練。故選B。

【點評】此題考查閱讀理解。先分析問題,然後帶著問題仔細閱讀圖表中的內容,從細節中找出問題的信息確定正確答案。

13.閱讀下面短文,根據短文內容判斷句子正誤。

(1)Jim wrote to Dr. Green because he had trouble getting on with his friends.

(2)In Jim's eyes, his mother doesn't always understand what he's trying to say.

(3)Dr. Green thinks it's common for kids to have trouble talking with their parents.

(4)In Dr. Green's opinion, talking is a way for mothers to relax after a day's work.

(5)Dr. Green explains three reasons for mom's nagging and offers three suggestions.

【答案】 (1)0

(2)1

(3)1

(4)0

(5)1

【解析】【分析】主要講了Jim給格林先生介紹自己的問題是與媽媽的關係越來越糟,格林先生給Jim回復告訴他解決辦法。

(1)細節題。根據My relationship with my mother is worse and worse now.可知Jim和媽媽的關係越來越糟,而不是朋友,故選錯誤。

(2)細節題。根據She doesn't always understand what I'm trying to say.可知Jim認為媽媽不理解Jim說的,故選正確。

(3)細節題。根據It's common for kids to have trouble talking with parents可知對於孩子們來說和父母交流有困難是普遍的,故選正確。

(4)細節題。根據After a day's work, she's tired, too. But she will never be tired of caring about you.可知文章沒說交流是放鬆的一種方法,故選錯誤。

(5)細節題。根據第二段可知講了三個原因:父母想給孩子最好的,展示愛和關心,想更多了解你。第三段講了三個方法:分享學校生活,做家務,告訴父母自己的情感,故選正確。

【點評】考查閱讀理解,主要考查細節題,注意從文中仔細尋找答案。

14.閱讀理解

This is the school timetable of Class One, Grade Three, Sunshine School on Monday.

(1)What time does the drama lesson begin?

A. At 8:00 am. B. At 10:00 am. C. At 1:00 pm. D. At 2:00 pm.

(2)How long does the science homework take?

A. At least 90 minutes.

B. About 20 minutes.

C. More than 60 minutes.

D. About 40 minutes.

(3)Which of the following is TRUE according to the timetable?

A. Students always take their painting lessons outsides.

B. Boy students will play a short soccer match this week.

C. Students will use skills in real games in the theory lesson.

D. Students learn how to fix computers in the technology lesson.

【答案】 (1)B

(2)D

(3)B

【解析】【分析】文章大意:主要介紹陽光學校三年級一班的周一上課時間表。

(1)細節理解題。根據10:00-11;00 am:Drama During this lesson, students will have the chance to act out roles with other students. 可知戲劇在這節課將在上午10:00開始,故選B。

(2)細節理解題。根據Science (Biology or chemistry) Students have to write a report of the lesson(about 40 minutes) .可知科學作業花費大約40分鐘,故選D。

(3)細節理解題。根據 Practice Students will play a short match lasting 45 minutes. This week, the sports are soccer(the boys) and volleyball(for girls). 可知實習學生將進行一場持續45分鐘的短比賽。本周的運動項目是男孩足球和女孩排球。故選B。

【點評】考查閱讀理解。要求考生對文章通讀一遍,做題時結合原文和題目有針對性的找出相關語句進行仔細分析,結合選項選出正確答案.推理判斷題也是要在抓住關鍵句子的基礎上合理的分析才能得出正確答案,切忌胡亂猜測,一定要做到有理有據。

15.閱讀理解

Last weekend, I took Lucy to a park, where she discovered a track with large bumps(凸塊)and sharp tums. At first, I thought Lucy was able to ride her bike along the track, but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump.

Lucy looked at me with fear because she was still a biking newbie. I tried to encourage her too, but really, I was thinking﹣this is going to be a disaster. Not because I thought she would get hurt. More because I thought she wouldn't be able to pick up enough speed to balance, then get really discouraged, and give up quickly. I imagined her throwing her bicycle to the ground and then crying all the way home.

But I was only half right. Lucy did have a lot of trouble riding the bike. She couldn't find her balance. She fell many times. At one point, she almost started crying because younger kids were getting angry that she was slowing everyone else down. But she did not give up. She kept picking herself up and trying again. She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground. When she felt more confident, she came back. Then she did it over and over again until she finally reached her goal of going around the whole track without falling once. Then she didn't want to leave and everyone was cheering her on.

This was not a day that ended in a disaster. It was a day when Lucy learned that perseverance pays off.

(1)Why was Lucy taken to the park last weekend?

A. TO play other kids.

B. To discover a track for fun.

C. To find her speed was too slow.

D. To ride her bike along the track.

(2)What does the underlined sentence probably mean in Paragraph 2?

A. Lucy would get hurt and cry all the way home.

B. Lucy would fear to ride the bike and get discouraged.

C. Lucy would lose balance and slow the younger kids down.

D. Lucy would have trouble riding the bike and give up soon.

(3)What did Lucy take the bike into the main park for?

A. Being cheered on by everyone.

B. Getting practice in an easier way.

C. Feeling more confident and coming back.

D. Reaching her goal of riding the bike at once.

(4)Which one is the right order of the events?

a. Lucy fell and got up lots of times.

b. Lucy picked up speed on a flat ground.

C. Lucy found her bike was too low for the bumps.

d. Lucy rode her bike around the whole track without falling once.

A. a﹣b﹣c﹣d.

B. c﹣b﹣a﹣d.

C. c﹣a﹣b﹣d.

D. a﹣C﹣b﹣d.

(5)What is the best title of the passage?

A. Playing in the Park Is Fun

B. Perseverance Pays off

C. Don't Be Afraid of Fall in

D. Riding Bikes Is Art

【答案】

(1)D

(2)D

(3)B

(4)C

(5)B

【解析】【分析】文章大意:上周末,我帶露西去了一個公園,起初,我以為露西能沿著跑道騎自行車,但她很快發現她的自行車離地太低,一直卡在顛簸的路面上。因為她還是個騎自行車的新手,我認為她很快就放棄了。但我只對了一半。露西騎自行車確實有很多困難。她找不到平衡。她摔倒了很多次。有一次,她幾乎哭了起來,但她沒有放棄。她不斷地振作起來,再試一次。這不是以災難告終的一天。有一天,露西知道堅持是有回報的。

(1)細節理解題。根據At first, I thought Lucy was able to ride her bike along the track, but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump. 可知,起初, 我以為露西可以沿著賽道騎車, 但她很快發現她的自行車離地太低,一直卡在隆起的路面上。可知是去騎自行車,故答案是D。

(2)句意猜測題。根據 I imagined her throwing her bicycle to the ground and then crying all the way home.可知我想像著她把自行車扔到地上, 然後一路哭回家, 可知意思是露西騎自行車有困難,很快就放棄了, 故答案是D。

(3)細節理解題。根據 She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground. 可知她甚至把自行車從跑道上帶到主公園練習在平坦的地面上推開和加速。可知是為了以更簡單的方式進行練習, 故答案是B。

(4)細節排序題。根據第一段but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump但她很快發現她的自行車離地太低, 一直卡在顛簸的頂部。 第三段第二行She fell many times她摔了很多次;第三段中間 She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground。 她甚至把自行車從跑道上帶到主公園練習在平坦的地面上推開和加速。 第三段最後and over again until she finally reached her goal of going around the whole track without falling once,又一次,直到她最終達到了自己的目標,在整個賽道上不摔倒一次,故答案是C。

(5)標題判斷題。根據:It was a day when Lucy learned that perseverance pays off. 這一天露西知道堅持是有回報的, 可知答案是B.

【點評】考查閱讀理解。本文涉及細節理解題、句意猜測題,細節排序題和標題判斷題。細節理解題要可以直接從文中尋找答案;句義猜測題,需要根據單詞所在的語境,進行合理想像,確定句子的意思;標題判斷題需要在充分理解文章的基礎上,總結中心思想,凝練句式,最終確定答案。

16.閱讀理解

Please Take my Children to Work Day(PTCW Day) first began as a holiday for hard-working and tired stay-at-home mothers to take a day off. Now, this day is fit for any parent. It was created in 2003 and is celebrated each year on June 25, but it isn't a public holiday. It encourages friends and family to take care of the children so that the stay-at-home parent can have some time to relax.

Kamehameha Day is held on June 11 each year. Kamehameha the Great was the monarch(君主) of Hawaii. He is famous and respected for establishing(建立) the Kingdom of Hawaii in 1810.Kamehameha Day is a public holiday in Hawaii, and this is a day off for people School and most businesses are closed.

D-Day is celebrated in the U.S. to memorize the Normandy landings in France on June 6, 1944. On the day, American army and other Allied forces(盟軍) fought hard and the World War Ⅱ(WWⅡ) in Europe was over soon. It is not a public holiday. Businesses have normal opening hours.

Flag Day is celebrated on June 14 each year to honor the United States flag. On the same day, the United States Army celebrates its birthday. Although Flag Day is a great celebration across the country, it is not a public holiday.

(1)If you are a stay﹣at﹣home parent, what can you do to relax on PTCW Day?

A. Take a day off.

B. Go to work earlier.

C. Look after children.

D. Do some housework.

(2)Which is a public holiday?

A. PTCW Day.

B. Kamehameha Day.

C. D﹣Day.

D. Flag Day.

(3)When is the United States Amy's birthday?

A. On June 6.

B. On June 11.

C. On June 14.

D. On June 25.

(4)What can we know about D﹣Day?

A. It is celebrated in France.

B. The WWⅡ ended before 1944.

C. Businesses are closed for it.

D. The Normandy landings happened in 1944.

【答案】 (1)A

(2)B

(3)C

(4)D

【解析】【分析】大意:本文分別講述了Work Day, Kamehameha Day, D﹣Day和Flag Day等節日時間,以及它們的意義。

(1)細節理解題。根據第一句Please Take my Children to Work Day(PTCW Day) first began as a holiday for hard﹣working and tired stay-at-home mothers to take a day off. "帶孩子工作日"(PTCW日)最初是作為一個在家裡勞累的媽媽們休息一天的節日。 可知,這一天媽媽們可以休息一天,故選A。

(2)細節理解題。根據第二段Kamehameha Day is held on June 11 each year. Kamehameha Day is a public holiday in Hawaii,and this is a day off for people School.卡美哈美哈日每年6月11日舉行。卡美哈美哈日是夏威夷的公共假日,這是人民學校的休息日。可知,卡美哈美哈日是個公共假期, 故選B。

(3)細節理解題。根據最後一段Flag Day is celebrated on June 14 each year to honor the United States flag On the same day,the United States Army celebrates its birthday,國旗日是每年6月14日慶祝美國國旗的同一天,美國陸軍慶祝其生日,可知,美國陸軍是6月14日,故選C。

(4)細節理解題。根據第三段D-Day is celebrated in the U. S. to memorize the Normandy landings in France on June 6,1944.1944年6月6日,在美國慶祝諾曼第登陸日,紀念諾曼第登陸法國。可知,諾曼第登陸是在1944年, 故選D。

【點評】考查閱讀理解能力,細節題、是閱讀理解題中常考題型。細節題要從文中尋找答案。

17.閱讀理解

Students in Kenya are returning for their third term. They begin their school year in January and it is broken up into three terms. In Kenya, in the past, students were not required to attend school and the education was not free, either.

I taught math, English and physics at Chamasiri Secondary School while I was a teacher in Kenya. This school had four classrooms ﹣one for each grade, Form 1, Form 2, Form 3 and Form 4. They are the equivalent(對等) to our 9th, 10th, 11th and 12th grades. Teachers traveled from classroom to classroom instead of the students going from room to room. The Form I class had 60 students, Form 2 had 45, Form 3 had 30, and Form 4 about 12 students. The class sizes became smaller as the grades continued on. Why did this happn? Many families were very poor and could not afford the school fees(學費).

Most countryside schools in Kenya did not have a lot of money. As a result, there were very few textbooks for the students to use. I had seven math texts for my Form 2 class and 14 for the Form I class. Anything the students needed to know was put up on the blackboard and the students copied it down into their notebooks. The notebooks became the students' textbooks.

Kenyan students study ten different subject areas. Some of the students spend over an hour running home. They do chores at home and hopefully manage to find some time to study before it gets dark. Most families do not have electricity and may not even have candies for their children to study by.

Luckily, Kenyan education has been becoming better and better in the past few years. I'm sure it will have a good future.

(1)Which grade does Form 3 refer to(指的是) in the writer's country?

A. Grade 9. B. Grade 10. C. Grade 11. D. Grade 12.

(2)Why did the notebooks become the students' textbooks?

A. The students did not pay the schools.

B. The schools couldn't afford the textbooks.

C. The students preferred to use their notebook.

D. The teachers asked the students to take notes.

(3)Why do some students run home from school?

A. They aren't allowed to stay at school.

B. They don't like studying in the school.

C. They hope to have more time to study.

D. They want to get candles in the stores.

(4)According to the passage, which of the following is NOT TRUE?

A. In Kenya, a school year has three terms.

B. The Form I class had the most students.

C. Each family has electricity in Kenya.

D. Kenyan education has been improving.

【答案】 (1)C

(2)B

(3)C

(4)C

【解析】【分析】本文介紹Chamasiri Secondary School的情況,這個學校有四個班,一個年級一個班,到這裡來就讀的學生一般都是窮人家的孩子,學生在這學習10門科目。

(1)細節理解題。根據Form 1, Form 2, Form 3 and Form 4. They are the equivalent(對等) to our 9th, 10th, 11th and 12th grades. 第一組、第二組、第三組和第四組,他們分別對應9、10、11、12年級,故選C。

(2)細節理解題。 根據Most countryside schools in Kenya did not have a lot of money. 肯亞的大多鄉村學校沒有很多錢,故選B。

(3)細節理解題。根據Some of the students spend over an hour running home. They do chores at home and hopefully manage to find some time to study before it gets dark. Most families do not have electricity and may not even have candies for their children to study by. 一些學生花費一個多小時跑回家,他們在家做家務並希望天黑之前找到一些時間去學習,大多家庭沒有電,甚至沒有蠟燭供孩子們學習用,因此孩子們跑回家是為了有更多的時間學習,故選C。

(4)細節理解題。 題目問以下哪一個選項是不對的,根據Most families do not have electricity and may not even have candies for their children to study by.可知,大多家庭沒有電,甚至沒有蠟燭供孩子們學習用。C選項意為肯亞的每個家庭都有電,與原文不符,故選C。

【點評】考查閱讀理解能力,細節題是閱讀理解題中常考題型。細節題要從文中尋找答案。

18.根據短文內容,判斷句子正誤。

Dear Dr. Manners,

My close friend seldom says "please". She will say "Can you get me that bag?" or" Move it over there!" I have told her a lot of times that it is polite to use "please" and "thank you", but she hardly remembers. I feel that she is ordering me around without "please", and I always get angry.

We have been close friends for over 10 years. It seems that I can't stand it any more. What should I do? Can you help me?

Sincerely,

Hawkins

Dear Ms Hawkins,

When your friend docs not use polite words, it seems that she is ordering you to do something. So you have right(權利) to hate her behavior.

Ask her why she doesn't use "please" or "thank you". Explain to her that it makes you feel uncomfortable. Also, you don't need to do anything for her because she doesn't seem kind or pleasant when she asks you to.

Maybe your friend was not taught how to use "please" or "thank you" in the normal conversation. So you can try to teach her that. Remember it is difficult to find another close friend if you lose one.

Best regards,

Dr. Manners

(1)Ms Hawkins doesn't know how to use "please" or "thank you".

(2)Ms Hawkins got to know her friend more than ten years ago.

(3)Dr. Manners thinks Ms Hawkins has right to hate her friend's behavior.

(4)Maybe Ms Hawkins' friend doesn't know the right way of talking in the normal conversation.

(5)Dr. Manners advises Ms Hawkins to break up (絕交) with her friend.

【答案】 (1)0

(2)1

(3)1

(4)1

(5)0

【解析】【分析】文章大意:主要講述了霍金斯女士對醫生講了她對於朋友的一些不禮貌行為的煩惱,並請求幫助。

(1)根據第一封信的內容中的「My close friend seldom says 『please』.」以及「I have told her a lot of times that it is polite to use 『please』 and 『thank you』, but she hardly remembers.」可知是Ms. Hawkins的朋友不知道如何使用「please」和「thank you」而不是Ms. Hawkins,故選錯誤。

(2)根據第一封信的內容中的「We have been close friends for over 10 years」可知。十多年前,霍金斯認識了她的朋友。故選正確。

(3)根據第二封信的內容中的「it seems that she ordering you to do something. So you have right(權利) to hate her behavior.」可知禮儀博士認為霍金斯女士有權討厭她朋友的行為。故選正確。

(4)根據第二封信的內容中的「Your friend was probably never taught how to use 『please』 or 『thank you』 in normal conversation.」可知也許霍金斯女士的朋友在正常的談話中不知道正確的說話方式。故選正確。

(5)根據第二封信的內容中的「Remember it is difficult to find another close friend if you lose one.」可知Dr. Manners並沒有建議Ms. Hawkins和她的朋友絕交。故選錯誤。

【點評】考查理解判斷題。審讀題目,找出相關的依據。讀懂短文內容再讀題目,把握每一個待判定句子的含義,通過尋讀法在原文中找出每一個問題相關的段落與詞句,然後依據短文內容對試題所給出的句子進行是非判斷。

19.根據短文內容,回答下列問題。

Are you learning English and do you need help with grammar? Do you want to learn new vocabulary or slang(俚語)? Well, you can find help online with these top 5 free English as a Second Language websites,

⒈Dave's ESL Cafe

This is a complete website that can help you learn and practice English. You can read many stories and do a lot of exercises to test yourself. You can also post questions and answers onto the help center.

⒉About.Com

You can get free English courses from About.com and you'll get regular e- mails that will help you learn English.

⒊The Classroom by Voice of America

You can watch videos and listen to news stories to improve your listening and vocabulary skills. You can also hear English words and their meanings.

⒋Heinle's Newbury House Dictionary of American English

Do you need to find the definition of a word? Use this online dictionary to find simple and clear definitions, as well as example sentences and idioms(習語). You can also find different cultural facts.

⒌Personal English Portal(門戶網站) on YouTube

You can watch this series of videos on You Tube to develop your listening skills. You can also do a search for "Learn English" on YouTube to find other videos. This is a good way to practice English and have fun.

(1)If you want to do English exercises and test yourself, you can go to _________.

A. About.com

B. YouTube

C. Dave's ESL Cafe

D. the Classroom by Voice of America

(2)You can _________ at the help center on the website Dave's ESL Cafe.

A. watch videos and pictures

B. listen to news and music

C. watch movies and matches

D. read questions and answers

(3)About.com often sends e- mails to its visitors to help them _________.

A. get relaxed B. have fun C. become famous D. learn English

(4)The underlined word "definition" means "_________" in Chinese.

A. 來源 B. 釋義 C. 意圖 D. 背景

(5)From Heinle's Newbury House Dictionary of American English, you can find _________.

A. cultural information B. online libraries C. interesting news D. many storybooks

【答案】 (1)C

(2)D

(3)D

(4)B

(5)A

【解析】【分析】文章大意:介紹了學習英語的幾個網站。

(1)細節理解題。根據文中語句Dave's ESL Cafe This is a complete website that can help you learn and practice English. You can read many stories and do a lot of exercises to test yourself.戴夫的ESL咖啡館是一個完整的網站,可以幫助你學習和練習英語。你可以閱讀許多故事和做大量的練習來自我測試。故選C。

(2)細節理解題。根據You can also post questions and answers onto the help center.你也可以提出問題和答案到幫助中心。故選D。

(3)細節理解題。根據You can get free English courses from About。com and you'll get regular e-mails that will help you learn English。你可以從About.com獲得免費英語課程,你會得到定期的電子郵件,這將幫助你學習英語。故選D。

(4)詞義辨析題。根據you need to find the definition of a word?你需要找到一個詞的釋義嗎?故選B。

(5)細節理解題。根據You can also find different cultural facts.你還可以找到不同文化的事實。故選A。

【點評】考查閱讀理解。本文主要考查細節理解題,首先仔細閱讀文後的問題,弄清問題的大意;然後帶著問題閱讀短文,抓住關鍵信息,選擇正確答案。

20.閱讀下列材料,從A、B、C、D四個選項中選出最佳答案。

Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here's something you can do.

Be calm(冷靜). Sometimes, you feel so angry that you really want to teach somebody a lesson. But being angry can't solve problems. Neither can a fight. Instead, it may bring you more problems. In the school, everyone involved(捲入) in a fight will be punished, no matter who started it. There are winners in a fight.

Shout loudly. If you know someone is coming up behind you to attack, turn toward the person with your hands up in front of your body and loudly say "stop" before walking away. Loud voice can usually make the attacker calm down. If the person doesn't stop, cry for help by calling out the name of a teacher whose office is nearby.

____ Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. Helping him fight is not really helpful to him. If you really want to give him a hand, try to ask him to give it up. Also, you can tell him if he gets involved in a fight, he may get hurt and be punished. Then, try to learn why he wants a fight and help him find a right way to deal with the problem.

(1)The underlined word "attack" in Paragraph 3 means "____" in Chinese.

A. 擁抱 B. 攻擊 C. 阻止 D. 吸引

(2)Which of the following sentences can be put in the ____?

A. Face bravely.

B. Join in a fight.

C. Learn to refuse.

D. Talk to someone.

(3)The passage is written to ____.

A. help students keep away from fights

B. warn students not to fight

C. advise students to help each other

D. encourage students to work hard

(4)The passage is written in a/an ____ tone(語氣).

A. sad

B. angry

C. serious

D. crazy

【答案】 (1)B

(2)C

(3)A

(4)C

【解析】【分析】文章大意:面對「打架」,我們應該持有的態度及避免打架的方法。

(1)詞義推斷題。根據文中語句If you know someone is coming up behind you to attack, turn toward the person with your hands up in front of your body and loudly say "stop" before walking away. 如果你知道背後有人攻擊你……理解可知,attack的意思是「攻擊」,故選B。

(2)細節理解題。根據文中的語句Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. 理解可知,此段介紹要學會拒絕,故選C。

(3)細節理解題。根據文中的語句Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here's something you can do.理解可知,此文主要介紹讓學生如何避免打架,故選A。

(4)理解歸納題。由文中語句In the school, everyone involved(捲入) in a fight will be punished, no matter who started it. 理解可知,作者是以嚴肅的語氣來說明這個問題的,故選C。

【點評】考查閱讀理解。本文考查細節題和主旨題等常考題型,細節題要注意從文中抓住關鍵詞尋找答案;主旨題需要通讀全文,了解大意之後找出主題句。

相關焦點

  • 2020下半年教師資格考試初中《英語學科知識與教學能力》試題答案...
    2020下半年教師資格考試初中《英語學科知識與教學能力》試題答案解析 2020下半年教師資格證考試於10月31日進行,甘肅中公教育根據考生反饋及時整理了2020下半年教師資格證考試試題及答案,供各位參考查看:
  • 初二英語閱讀理解100篇:初中英語閱讀理解練手題100例精選(含答案)
    新東方網>英語>英語學習>熱門推薦>正文初二英語閱讀理解100篇:初中英語閱讀理解練手題100例精選(含答案) 2019-11-04 17:47 來源:新東方網整理 作者:HYY
  • 初中英語記述文每日一練含答案解析
    【小題3】George advises Alice to talk to _____ for help.A.her motherB.her teacherC.Bob’s teacherD.Bob’s friends【答案】【小題1】B【小題2】A【小題3】B【考點】初中英語知識點》閱讀理解【解析】【小題1】通過愛麗絲的來信可知她擔心自己的分數,故選B。
  • 高中英語,104頁高考原題分析,閱讀理解—說明文(解析版)
    說明文是高考英語閱讀理解的一種常見體裁,著重考查同學們對於語篇的理解能力以及信息處理能力,近幾年全國卷和各地自主命題卷均涉及到這類文章。因此,同學們準確把握此類文章的選材、命題特點、掌握相應的閱讀策略與解題技巧備戰高考非常重要。
  • 『2021考研試題答案』2021考研英語(一)試題閱讀理解Text 2難度分析
    2021考研初試已結束,對於2021考研英語試題相信很多考研考生都非常關注,很多參加考研初試的考生都反映今年考研英語試題是偏難的。中公考研針對2021考研英語閱讀試題整理了「2021考研英語(一)試題閱讀理解Text 2難度分析」內容,一起了解一下吧~今年英語一Text 2選自ScienceNews網站2020年6月12日文章How giving cash to poor families may also save trees in Indonesia。
  • 2021高考英語預測來了!英語閱讀理解和作文怎麼備考?快收藏
    2021高考英語預測來了!英語閱讀理解和作文怎麼備考?快收藏,我們知道2021年高考戰爭即將拉開帷幕,考生在接下來的兩三輪複習中如何快速提高成績?掌握的正確方法越多,對複習的效率提升越高,今天在這裡和大家一起談論2021大高考的英語預測。
  • 【2017暑期版】每日一道中考題:閱讀理解D篇(含答案和解析)
    原標題:【2017暑期版】每日一道中考題:閱讀理解D篇(含答案和解析) Genius only means hard-working all one's life. 天才只意味著終身不懈的努力。
  • 2017年考研英語一閱讀理解述評及參考答案
    2017考研初試12月24日至26日進行,新東方網考研頻道時刻關注2017考研初試情況(點擊查看》》2017考研初試真題及答案解析專題),並第一時間為考生提供考研真題答案及答案解析內容,同時新東方考研教師將為考生提供視頻直播解析。敬請關注新東方網考研頻道為您帶來的精彩內容。
  • 2019上半年教師資格證考試題答案:高中物理學科知識與能力試題答案...
    教師資格筆試試題及答案:[中公北京中小學教師資格考試網]提供2019上半年教師資格證筆試試題庫,包括教師資格證筆試試題及答案,本文整理2019上半年教師資格證考試題答案:高中物理學科知識與能力試題答案解析。更多教師資格證考試信息,請點擊北京中小學教師資格考試網。
  • 新東方教師第一時間權威解析2016高考英語試題答案(劉暘)
    2016高考英語於6月8日17:00結束考試,新東方教師將第一時間為全國各地高考考生權威獨家解析2016高考英語試題及答案,及時為高考考生估分、高考報志願提供參考,也為下一屆高三新生解析高考英語考試趨勢。
  • 『2021考研試題答案』2021考研英語二閱讀Text 3試題及答案解析...
    2021考研初試已結束,中公考研網在考研初試後及時為各位考研考生梳理"2021考研英語二閱讀Text 3試題及答案解析(中公考研版)"內容。. brought little financial pressureC. set an example for future dealsD. generated considerable profits 免責聲明:本站所提供試題均來源於網友提供或網絡搜集
  • 英語閱讀理解解題技巧分析
    近年來,閱讀理解在中考英語試題中的比分越來越大,不少省份的閱讀理解佔到了總分的30%,閱讀量一般都升至四篇,難度在不斷加深,題型也在不斷翻新。中考閱讀理解短文的題材廣泛,包括:政治、經濟、文學、史地、社會生活、科普知識、人物傳記等。體裁以敘述文、議論文、說明文、應用文為主。敘述文描述人或事及相關情景的發生和發展經過。說明文是對事物現象的說明或解釋。
  • 2013高考英語山東卷閱讀理解答案及解析
    2013年高考最後英語科目已拉下帷幕,新東方在線優能中學網絡課堂、北京新東方優能中學住宿部高考英語老師們第一時間對各省高考英語真題進行解析和點評。  以下是對山東卷高考英語閱讀理解的點評,包括參考答案及解析,供廣大考生參考。同時,也希望廣大2014考生根據今年的考試情況提前準備,做好全面複習。
  • 在職碩士:2015MPAcc英語備考經典閱讀理解習題及答案(四)
    在職碩士:2015年在職碩士MPAcc的備考工作已經開始,英語是很多在職碩士考生備考的重點之一,提高英語成績,首先要加強單詞量之外,還需要訓練自己的閱讀能力,閱讀分值在整個英語部分中佔主導地位,所以閱讀的訓練很是必要,下面為在職碩士考生收集整理了經典的在職碩士MPAcc閱讀考題及答案解析
  • 英語真題閱讀理解試題及名師解析(27)
    【答案】 C 【考點】 推斷題。 【分析】 題幹中出現了「 immigrant 」這個關鍵單詞,就是告訴考生,本題解題的關鍵是和移民相關的內容。只有閱讀完相關的內容,才有可能正確答對本題。「 immigrant 」可以定位到第二段。文章說「移民正在快速適應這個大眾文化」。第二句就引用記者的話說「如今的移民既未達到前所未有的水平,而且也不抵制同化」。
  • 100篇初中英語閱讀完形填空題!配答案詳解,值得給孩子「列印」
    100篇初中英語閱讀完形填空題!配答案詳解,值得給孩子「列印」!英語難學,是我經常都會聽到的一句話,單詞記不住,短語也記不住。但是在英語的日常學習中,需要記背的東西可不僅僅只有單詞和短語這麼簡單的。我發現很多孩子在考試的時候,除了作文以外,扣分最多的就是閱讀理解和完形填空,相對來說,這是考試中比較困難的題目,所以要是基礎不過關,那基本就很難拿到滿分。完形填空除了考察一定的單詞量以外,在填空的時候要需要注意時態語法等問題,所以綜合來說完形填空的考察點很多,平時也需要多多訓練。今天我也給大家整理了大量的完形填空訓練題,希望可以幫助到大家!
  • 2018年高考北京高考英語卷試題解析
    考點與2017年高考試題基本保持一致,涵蓋了課程標準中要求的主要語法知識,重點語法考查突出,如時態語態、非謂語動詞和從句等。 2018年高考英語(北京卷)單項填空試題有如下特點: 1.,鼓勵考生要成長為有文明素養和社會責任感的人,幫助學生樹立正確的人生觀和價值觀。 2. 注重理解運用 培養邏輯思維 試題考查考生在理解語篇的基礎上運用詞彙準確理解和表達意義的能力,考查的詞彙包括動詞、名詞、形容詞、副詞、連詞和介詞,其中以實詞為主,而動詞和名詞又是重之中重。在考查詞彙運用的同時也考查了考生的邏輯思維能力。
  • 2014年6月英語四級閱讀答案之仔細閱讀(一卷)
    新東方網>大學教育>四六級>四六級真題>四級真題>正文2014年6月英語四級閱讀答案之仔細閱讀(一卷) 2014-06-14 14:47 來源:北京新東方
  • 2016年天津高考英語在線估分開通 英語參考答案及解析
    2016年天津高考英語參考答案及解析2016年天津高考英語參考答案及解析出爐,快來估估分吧。【答案】D【解析】試題分析:根據上文She practiced hard,可知,她最後做到了。A.增加;B.發現;C.創造;D.使得。make it做到,成功。故選D。考點:考查動詞辨析和固定搭配。20.
  • 高中英語怎麼學好?初中和高中英語之間的差距怎麼轉換?
    下面我們就來談一下如何學好高中英語吧:   一、初中和高中英語之間的差距   初三升學考試的後遺症   初三複習階段的學習表現出應試教育的典型特徵:與考試相關的就學,不相關的就不學,而哪些考,哪些不考老師們心中都有一本帳,初中三年所學的內容完全可以濃縮為一張紙,這點東西不斷地反覆